Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 360
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Melmak
Ние нямахме изнесен ритуал. Преди много исках, обаче осъзнах, че ако искаме да сме в този ресторант, няма как, защото няма градина. И не исках да правя програмата провлачена. След църковния брак се насочихме за уелкъм дринк и снимки с гости. Така беше описано. Имахме кът за снимки и хората сами се усещат какво се случва. Първо минават най-близките, майки, роднини. После вече и гостите дават подаръците и се снимат, влизат в ресторанта. Имахме фонова музика от диджея. След като госта се снима с младоженците, директно влиза в ресторанта.

# 556
  • София
Ние пък, за да не чакат гостите си направихме фотосесията преди подписването. Simple Smile

# 557
  • Melmak
Ние също и за мен това беше най-добрият вариант. За гостите имахме стегната програма, даже подписването не беше част от нея. Само църковен брак и после в ресторанта - уелкъм дринк и снимки с гостите/ приемане на поздравления. И директно след това сватбено празненство!

# 558
Здравейте!
Ако сте правили сватба без изнесен ритуал, какво направихте освен welcome drink? Чудя се как можем да запълним ползотворно времето и да направим преход към снимки и поздравления преди същинскато събитие. Мисля си евентуално за някаква реч, когато гостите се съберат.
- Някоя скоро дали е наемала народен ансамбъл за празненството и съответно ориентировъчно колко струва? Също и кой е ансамбълът? Никъде не можа да намеря примерни цени, ясно ми е, че зависи от договорката, но приблизително поне искам да знам.
Непоискано мнение
Като гост на сватба, бих предпочела да пропусна народния ансамбъл.
Много младоженци претрупват тържеството с ритуали и игри, което е изтощително за гостите. Всички бяхме на това мнение след една такава сватба.
Но всеки си преценява.

# 559
До колко годишни деца се броят за детско меню?

# 560
До колко годишни деца се броят за детско меню?

От ресторанта ще ви кажат какви са техните условия. Ско възрастта е гранична, бих питала родителите детето какво би яло.

# 561
  • София
Също така е хубаво родителите да знаят какво ще включва детското меню и дали детето изобщо би го яло. Личен опит. 😂

# 562
  • Melmak
Мисля, че над 2 или 3 годишни се включват в детското меню. Питайте в самия ресторант. И също коментирайте с родителите, защото при нас се оказа, че един 12 годишен младеж щях да го пиша по инерция с детско меню, но той каза, че иска меню за възрастни.

# 563
За детското меню - навсякъде ми казаха какво включва и до каква възраст - обикновено до 10-12 години. Аз бих попитала родителите предварително преди да дам блойка, както и бих споделила какво представлява и бих се допитала (особено ако става дума за дете над 6 г.).
Иначе благодаря за съветите - честно казано и аз не обичам излишно провлачване на празненството. Скоро бяхх на една сватба, в която гостите чакахме около 2 часа докато влезем на вечерята.
Ще ми се обаче да го направя така, че да не изглежда, че претупваме. Затова си мисля евентуално дали да не кажем две-три приказки на гостите преди самите снимки и да ги подканим да заповядат да се снимаме.

# 564
  • София
Преди няколко години бяхме на сватба с толкова голяма дупка между залата и ресторанта, че се прибрахме вкъщи за няколко часа. Вярно, че сватбата е за младоженците, ама е хубаво поне малко и за гостите да се помисли.

# 565
Как процедирахте с тортата, вие ли я взехте или ви я доставиха в деня в ресторанта? Избрали сме торта от Чочко, но интервала им за доставка е 18-21 часа за околността около София и някой трябва 3 часа да си дебне телефона по време на събитието кога ще дойдат.
4 етажна е и не знаем дали не е рисковано някой от нас да я вземе от ресторанта и занесе, вие сами ли ги взимахте?

# 566
Как процедирахте с тортата, вие ли я взехте или ви я доставиха в деня в ресторанта? Избрали сме торта от Чочко, но интервала им за доставка е 18-21 часа за околността около София и някой трябва 3 часа да си дебне телефона по време на събитието кога ще дойдат.
4 етажна е и не знаем дали не е рисковано някой от нас да я вземе от ресторанта и занесе, вие сами ли ги взимахте?

Ние си взехме тортата от сладкарницата предния ден, карахме я до родния ми град, в който беше сватбата, съхранявахме я вкъщи и я докарахме в ресторанта чак като дойде време да я режем. Специално за нея се наложи да направим доста гимнастики, защото държахме да е от конкретна малка сладкарничка в София и защото ресторанта просто отказа да се ангажира със съхранението ѝ.

# 567
  • София
Само ще ви кажа, че с Чочко 2 пъти като сме поръчвали торите не бяха готови за вземане за часа, за който заявихме. Едната беше за кръщене, добре, че имахме достатъчно време...

# 568
  • Melmak
Нашата торта беше триетажна Чочко. Тортите идват от Пловдив, ние сме в София, абсурд да ходя да я взимам, било то и от сладкарница. Няма как да се превози такава торта лесно.
Дадох телефона на управителката. Тортата ви трябва чак за късно вечерта, дори да не дойде в 18 ч, вие няма да я режете тогава. Оставете това на ресторанта, аз говорих предварително с управителката да посрещне тортата и тя каза, че няма проблем. Дори не разбрах кога са я доставили, като влязохме в ресторанта я попитах дали тортата е доставена и дали всичко е наред. Каза, че да и това беше.

# 569
Не се занимавайте с превоз на торта особено ако е над двуетажна. Доставям торти и това си е треперене. Хората не знаят как да шофират с торта в колата, нито как да я държат. Става ли са фалове, когато клиенти си взимат големите торти и не е приятно за никого, най-вече за празнуващите.

Общи условия

Активация на акаунт