Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 30 312
  • 713
  •   1
Отговори
# 60
Привет на всички, някой има ли отзиви за вила Екатерина? Каква им е минималната бройка и заслужава ли си?

# 61
Има ли булка с рокля от VS bridal да сподели мнение?

# 62
Въпрос към булките от София, които са организирали настаняването на гостите си от други градове - бихте ли дали препоръки за хотел?

# 63
  • Melmak
Нашите спаха в хотела, в който празнувахме.
Дайте район, за да препоръчаме. Бих посъветвала да е нещо в близост до мястото на тържеството, за да не се разкарват гостите и ако не познават града да не се притесняват.

# 64
Здравейте,
някой скоро успял ли е да договори изнесен ритуал в София? Днес звънях в Елин Пелин, отидох и на място, но отказват - "колегите от София се сърдели". Някой има ли инфо за Самоков и Ихтиман как стоят нещата?
С другите неща мисля, че съм почти готова - имаме място, DJ, фото, църква, халки, украса, поканихме кумовете, имаме свещи и чаши, запазих часове за проба на рокля.
Чудя се още има ли смисъл от видео. Вие какво мислите?
Май това е за сега..

# 65
  • Melmak
Мария, пробвай с Костинброд, преди време наши познати ползваха услуга от там в София.

Като цяло май е трудна работа вече, аз за това реших да си го спестя.

За видео ще ти споделя моя опит. Понеже нашата сватба беше със сравнително стегнат бюджет, решихме да се насочим към добър фотограф. С него обсъдихме варианта за видео и сега имаме прекрасни снимки плюс нещо като трейлър, кратко видео около 5 минути. Имаме и още малко кадри, около 30 минути, които не са баш сурови, даже са си доста емоционални. Но голямо видео като филм на сватбата нямаме. Не съжалявам за това. Питах приятелки дали са го гледали повече от веднъж - не.

# 66
  • Телиш/Плевен
Не съм се омъжвала, но съм си мечтала много за този момент и много ви се радвам като ви чета. Heart Eyes Включвам се единствено с мнение за видеото - аз категорично не бих искала цял филм от сватбата, за мен снимките са достатъчни. Вариантът на hechicera_ е много хубав и евентуално до него бих прибегнала.

# 67
Здравейте отново, бихте ли споделили към кой фризьор сте се ориентирали за сватбената си прическа и по възможност с цена? Намирам различни ценови диапазони за тази услуга, но не съм сигурна какво друго да гледам, за да съм сигурна в крайния резултат. Благодаря

# 68
  • Melmak
Цената зависи от това дали ще идва на адрес или вие ще ходите. Има минимум брой прически, за да дойде на адрес.

Цената зависи от града и опита на фризьора. Съветвам ви да направите пробна прическа и да отидете при професионалист, с който сте работили и преди.

# 69
Привет бивши, настоящи и бъдещи булки Simple Smile

Три седмици след много изненадващото за мен предложение - страшно се бе постарал да не заподозра нещо 😄 - се окопитих от вълнението и почнах да мисля кога, къде, как и прочие. Изчетох доста от предишните теми да се ориентирам - сърдечно благодаря на всички, споделили опита си!! Преди да почна да планувам конкретно  (запазила съм 60+ места, видени тук 🙈), реших директно да помоля за съвет по “основните” въпроси, които ме тормозят:

- Реалистичен ли е бюджет от около 25 хиляди за приблизително 70-75 възрастни и  8-10 деца (повечето 0-3 години), ако искам да е в някое от популярните места? Фаворитите ми са София Голф клуб, Пасарел лейк, Мидалидаре, Лебедa.
Други, които ми допаднаха на пръв преглед:
Wild hill
Лаура НДК
Шато Копса
Комплекс Старосел
Резиденция Лозенец
Maison Hotel Sofia
Комплекс Камелот
Царско село
Военният клуб

- Ако никое от горните не е по джоба ни, какво бихте препоръчали за тези параметри? Или в София, или някъде на макс 2.5 часа от София с възможност за изнесен ритуал. Може хотел, къща/комплекс, винарна, ремонтиран хамбар - отворена съм за всичко, което има вътрешно помещение, санитарни възли и възможност да се излезе лесно навън. Ако е извън София, ще трябва да организираме транспорт и може би да поемем нощувка за около 30-40 човека, които ще дойдат от чужбина.
- Имаме ли шанс да организираме дистанционно сватбата за април-май и то без да ползваме сватбена агенция? Или вече всички добри локации и професионалисти (фотограф, диджей, евентуално кетъринг) са заети? Украсата мисля да я правя с помощ от майка, свекърва и приятелки, всички изявиха желание да се включат.

Благодаря предварително за изчитането на романа ми и всякакви ваши отговори  ❤ 👰🏻♀

# 70
  • Melmak
Делесте, честито!

Бюджетът много зависи от това какво искате. Куверти на някои места не са твърда стойност, а малко се определят според неясните критерии на собственика/управителя и изготвят индивидуална оферта.

Ние направихме сватба с много по-малка сума, но избрахме по-бюджетен ресторант.
Просто за всичко можеш да дадеш и много пари, и малко. Нещо по-евтино не значи некачествено. В този бранш масово цени се надуват, особено разни декораторки.

Аз лично ще ти дам пример с рокля - купих си от Ателие Ивоар на намаления. Същата рокля преди намалението е 2500 лв. Аз я взех за 1250.
 Друг пример са халките, искахме златни. Отидохме в познато златарско ателие, от което сме пазарували преди. Доволни сме, излязоха много добра цена. Като гледам на други места са двойно. И пак зависи от модел, има ли диамантче и тн.
Моят съвет е да проучиш кувертите на желаните от теб места, да си харесаш няколко диджея, фотографи, видеографи и да се свържеш с тях. На много от техните сайтове си има примерни тарифи. Така ще сметнеш ориентировъчен бюджет.

# 71
Deleste, честито за хубавия повод!
Ако в бюджета включваш не само ресторанта, но и фотограф, dj, тоалети и всичко останало, според мен трудно ще се впишеш в повечето от местата. Давам пример със Старосел, тъй като беше едно от местата в списъка ни : за да имате съботна сватба, задължително трябва да букнете стаи за всички гости от предния ден (с цел да се предотвратят евентуални загуби на хотела, тъй като масово хората ходят на спа почивки за уикенда). В този случай всички гости реално получават спа уикенд, освен сватба и съотношението цена/качество всъщност е добро, но все пак за 80 души цената идва към два пъти (+/- няколко хиляди според кувертите итн) над твоя бюджет. Но например за Лебед или Лаура според мен е постижимо да се вместите в тази сума, бих препоръчала и хотел Експо: хубава градина, приятна обстановка и приемливи цени като за София.
На втория ти въпрос, напълно постижимо е и без агенция, първоначално мислех да наемам такава, но намерих фотограф и DJ след кратко проучване в интернет, писах им, направихме срещи с тях и запазихме тези, с които се харесахме. Смятам, че един допълнителен посредник би усложнил процеса и го намирам за безмислен разход във време, в което информацията е толкова лесно достъпна.
По - голямо затруднение срещнах с намиране на фирма за декорация, масово компаниите в този бранш нямат подход към клиента, имат неясно ценообразуване и абсурдни условия. В крайна сметка се спрях на младо момиче, което отскоро се занимава с цветя и декорация, но откъм комуникация  и отношение за момента е в пъти по адекватна от уж известни имена в сектора. Вижда ми се трудоемко да си правиш ти нещата, но ако имаш желание и помощници, ще се получи.

# 72
  • Варна
На Коледа след 11 години съжителство, две деца, куче, котка и няколко кредита, моят мъж взе, че ми предложи. Аз съм шах и мат. Не знам нищо за сватбите, не знам как с бебе на година и малко и без никакви баби и помощ ще организирам сватба. Нищо не знам за сватбите 😀 посъветвайте ме откъде да започна. Не знам дори като бюджет какво да предвидя и очаквам. Днес само найвърляхме примерен списък с гости и то отиде стотина души. Всичките ни познати са с поне две деца, някои и с по три и то от там идва бройката. От Варна сме и си говорихме за сватба на Еко комплекс Изворите, но тепърва ще разучаваме. Иска ни се с толкова деца да има свободно пространство за игра, затова се сетихме за там. Всеки съвет ще ми е от полза.

# 73
Като човек със сходно положение (малки деца, сватба на локация и т.н.) имам следната препоръка: Сватбена Агенция/Агент. Без това нямаше да имаме сватба.
Таксата им е нищожна на фона на общия разход, а за мен тя беше като феята-вълшебница, която сбъдваше желанията ми с магическа пръчица. Само казвам долу-горе какво искам и - хоп - готово.
Не знам защо се ненавиждат масово тук във форума. Но, да. Заслужава си.

# 74
  • Melmak
То не е за ненавиждане, просто не винаги всички агенции са читави. Някои взимат немалки хонорари и реално не вършат нещо, което ние сами не можем. Сега ако сте толкова заети, че не успявате, ясно, че е ок да пробвате с агенция. Но аз лично за моята сватба няма как да оставя друг да прецени диджей примерно. После ако е някой глупав и ръси тъпотии ще се проклинам цял живот. Попадали сме на ужасни диджеи и много се радвам, че открихме нашия човек.

За децата - няма да дойдат всички. Някои вероятно ще ги оставят на баба и дядо вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт