Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 529
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
За изнесения ритуал не се звъни в общините, а се говори директно с определени длъжностни лица. Но ако вече са заети...

А бихте ли ме насочили към телефонен номер на длъжностни лица?

Нямам ги вече. На мен фотографът ми ги даде. Може и вие да питате вашия дали случайно може да съдейства.

# 376
Момичета, нашата сватба ще е с 30 човека, само семейство. Няма да имаме никакви ритуали. Подпис и ресторант с торта и музика. Нещо трябва ли да подаряваме на кумувете? Какъв е редът? Ще вземем за нас и за тях кристални чаши за подписването.

# 377
  • Melmak
Никога не пречи да им вземете нещо ако желаете. Дори символично да е. Ако са двойка е по-лесно, може сервиз чаши, бутилка вино или някакво преживяване. Има един сайт, в който купуваш ваучер за нещо -не е казано да е само скок с бънджи или парашут, може да е масаж, нощувка в хотел. И те ако не го харесат си го сменят с каквото решат. Има много опции от екстремни до вечеря в ресторант.

# 378
  • София
Аз ще съм кума на точно такава малка сватба. Ако ми подарят нещо, ще се зарадвам, но честно казано не очаквам нищо. 😃

# 379
Момичета, нашата сватба ще е с 30 човека, само семейство. Няма да имаме никакви ритуали. Подпис и ресторант с торта и музика. Нещо трябва ли да подаряваме на кумувете? Какъв е редът? Ще вземем за нас и за тях кристални чаши за подписването.

Това е ваша идея или по принцип трябват чаши и за младоженците и за кумовете? Замислих се, че аз съм поръчала само две за ритуала, да не се окаже че ми трябват 4.

# 380
  • Melmak
Две трябват. Някои младоженци взимат 4 по тяхно желание.

# 381
Под ресторант с торта и музика, DJ ли визираш? Или просто музичката, която си върви в ресторанта?

# 382
Някоя знае ли ориентировъчни цени на гайдари?

# 383
Под ресторант с торта и музика, DJ ли визираш? Или просто музичката, която си върви в ресторанта?

Имаме оборудване от близък до нас DJ и ще си направим плейлисти. Ще има музичка 🤗

А за чашите - не знам какъв е редът, ние решихме да вземем и за тях, да си имат за спомен.

# 384
Може ли някой да ми препоръча златар или ателие за халките? Моделът който искам е доста класически, но все пак ми се иска да ги поръчам на някое реномирано място, а златарници има на всяка крачка и понеже не нося бижута и не разбирам, ми е трудно да се ориентирам чия работа е качествена.

# 385
  • Melmak
Ние избрахме ювел. За базови модели за мен са ок, наистина коректни. Поръчвахме халки и като бяхме кумове, за други младоженци. Ходихме заедно и те също са доволни, години наред не ги свалят тия халки. Нашите също са доста базов модел. Не сме имали проблеми с магазина никога.

# 386
Виждали ли сте изнесен ритуал, където не се прави подпис, но всички други ритуали се правят. Искаме да е така, тъй като вече ще сме подписали, но не знам дали е нещо твърде необичайно

# 387
  • София
Така нареченият фалшив изнесен риутал. Прилича на истински, но реално не е. Присъствала съм няколко пъти на такъв. Вероятно даже повечето хора не разбират, че не е истински. Аз не го харесвам, но доста хора го правят.

# 388
  • Melmak
За кои всички други ритуали говорите?

Виждала съм фалшив, правят се, че се подписват. Води се от водещия на сватбата или диджей. Влизат тържествено с кумовете, застават на арка.

Иначе разчупване на погача, захранване с мед и сол от свекървата, тези неща са вече в ресторанта, като гостите са настанени, с напитка и храна.

# 389
За разменяне на пръстените, клетви и наздравицата, но не знам дали могат да се пропуснат подписите макар и на фалшив ритуал

Общи условия

Активация на акаунт