ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 768
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Девойката пък е решила ,че на математика няма да иде.
Е-ха!
Мама какво мисли по въпроса?

# 331
  • Бургас
Те не са ли задължителни двете матури - математика и бел?

# 332
  • Майничка
НВО-то ли? Не.

# 333
  • Бургас
Ха,това не го знаех!
Аз си мислех,че са задължителни.. Набора не е споменал нищо, значи и той не знае.

# 334
  • Майничка
Е, хората мерят рейтинга на училищата по резултатите, затова едни училища гонят масовка, други - присъствие само на силни ученици.
Добре е за тестване на някои елементи за ДЗИ, ако се гони висок резултат.

# 335
И аз не знаех, че не са задължителни.

# 336
Аз знам, че не са задължителни, обаче нищо няма да му стане, ако се яви. Това си е една проверка.

# 337
  • Бургас
Така е. Само дано не разбере, че не са задължителни, че иначе ще е голямо дуднене у дома!

# 338
Като не са задължителни, ако отиде и не се справи добре, оценките къде и как се вписват? Оказват ли влияние някакво?

# 339
  • София
И аз не знаех, че не са задължителни. Иначе оценките не влияят никъде, вероятно ги пишат в дипломата за първа гимназиална степен.

# 340
  • София
От НВО се вписват в удостоверението за завършен първи гимназиален етап само точки и ниво по чужд език.  НВО няма задължителен характер.

# 341
Няма оценки на НВО. Има точки, които се вписват в Свидетелството за завършен първи гимназиален етап. Не служат за нищо.
Това НВО за мен е една сверка. Темите по математика са елементарни и ако не може да изкара резултат близо до 100 точки, значи нещо сериозно не е наред в подготовката му. За БЕЛ горе-долу е идентично.

# 342
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Набора знае, че НВО не е задължително, но твърдо е решен да ходи. Мнооого го е страх от БЕЛ и се надява на 30 точки. Ще видим.

# 343
Моят набор не се е притеснил от НВО, но отсега се е затюхкал какво ще прави на ДЗИ БЕЛ след две години. Лятото щял да започне да учи сериозно по БЕЛ, че положението било зле! Защо лятото, бе, маме? А не сега през учебната година, когато му е времето? А, де? Няма отговор.

# 344
  • Пловдив
Девойката пък е решила ,че на математика няма да иде.
Е-ха!
Мама какво мисли по въпроса?
Мама вече даже не може да мисли. Като виждам образователната система- става все по-зле и по- зле. Плащам за всичко, от което тя се интересува на частни учители. За съжаление и за предмети, които би трябвало да са на ниво в училище. Все пак училището има най-големите претенции в града. Само че нещата не се случват. Втори език немски - ами миналата година бяха само със заместници, основно гражданско образование. Дали са научили нещо? Добре че девойката се усети още през ноември и почна уроци. Сега са с добър учител, ама какво да направи той след изпусната една година? За математиката също не искам да коментирам, просто не от всеки става учител- над 80% от родителите казаха, че децата са на уроци.
При положение че НВО не е задължително вече ми е все тая. Така или иначе тя си гони целите. В събота например е била на математика от 8ч ,от 10 е била на тенис. В 13 часа пристигнахме в Стара Загора на езда и е  тренирала до 19 часа.

Общи условия

Активация на акаунт