Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 850
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Нирвана, мъжът ми вече подаде ДД, на мен от работа ми бяха пратили бланки, които да попълня електронно. Бяха посочили в имейла, че срокът е до 14 декември.
Не мисля, че има значение кой ще я подаде. Мерлиа, може един от двамата родители да я подаде.
Ще го попитам.

# 556
Декларация може да подаде всеки от родителите. Дори и този с по-ниския доход. Стига за времето, в което сте работили да сте платили поне толкова данъци, колкото е облекчението (за едно или повече деца съответно). т. е. да сте поличили брутен доход 6000/12000 или 18000 лева. Иначе трябва и двамата да продавате. За това казват, че е по-добре този с по-високия доход.

# 557
Ние сме при Фурлакис средата на януари ,ще е към 5 месеца и половина.

# 558
  • София
Данъчната декларация ще я подава таткото, HR във фирмата му каза до края на декември през работодател, друг вариант било онлайн  с данъчната декларация, която се подава в началото на следващата година.

Фурлакис ни каза да е поне на 6 навършени месеца при следващия преглед.

Преди две вечери имахме такова реване преди лягане, защото не искаше да засуква. Баща ѝ я гушка, успокоява, дава ми я на гърда и реве. Така се занимавахме сигурно 40мин, докато не хапна достатъчно, че да заспи. От тогава почнах да слагам топли компреси вечер, за да ѝ е по-лесно и не се е случвало, но беше доста гадно.

Засега съм доволна от съня около 11 часа нощен (с нощно хранене без събуждане х2) и 4 часа дневен. Много се надявам регресията да ни подмине. Усещам през нощта, че шава малко и си заспива отново сама без да я докосвам, само наблюдавам процеса. Sweat Smile

За захранването: след шока ми от Маги Пашова и аз клоня към схемата на Хип, но не с готови пюрета, а да готвя. Просто не срещам рецепта, ама рецепта наистина, толкова зеленчук, толкова мляко/бульон и т.н. Отделно за месото съм чела, че се дава малко, за да не натоварва бъбреците, но колко е това малко Animal See No Evil Иначе да се посмеете, онзи ден ѝ замразих тиква. Не знам колко ще яде тиква, ама замразих 1кг! Smile

# 559
Аз мисля след нова година да започнем с пюретата, не съм гледала схеми още, замразила съм моркови, тиква и тиквички от село, имам и картофи все още 🙂.
Някой беше питал за термос, аз ползвам от декатлон 500мл. Поръчах от Тему нагревател  с USB като ще го ползвам за разходки занавън с външна батерия да поддържа Т на водата за пиене.
Декларация и ние подадохме преди няколко дни.

# 560
С три часа дневен и 9ч нощен сте с поне 2 часа под минимума сън за денонощие, явно проблемът ви е преумора през деня и от там се разваля целият режим.
Иначе асоциацията гърда-сън е за нощния само при нас, през деня все по-рядко съвпадат хранене и сън
Извинявам се за глупавият въпрос, но колко часа е минимумът за денонощие? И моят син не спи особено през деня, през нощта спи по 10 часа (понякога по-малко, а понякога и с час повече) като се буди през час-два и повечето пъти само залъгалката го успокоява (на АМ е). Чудя се дали това е регресията в 4-ти месец, той е на 3++ месеца.

Ако Маги Пашова ви е шокирала, то ще ни четете с едно око, тия дето ще захраним ЗВБ Joy синът ми на 6м вече беше опитвал ядкови тахани, ягоди, цяло яйце и всичко, което съм се сетила. Обещавам ви, не е ядрена физика и далеч няма да го мислите толкова, след като започнете веднъж, било то пюрета или парчета.

# 561
Kuklichka, на мен пък доста ми допадна дотук уебинара на Маги Пашова. Всъщност тя казва, ако ще се чувстваме по-добре, може и 2-3 дни да даваме една и съща храна. Всички други обяснения също ми се видяха смислени. До половината съм го изгледала. За първи път получих прилив на здрав разум по темата, което ще е временно, но все е нещо. Даже мисля да си взема книгата и дневника. Тя ми е като Хедрата на захранването. Безумно е да имаме по 1-2 ма души в България, които разбират от нещо по съвременни препоръки, или както би казала свекърва ми по Соросоидни методики Simple Smile

# 562
Момичета, бърз въпрос: получихте ли декември майчинство за ноември?

# 563
Момичета, бърз въпрос: получихте ли декември майчинство за ноември?
Днес съм получила превод, предполагам се отнася за ноември.

# 564
  • София
Превод все още не съм, тъй като видях, че декларацията ми е входирана на 09.12 и се обработва тепърва. Кой знае кога ще получа превод.

# 565
  • София
Нямам все още превод декември за ноември.

Маги, ако трябва да съм честна, не изгледах уебинара докрай, а май трябва. Прочетох дневника и започнах книгата По-здрави бебета и там има доста от нещата, които вече споделих. Захранваща храна след млякото, всеки ден различна храна, много бързо въвежда тахани, ягоди, череши, цитруси и всички страшни неща (Miliva, шок Joy) и някак ме отблъсна. Аз за тези неща съм си класик някак, но се и изкушавам да дам зеленчуци на лентички за ръчичка. В дневника има и много готини картинки как да поднасяш различни храни по безопасен начин за хранене с ръчичка (спойлер), както и схеми за алергени, реакциите от тях и в кой ден какво си давала (има възможно да си водиш подробни и подредени записки). Препоръчвам!

Скрит текст:

# 566
Кукличка, аз също съм класик или по-скоро страхлива. Ако ще 300 проучвания да ми даде за белтъка на яйцето, на нас толкова ни е промит мозъкът още от деца, имам чувството, когато около нас е гледан някой братовчед, че ми е втора природа да захраня първо с жълтък. Но имаше важни и логични неща - например защо първо мляко, после зеленчукче, после пак мляко. Защото в начало имаш нервно бебе, което го учиш на нещо ново. То идеята в началото не е да се наяде с една лъжица пюре, а да се приучи как да не я изплюе, да свикне с вкуса и консистенцията. А това става, като е спокойничко. Затова ми хареса, защото говори логично по целия процес. Също важността на позиционирането, детето да вижда храната, и е много приятна жена и обяснява всички възможни грешки, които престараващи се хора като мен са потенциално допуснали. А бе хареса ми. Има някои неточности тук-там в началото за орално-моторните механизми, но да кажем, че като за родители тази част е супер Simple Smile

# 567
  • Пловдив
NadezhdaML, аз поръчвам от групата Купи от майка на дете с увреждане.

Гери, щом умее да се върти сам, няма проблем, че спи по корем.
Ивайло е на ортопед на 17.12

Frisu, бебето е ежедневно навън, не го ограничавам от към "срещи". А ако имах жива 90 годишна баба, щях да си наложа поне веднъж седмично да ѝ водя детето.

Нирвана 2404, подай ти, а мъжът ти да добави останалите месеци, за да хванете максимума. Има значение на колко те осигуряват. Изплатената сума е на база внесени данъци.

Още си е с Хеберман шишето малкия, захранването ще го започна януари.

# 568
Да се включа и аз с въртенето. След първия месец, по принцип няма проблем да си спи по корем бебето,ако си е доносено и здраво. И в материалите на Фурлакис го пише, просто някои деца спят по-добре по корем. Както съм писала и преди,моят си спи от навършен 1 месец. Само главичката можеше да си вдига и завърти, което е достатъчно. Сега е в периода,в който се обръща по корем и не може да се върне обратно по гръб, и бедства, но когато дойде време за спане си го слагам на корем и си заспива.

# 569
Аз имам въпрос до мамите с две и повече деца. Как се опазвате и най-вече бебетата лато се раболеят по-голеите деца. Преди една седмица всички, като верижна реалция се разболяхме, даже и бебето беше с температура  и сополи? Аз съм наясно, че ще го има и този момент, но е такова изпитание за нервите и психиката, че нямам думи!

Общи условия

Активация на акаунт