Коледни базари Европа 2024/2025/2026

• 8 942
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
Моля, за мнение за коледния базар в Братислава. Кои забележителности може да се видят?

# 91
Братиславският пазар е един от най- скучните (и семплите), които съм посещавала.
Забележителности… всичко там е в радиус от 300 метра. 🤣
Инак близо до града е Девинският замък, той е по- интересна туристическа локация.

# 92
  • София
Много ми хареса на мен Братислава, но не сме били по коледно време.

# 93
  • София
Моля, за мнение за коледния базар в Братислава. Кои забележителности може да се видят?

Има два Коледни базара в Братислава, но не са нищо особено, но той и самия град не изпъква с нещо по мое скромно мнения. Ето снимки от Нова година 2025 г.

# 94
Ще се в Краков за НГ. 31 и 1. Има ли отворени ресторанти и заведения фаст фут не искам новогодишна вечеря, ще сме на площада, но преди това бихме искали една нормална вечеря, без помпозност и шанпанско. Дали можем да намерим нещо подобно?
Аз си имам санитимент към Краков и затова от двата препоръчвам него. Heart Eyes
Отделно, около и в самия Краков има какво да се види и разгледа.
Инак, лудницата неизбежно е повсеместна навсякъде и намиране на места за вечеря, например, без предварително направена резервация (няколко дни преди това), може да се окаже едно доста изпитващо нервите и търпението предизвикателство.

# 95
kontesa Maria, ако въпросът ти е насочен към мен (цитирала си мнението ми)- нямам идея. 🤷♀

Не съм знаела (или не съм разбрала), че в Братислава има два базара. Къде е вторият?

# 96
И ние ще сме в Братислава, но на Нова година. За ден-два ще отскочим и до Виена. На 31 и 1 дали работят замъци, музеи?

# 97
Здравейте! Сигурно е коментирано в темата, но за базарите в Букурещ бихте ли написали къде се намират и къде е удачно да се отседне и как стои въпроса с придвижването из града?

# 98
  • София
Някой попадал ли е в Бергамо и Бари предколедно?

# 99
  • София

Не съм знаела (или не съм разбрала), че в Братислава има два базара. Къде е вторият?

Единият е този на централният площад, който съм снимала от високо, а втория е на нещо като алея с малък площад на 200 метра в посока към реката.Предлагаха едно и също, но на този към реката имаше и някакви малки атракции за дечица.

# 100
Аз като казвам, че в Братислава всичко се случва в радиус от 300 метра. 🤣
Инак такива малки импровизирани пазарчета (както и в повечето по- големи европейски градове) има на няколко места, даже пред всеки мол или по- голям търговски център.
Важното е, че  “вареното винКо” им е добро.

# 101
  • София
Аз като казвам, че в Братислава всичко се случва в радиус от 300 метра. 🤣
Инак такива малки импровизирани пазарчета (както и в повечето по- големи европейски градове) има на няколко места, даже пред всеки мол или по- голям търговски център.
Важното е, че  “вареното винКо” им е добро.

Да, за 300 метра в този град съм абсолютно съгласна. Второто не е импровизирано, защото и на двете имаше общински служители, които почистват масите, като отпадъците се разделят, според вида им. Това бяха отделни малки къщички и единственото впечатлително за мен от Братислава.

# 102
  • София
Някой попадал ли е в Бергамо и Бари предколедно?
Силно разочарована бях от Коледния базар в Бергамо. Има една голяма елха, десетина къщички по пътека с червен килим и китайска стока. Края на декември, това.

# 103
  • Sofia
Планирали сме Комо за каледен базар. Има ли мнения?

# 104
Приятен базар е. Не особено пищен, без ужасно многото навалица (сравнено с Колмар, Страсбург или Нюрнберг, например). Но ако сте с автомобил, паркирането може да де окаже огромен проблем. В града като цяло, не само около самия пазар.

Общи условия

Активация на акаунт