Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 853
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Моята госпожица се буди с плач понякога. Прави го основни през деня, но се е случвало и нощем. Обикновено трае няколко секунди и се успокоява и продължава да спи. Понякога се налага или да я погаля или да я гушна,но като цяло се успокоява сама.

# 541
Елиф , Андрей е на същата дата. Никакъв интерес няма към обръщането корем-гръб. Опитва се гръб - корем, но без успех. Опитва се да лази и се поизбутва на някакво разстояние.

# 542
Момчил се обръща от гръб по корем (само надясно) откакто стана на 4м. Прави го буквално непрекъснато - на килима, в кошарата, на повивалника, докато го храня…Така спи вече - и насън се обръща. От гръб по корем съм го виждала само няколко пъти, много рядко го прави.

Следобед след дългъг сън обикновено се буди с плач защото осъзнава, че е гладен.

Снощи едвам го приспахме. Обикновено в 22:30 като го нахраним, той е дробче и веднага заспива. Снощи обаче ококори очи, смее се, никакви индикации да му се спи. След опитите ми да го приспя започна рев, рев, рев…Накрая след 1ч баща му го приспа на ръце. И на нощното хранене рева доста и не искаше да яде от другата гърда - не се беше случвало досега 😔 Дали това е регресията?? Преди малко пък заспа на килима под активната гимнастика, мрънка, мрънка, аз обаче си шетам и докато му обърна внимание, той заспал по корем 😏 Оставих го така да спи на пода, само го наметнах.

Кога ще ходите на ортопед?

Снощи пък имаше малко слуз в акото. Не се беше случвало досега. Той от 2-3 седмици ака по 3 пъти на ден, голяма мъка е миенето на дупето. А преди месец акаше по веднъж на 3-4 дни!

Аз вече се вълнувам (т.е. притеснявям) за захранването. Има ли някъде инструкции как се приготвят бебешки пюрета? Знам как се вари тиква ама все пак ми се ще да прочета полезни съвети, особено предвид в какви количества ще “готвим”.

# 543
Герка, и аз се чудя това ли е действително регресията. Преди три дни започна да ми прави и на мен номера с реването на гърда, много се стреснах. Успокоявах го, пробвах и на другата и накрая засука, след много жален рев. Относно слузта в изпражненията, беше няколко дни, дори според мен се беше разстроил нещо. Около 4 дни продължи периодът, сега пак се оправи.

Относно прегледът Фурлакис каза 6-ти месец.

# 544
Адеан редовно има слуз,но педиатърката каза,че е от зъбите.

# 545
Здравейте, имам баба на 90 г , която се сърди, че не и водя бебето. Виждала е бебето след раждането на открито, с тези вируси в момента не ми се иска да го водя. Не сме сложили и всички ваксини.
 Вие как бихте постъпили?
Аз ли съм в грешка като си мисля, че 90 г баба няма работа с новородено ...

# 546
А какво значение има възрастта? А и щом е на 90 едва ли обикаля и се среща с повече хора от вас или някой друг по-млад. Това им е най-голямата радост на тия хора. Аз жадувам за това баба да беше жива. Щях да седя с дни с бебето при нея. Това е богатство! Да ви е жива и здрава!

# 547
Frisu, права си според мен. Чудя се не можеш ли да прехвърлиш отговорността на педиатърката, кажи й, че тя не дава бебето да се води на гости преди ваксините и 1 месец след това. Може да й извадиш много снимки, вашите да я пускат на камера, като ходят, да й направиш специален подарък за Коледа - чаша и календар със снимка на бебето. Обаждай й се по-често...

Гери, имам чувството, че напълно съм блокирала и варенето на един морков ми се вижда много сложно... аз съм буквалист - искам да ми се каже вземи го тоя морков и го вари 10 минути и аз да ги засека тия 10 минути и готово... после му сложи 2 капки АМ, размачкай, разбъркай и това е.

# 548
Здравейте, имам баба на 90 г , която се сърди, че не и водя бебето. Виждала е бебето след раждането на открито, с тези вируси в момента не ми се иска да го водя. Не сме сложили и всички ваксини.
 Вие как бихте постъпили?
Аз ли съм в грешка като си мисля, че 90 г баба няма работа с новородено ...

Според мен няма никаква разлика дали е на 30, 50, 70, 90 и тн. Ако е болен човекът, дори само леко дразнене на гърлото, не бих позволила среща. Вирусите са си вируси независимо от възрастта. Иначе ваксините са за доста тежки болести, от които баба ти едва ли страда.
Вече ако има проблем с крайниците и не може да държи, пък иска да гушка бебето, т.е. има опасност да го изпусне, не бих и го дала. Но да го види, не виждам проблем.

# 549
Ние запазихме за началото на март пак при Фурлакис тогава ще бъде на 6м. и половина.
Ние точно след уж здрава баба на 85 се тръшнахме всички включително и малкия …
И аз се вълнувам за захранването , как да намаля млякото постепенно после ? Всеки ми казва той сам ще си яде колкото му се яде .. Confused

# 550
Моята баба е на 80 и с деменция. Като бях бременна и ходех ме бъркаше с една нейна племенничка, но откакто се роди Калоян гледам при всеки удобен случай да го водя и тя не показва признаци, че го е забравила и страшно много му се радва.
Иначе и ние в някой дни вечер трудно се приспиваме, през деня няма проблем за дремките. И от близо месец сам си махна нощното хранене и спи до сутринта, а и да се събуди е че е изпуснал бибата или се е стреснал нещо и като го дам и погаля по главичката и заспива.
Обръщане само от корем по гръб няколко пъти и даже скоро не е . Слуз имахме и ние от онези дни малко, иначе да зъбките са на дневен ред . И като яде въпреки че е с шише бута, върти се, хваща биберона и го търка във венеца, ядем по 30 мин и повече понякога на почивки. Захранването и аз го мъдря , чета книги, статии, форуми да избера подходящ вариант и схема. Обичам да имам изграден план, дори и да не се получи ми е по-спокойно 😁
ПП : На днешната дата преди година точно видяхме двете чертички!💙

# 551
Вие ще подавате ли декларация за данъчно облекчение? И има ли някой наясно как стоят нещата? Чета сега в НАП, но не съм много сигурна дали разбирам. Аз като съм работила по-голямата част от годината и съм с по-добър доход, не трябва ли аз да подам? Или няма значение от дохода?

# 552
До кой месец се слагат ваксини?

# 553
Нирвана2404 мисля, че няма значение от дохода. Аз също съм с по-висок доход, но ни казаха, че съпругът ми трябва да я подаде.
Elif9685 четвъртия месец се слагат за последно и вече чак след годинка. Вече зависи дали са отлагани или са ги били отделно.
Frisu и според мен ако е здрава, не виждам проблем да ходите, особено и ако не се вижда с много хора, а си е у дома. Те са възрастни хора и това са моментите, за които живеят всеки ден. Аз съм изключително близка с едната ми баба и дядо и бих дала всичко да живеехме в един и същ град. Всеки ден щях да бъда при тях.

# 554
С три часа дневен и 9ч нощен сте с поне 2 часа под минимума сън за денонощие, явно проблемът ви е преумора през деня и от там се разваля целият режим.
Иначе асоциацията гърда-сън е за нощния само при нас, през деня все по-рядко съвпадат хранене и сън
Извинявам се за глупавият въпрос, но колко часа е минимумът за денонощие? И моят син не спи особено през деня, през нощта спи по 10 часа (понякога по-малко, а понякога и с час повече) като се буди през час-два и повечето пъти само залъгалката го успокоява (на АМ е). Чудя се дали това е регресията в 4-ти месец, той е на 3++ месеца.

Общи условия

Активация на акаунт