Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 397
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Как процедирахте със снимките с гостите, изпращахте им снимките, които фотографа ви е направил с тях на всеки гост по отделно или като са заставали да се снимат с вас до арката е имало някой да ги снима с техните телефони?

# 526
  • Melmak
Фотографът ни създаде галерия, shared link, който споделихме с всички гости. Не сме споделяли само снимките с тях, а всички снимки.

# 527
За безалкохолни и вода, колко пари си отделихте. 90 са гостите, но това перо го чудим, колко ще излезе, лятна сватба, в най-големите жеги и нямаме включени в куверта напитки.

# 528
  • Melmak
Според мен не може да се даде прогноза. Като е топло се пие много повече безалкохолно, а и винаги могат да ви надпишат. Просто няма как да следите какво се случва.

# 529
Лятото най-много вода се пие. Ама много вода!
Иначе то там нвма много как да орежеш, защото е тъпо да кажеш, че плащаш две и после сами да си плащат.

# 530
Здравейте на всички. Предстои ни сключване на брак и в момента разглеждаме вариантите. Няма да правим сватба, ще съберем се само със семействата, но ни се иска да направим изнесен ритуал. Във Варна сме и от ритуалната зала предлагат само пълен комплект изнесен ритуал с музика, пиано (което се носи на място, а ние сме си избрали един мъничък ресторант, тъй като ще сме максимум 20 човека) и т.н. Та въпросът ми е, има ли вариант да се наеме от друга община човек, който да води ритуала по подписването, но без допълнителните неща - мисля, че съм чела някъде, че е възможно. Ще съм благодарна за съдействие с информация.

# 531
  • Melmak
По принцип е възможно да потърсите в съседна община и да видите дали са съгласни. Въобще е добре, че Варна дава някакви варианти, защото София-град въобще не предлага изнесен ритуал. Вижте общините около Варна, може да успеете да намерите това, което търсите.

# 532
Здравейте! И ние започнахме да организираме сватбата си догодина, под организираме имам предвид, че само сме капарирали ресторанта. Ще съм ви благодарна да ми дадете насоки за фотограф и видеограф, от които имате добри впечатления. Другото ми питане за препоръки е относно дж-я. Добра идея ли е да е и водещ, горе-долу какви са цените, никъде не намирам дори примерни такива? За Пловдивска област се отнася. Предварително благодаря! Всеки съвет ще е ценен за мен.

# 533
Подаръчетата на семейство или на човек ги давахте - нашите са бурканче с мед

# 534
  • София
Здравейте! И ние започнахме да организираме сватбата си догодина, под организираме имам предвид, че само сме капарирали ресторанта. Ще съм ви благодарна да ми дадете насоки за фотограф и видеограф, от които имате добри впечатления. Другото ми питане за препоръки е относно дж-я. Добра идея ли е да е и водещ, горе-долу какви са цените, никъде не намирам дори примерни такива? За Пловдивска област се отнася. Предварително благодаря! Всеки съвет ще е ценен за мен.

За област Пловдив фотограф Андро Дюлгерян. За Видео - Студио Видеоклип. Доста често работят заедно и са много добри. Разбира се, са над средното ниво като цена.
Относно това дали да има отделен водещ - въпрос на вкус. Задайте си въпроса какво искате повече - танци или “анимация”.
Преди ми беше по лесно да работя с водещ, но в последно време взех да се дразня - до преди тортата не мога да пусна повече от 3 песни една след друга. Постояннно някой идва да ме прекъсва за някакъв ритуал или игра.
Така че вие си преценете. Мисля че вече няма сам водещ под 1000лв
Диджей - винаги ще има и скъпи и евтини, да речем че започват от 1200-1500.
Аз лично под 2500-3000 догодина мисля да не падам ( това е цена с осветление, тежък дим и тн)

# 535
Ники Митев за фотограф. Уникален!

# 536
  • Melmak
За фото Георги Казаков - работи в София и Пловдив. Препоръчвам го с две ръце! Той беше нашият фотограф и за мен е номер 1! Изключително коректен човек, работи се с лекота с него и най-важното е, че снимките ни са прекрасни!

За диджей нашият взе около 2500, но зависи колко часа ви е сватбата и т.н.

# 537
Здравейте, ако някой не дойде на сватбата, как процедирате с куверта му?

# 538
  • Melmak
На самия ден ако не дойде?
Ако предупреди предварително и може да се намали бройката, ок. Ако не, нищо не можеш да направиш. Ние имахме 2ма такива - една двойка не дойде. Сами сложиха цена на приятелството ни, срещу 170 лв разбрахме колко струват.

# 539
Подаръчетата на семейство или на човек ги давахте - нашите са бурканче с мед

На човек ги давахме ние. А поканите бяха на семейство.

Общи условия

Активация на акаунт