🧿 ЧААТАЙ УЛУСОЙ 🧿 В очакване на "Eşref"/"Ешреф" 🧿 Проекти, партньори и приятели 🧿 Тема - 21

• 12 059
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро на всички ранобудни.

Поздравявам ви с този колаж, а който попаднах. Качеството не покрива дори моите стандарти, но пък идеята е много добра.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 08:11 от gerryto_2

# 676
Добро утро на Никулден!
Честит празник! Св.Николай да ви закриля!

19-ти ден без знак от Чаатай.

"Момчето, което говори с морето на някакъв странен език", сякаш е писано за него!

Желая ви прекрасен ден!
Позитивно утвърждение за деня

# 677
Добро утро на този голям празник, Никулден! Coffee

Честит празник на всички празнуващи! Animal Dolphin
Чачко също има празник на хобито му! Animal Fish
Честит му празник, с пожелание за все по-голям улов! Animal Whale2

# 678
По повод вчерашния клип, малко информация:
Medcezir, който е сред най-забележителните турски сериали от последните години, се гледа с голям интерес както в Турция, така и в чужбина.  И така, в кои страни беше излъчен сериалът Medcezir и какво въздействие имаше?

Medcezir, който за първи път стартира в Турция през 2013 г., бързо се превърна в един от любимите сериали на публиката със своята история и силен актьорски състав.  През юни 2014 г. правата за излъчване на сериала започват да се продават в чужбина.

Medcezir, чиито права за излъчване бяха продадени в много страни, беше посрещнат с голям интерес в Близкия изток, Балканите и страните от Латинска Америка.  Особено страните от Близкия изток и Северна Африка последваха Medcezir със същото вълнение като Турция.

Medcezir се излъчваше в много страни като Иран, Йордания, Ирак, Египет, Кувейт, Мароко, Саудитска Арабия, Ливан, Обединените арабски емирства, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Колумбия и Парагвай и бързо беше възприет от местната аудитория на телевизионни сериали .

Medcezir, който привлече вниманието и на зрителите в чужбина, се превърна в уникален сериал, отразяващ турската култура, заедно с турски телевизионни сериали като Царството на вятъра, Aşk-ı Memnu, Kurt Seyit и Şura.

Фактът, че Medcezir се гледа в културно различни страни, помогна за по-нататъшното популяризиране на Турция и местните продукции по света.  От тази гледна точка Medcezir беше важна продукция, която представи Турция на световната сцена като телевизионен сериал.

В резултат на това голямата аудитория на Medcezir в чужбина показва, че турските телевизионни сериали все повече ще се появяват на международни платформи.  Такива продукции, които също увеличават културните взаимодействия, укрепват мостовете между културите и създават международна връзка.

Eто и днешния пъзел
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0b8f7ec15e57

# 679
Как можах да забравя, че днес е празникът на чаатаевото хоби.
Ето и любимата ми снимка.

И една бонус.

Умишлено не изрязах, че са от неговия профил.

# 680
А моята любима е тази

На днешния ден  някои от легендите за Свети Николай:

Още в детството си Св.Николай е бил пример на добродетелност и аскетизъм. През целия си живот се отказва от материалните облаги и ги раздава на бедните. След избирането му за епископ на град МИра, добродетелните му дела непрекъснато се множат. По време на пътуването му до Божи гроб силна буря застига кораба и убива един от моряците. С кротка и искрена молитва към Бога Свети, Николай успокоил морето и възкресил убития моряк.
Друго предание разказва, че Свети Николай спасил една пробита лодка от потъване като запушил дупката с шаран.
Популярни са и други добродетелни дела на Светеца. Например, когато един богаташ с три дъщери се разорил и решил да продаде децата си като робини, Светията тайно му подхвърлил три кесии със злато и така спасил момичетата от ужасна участ. Той откупувал и други хора от робство.
Образът на св. Николай често е изобразяван с деца и неговият лик става правоприемник на Дядо Коледа. Преданието разказва, че Светецът преди Коледа оставял подаръци на децата във всеки двор, така че и най-бедните да могат да се зарадват и да посрещнат празника подобаващо. Тези подаръци се различавали от днешните гланцирани подаръци и били чорапи, ябълки, дребни лакомства и хранителни продукти. Свързват го и със спасяването на 3 деца от убийство, както и с подхвърлените торби злато през комина в къщата на банкрутирал търговец, който искал да продаде дъщерите си, а торбите паднали в чорапи, които се сушели над камината. Така и до днес се е запазил обичаят да се оставят чорапи на Коледа, които добрият старец  да напълни с подаръци.

/ Снимките са от  църквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец в гр. Демре Мира Турция/

# 681
Няма как да няма световен интерес с тия двамата Чачо и Серенай.
Те просто се сляха с ролите си. Изживяха и истинската си любов по време на сериала,
което още повече допринесе за играта и на двамата.
Не подценявам играта и на другите актьори, но силното присъствие и игра беше тяхното.

Нези, мерси за пъзела, сега го започвам.
А аз сега ви черпя кафе с един решен пъзел.
Да ви е сладко!

# 682
Честит имен ден на  всички празнуващи днес!
Нека Свети Никола ни  закриля по пътя и ни  дава сили в житейските бури!
Светъл празник!
Празник има и хобито на нашето момче.

# 683
Здравейте!

Честит Имен Ден на именниците!
Честит празник на банкерите и рибарите!
Честит Никулден и на всички в темата!

# 684
Поздравявам ви с този рекламен  клип, сниман за Vogue .
Аз лично много го харесвам.

И също така искам до спомена, че още по това време горе-долу се говори за участието на Чаатай Улусой във филм с режисьор Али Билгин.(Delibal) Без никакви други подробности.
Така,че и друг път се е случвало да има такъв дълъг период на очакване.

# 685
Поздравявам ви с този рекламен  клип, сниман за Vogue .
Аз лично много го харесвам.

И също така искам до спомена, че още по това време горе-долу се говори за участието на Чаатай Улусой във филм с режисьор Али Билгин.(Delibal) Без никакви други подробности.
Така,че и друг път се е случвало да има такъв дълъг период на очакване.

Не знам кога точно е снимано това, но е и преди ми е правило впечатление, че Чаатай и Серенай тук нямат общи снимки сами и на единственият кадър с двамата не са един до друг.

# 686
Ако е сниман след Меджезира е нормално да не са сами. Вече са били разделени. Забравила съм кога са го снимали.

# 687
Ако е сниман след Меджезира е нормално да не са сами. Вече са били разделени. Забравила съм кога са го снимали.
В YouTube e от 2017 г. Hands V

"Малко познати снимки "

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 16:05 от NeZ_9

# 688
Леле, Нези, този път ме озори с тия 300 парчета, а и тоя черен фон...ужас!
Ама се справих!

# 689
Леле, Нези, този път ме озори с тия 300 парчета, а и тоя черен фон...ужас!
Ама се справих!
Ами, Жаки,много си добра, затова!
Wink
За утре съм ти приготвила подобен. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт