Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 29 487
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря момичета! ❤️

Днес си имам сякаш нормалното си течение, ще видим как ще е по-късно. Нямам болки, обаче си личи, че корема ми се е смъкнал. Знам, че и това може да стане доста преди раждането, но все пак се настройвам, че може да е скоро. Надявам се да дочака поне още няколко дни да вляза в 37 г.с.

# 31
Здравейте, момичета!

Както сме на финала, така и този период се оказва най-труден, поне за мен. Вече съм 34 г.с., бебето е 2000 гр.  Не спират ужасните сърбежи по ходила и длани по цели нощи и днес след изследвания, консултация с гастроентеролог, моят АГ, Доплер, Спешното в Токуда - оказа се, че съм с холестаза. Както трима лекари казаха - изключително рядко и опасно състояние. Започнах лечение с медикаменти, моля се бебчето да е добре и да изчака 37 седмица.

Моля, ако някоя от Вас има добро мнение за някой гастроентеролог в София - да препоръча, ще отида на още едно мнение.
Веси, даже не знам какво е това. Важното е, че са разбрали и всичко ще е под контрол. Още 20 дни ти остават и ще ги избуташ!

# 32
Ох, момичета,ами аз съм 36 седмица вече и не мога да се наканя багажа за болницата да стегна даже...все едно ми остават още 3 месеца...
Гнездена?! Няма и следа. Мъжа ми сутринта като тръгна за работа ме заплаши,че утре ме хваща да се оправям, защото аз ще си родя ей така и ще трябва да ми носи "поръчки" и няма да успее да разбере какво и що....Мрън. Не ми се занимава с нищо....отиваме на футбол 😀

# 33
Аз бях сигурна, че няма да ми се "гнезди" и се оказах права. Така че започнах от рано да събирам едно по едно най-необходими неща и с триста зора, 4 месеца по късно имам багаж Joy Дали е всичко необходимо? Нямам представа, всеки има различно мнение за това кое наистина ти трябва за болницата, включително списъците на самите болници невинаги са изчерпателни. Изприщвам се от идеята за куфари и дисаги, имам някакъв базов сет в лека чанта, за останалото - импровизация.
За мен базата е - нощници, чехли, кърпи и калъфка за възглавница, крема и студените компреси на лансинох, профенид, някакви лични хигиенни. От болницата в случая осигуряват всичко за бебето.

# 34
И при мен нито гнездене, нито багажи. Все едно съм прясно бременна, а не в края на осмия месец 😂 Тепърва мъжът ми ще слага мебели, ще пере, а аз понеже съм на постелен режим - ще давам команди 😁

# 35
Аз не гнездо, ами не знам какво съм направила. Отдавна ме тресе треската да подреждам, пера и да си направя уютно и удобно. То и мъжът ми по същия начин, но килими и пердета сменя, пребоядисва, библиотеки преподрежда Joy
Днес или утре искам да ида до икеа за повивалник. Вече имам всички дрехи, но другата седмица пак ще ги погледна по размери.
Баткото пусна сАпол  Head Band и аз не се чувствам особено добре, почнах биозин мама зс мен. За него нищо...още го мисля какво да го правя.

Багажа и аз не съм стигнала, но ми е рано, в понеделник влизам в 34 г.с. та имам време Joy

# 36
Моята бебка отново върви назад, след последната извънредна фетална малко се стреснах, много бавно качва, 34 г.с, а тя е 1680гр., което отговаря на 31 г.с.АГ не вижда нещо притеснително, каза че ще ми влиливат Човешки серум албумин другата седмица и според него ще качи така.. Стискайте палци, поне да вляза в 9 месец. Май всичко напазарувахме и започвам с пране, гладене и стерилизация, стаята е готова и ще събера и багаж за болницата. Притеснява ме, че ще раждам в Софиямед, а ако се роди малка, май най-добре е в Майчин дом. Хубав ден ❣️

# 37
Общо взето, черния дроб не усвоява жлъчната киселина в организма и така тя е свободна и трови бебето. Риск за майката и бебето. Вероятно няма да ме чакат много да съм бременна 😂 и стягам багажа.

Здравейте, момичета!

Както сме на финала, така и този период се оказва най-труден, поне за мен. Вече съм 34 г.с., бебето е 2000 гр.  Не спират ужасните сърбежи по ходила и длани по цели нощи и днес след изследвания, консултация с гастроентеролог, моят АГ, Доплер, Спешното в Токуда - оказа се, че съм с холестаза. Както трима лекари казаха - изключително рядко и опасно състояние. Започнах лечение с медикаменти, моля се бебчето да е добре и да изчака 37 седмица.

Моля, ако някоя от Вас има добро мнение за някой гастроентеролог в София - да препоръча, ще отида на още едно мнение.
Веси, даже не знам какво е това. Важното е, че са разбрали и всичко ще е под контрол. Още 20 дни ти остават и ще ги избуташ!

# 38
Моята бебка отново върви назад, след последната извънредна фетална малко се стреснах, много бавно качва, 34 г.с, а тя е 1680гр., което отговаря на 31 г.с.АГ не вижда нещо притеснително, каза че ще ми влиливат Човешки серум албумин другата седмица и според него ще качи така.. Стискайте палци, поне да вляза в 9 месец. Май всичко напазарувахме и започвам с пране, гладене и стерилизация, стаята е готова и ще събера и багаж за болницата. Притеснява ме, че ще раждам в Софиямед, а ако се роди малка, май най-добре е в Майчин дом. Хубав ден ❣️
А кръвотока как е? Плацентата коя степен на зреене то е? Защо според тях не качва бебето? Коаголация изследвала ли си?

# 39
Аз ще раждам в държавна и тоалетна х-я даже трябва 😀😀😀 та да...по принцип съм царица на багажите, като заминавах за Щатите за 2 години багажа си го стегнах 3 часа преди самолета, но сега просто енергия и желние 0. Ама и това ще мине. Хаоса у дома започва да ме побърква,което ще е като ритник по д-то в даден моемнт 😀 и ме удря на спане, аз толкова добре не съм спала от години, най-много с едно будене на нощ. Странна работа

# 40
Коагулация не съм изследвала, плацента и води всичко е наред, не знаят защо не качва, аз се храня доста балансирано, така че предполагам не е в мен причината, да се надяваме, че ще качи от този серум.
А кръвотока как е? Плацентата коя степен на зреене то е? Защо според тях не качва бебето? Коаголация изследвала ли си?

# 41
А доплер и кръвоток?

# 42
Ох, и аз в клуба с неоправените багажи...

Даже дрешките се сетих, че е време да подготвя едва вчера, моята раница реших да я оставя да чака и хоп - няколко часа по-късно, в 2 сутринта в болницата ме приеха с болезнени контракции на 3 минути и ... без багаж. Чакам мъжа ми да ми го донесе. 😅

Не е добра идея да се отлага, че стават изненади. 😅

# 43
Аз имам още 2-3 неща да добавя в багажа. Уж. Не знам вече. Може и повече да са.

Забравих АГ кога ме вика на преглед. В главата ми е останало 19ти, понеделник. Ама то понеделник е 18ти.

Преди малко пак намерих едно парче на превръзката, но нямам контракции, нито болки, нито текат води. Ще лежа и ще почивам.

Icy, аз от месеци казвам тази седмица почвам да гнездя и накрая чак миналата свърших тази работа. И то под свърших, разбирай и аз като Le Strange. Мъжа ми изпра дрешките, майка ми дойде да пие кафе, мрънках, че мразя да гладя, тя реши да изглади дрешките и аз като цяло накрая само ги подредих и им се радвах. 😃

# 44
  • Пловдив
Mini, с родилни контракции или само подготвителни си?
Моят багаж беше подготвен частично и си бях записала какво още да сложа в него ако ми се наложи. Кажи-речи за всичко се бях сетила. Поръчала съм още няколко неща, които ще добавя, когато дойдат, за да не взимам тези от вкъщи.
Но съм дотам. Нищо друго не е готово. То им е рано да излизат, още 6 седмици се надявам да стоят на топло и да не бързат 😂

Общи условия

Активация на акаунт