Любители на котки - Тема 201

• 26 979
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Ranella, заведи го на ветеринар.
Нашия след една кашлица беше с диагноза възпалено гърло от хапчета, които трябваше да гълта (погрешна диагноза се оказа). След това казаха може би от студена вода и храна. После ни изпратиха на рентген и се оказа съвсем друго, но той си беше болен и без това.

# 136
  • на брега на морето
Да похваля Бурканите. Взех един с пилешко и зеленчуци, много месце и морковчета има, малкият яде и му плющят ушетата.
Може ли да пуснеш снимка?

На Минка гъзенцето е много апетитно за пощипване, щип-щип Satisfied

# 137
Скрит текст:
Момичета, здравейте, пиша с молба за съвет. Имаме котарак, когото страшно много обичаме и съжителстваме вече повече от 5 години (взехме го бебе, кастриран е отдавна). Много любвеобилен, много обича да си играе.

Последната седмица се случи да съм извън страната (имаше кой да го гледа вкъщи, не е оставал сам или с непознат човек) и вчера като се прибрах забелязах, че се държи доста странно. Умърлушен е, не иска да излиза да се разхожда на терасата (нещо, което той по принцип обожава), не иска да влиза в банята с мен (отново нещо, което обожава е да стои под душа и да си играе с водата), допреди малко беше скрит под дивана (което никога досега не се е случвало). Яде си храна, пие вода, ходи до тоалетната, но няма особено желание за игра, виждам го че и не скача толкова много по дивана или на друго място. Ясно е, че днес ще го заведа на ветеринар, но има ли нещо друго, което бих могла да направя у дома за него докато му дойде часа? Наистина много се притеснявам.
Ето го и него:

(Не знам дали има общо, но все пак го споменавам - преди да замина сменихме купичките му и му взехме фонтан за вода и автоматична хранилка, от които се храни, но нямаше проблем в началото, сега виждам че продължава да си ги използва)
Задължително кръвни с биохимия. Ако може и урина. За мен не е депресия това, ами признаци на здравословен проблем. Бяхте ли на вет вече?

Сивомишле, каква е тая муцунчица, каква е тая прелест! Heart EyesHeart Eyes Страхотен Симба!

Защо ме търсиш, знаеш ли, че има и други пирати като твоя заради прекарана херпесвирусна инфекция, за която има превенция - ваксина? Има дори и напълно слепи в следствие на вируса... Ако Пиратя е останал без око заради херпесвирусна инфекция, дали знаеш, че той остава латентен и че може да се реактивира в даден момент?
Като могат да се избегнат поне три от котешките вируси, защо да не си ваксинираме котките? Тъжно ми е, че не го разбирате, защото сте предубедени към човешкото ваксиниране... Но може би защото не сте виждали епидемия, затова... Pensive

# 138
Хайде, Арчо вече е обслужен. И зестра има. Готов е за сгодяване Joy

# 139
  • Между гори и планини
Значи, Арчо ни е толкова на сърцето, че ако не ни беше намерил Лео, щях да го взема и без зестрата 🥰 Обаче един таласъм ми стига. Мисля, че бедното сърце на Чери няма да издържи на още един хубавец за конкуренция. Като знам колко плака и ми се сърди заради Лео. А и Лео здраво тероризира всички...

# 140
  • София
Олив все повече прилича на "Карлсон, който живееше не покрива". Често я намираме да лежи върху къщчката си, вместо сгушена вътре. Ей това ми изпратиха децата преди малко.

# 141
Здравейте!
Търся осиновители на котенце на 3-4 месеца.
Преди месец го намерих на пътя.
Ако някой има интерес, да ми пише да пратя снимки. Добричко и гушливо е.  Хапва си добре,
Имам куче и в дългосрочен план, ще ми е трудно с две животни. Търся хора, които ще го обичат и ще се грижат за него вкъщи, а не на двор.

# 142
Хайде, Арчо вече е обслужен. И зестра има. Готов е за сгодяване Joy

Браво, Ване! Радвам се, че помисли и размисли. За негово добро е. Така се увеличават и шансовете му за осиновяване от хора, които имат и друго коте. Дано се намерят сега и неговите хора!

# 143
Може ли да го видим Арчо как се чувства след ваксинирането?

# 144
Моят Ари също кашля понякога вечер. Понякога и повръща, особено като пие бързо вода.
Ако продължава кашлянето (3,4 пъти съм го чувала, обикновено след игра в обувките с връзките), ще го водя и аз.
Ето го, тоя змей, сутрин като излязат за училище останалите членове на семейството идва и ако ми види ръката над завивката се спуска и хапе леко, ако отвърна пенясва и почва да ме хапе здраво. Много е смешен, като почне да пръхти, да се ядосва и да подритва с крачетата 😅 На снимката доста се е накокошинил.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 145
Добре е Арчи след ваксинирането. Ей го на, току-що си омете гранулите и ръба пръстите на ММ. Обаче нашият сив котарак започна да го бие, лошо... От два-три дни, напада го, бие го. Това не е добре.

# 146
  • Между гори и планини
Ох, какъв е малък, мамин, сладък ❤️
Аз имам чувството, че Лео не расте, а яде та ушите му плющят . Големият ми син се прибра у дома, не го беше виждал почти месец и каза, че е пораснал. А на мен ми е все дребен. Вече над 2 месеца е у дома.

# 147
  • Sofia
Здравейте! Вече 3 седмици се гушкаме с едно мъниче, което прибрахме от улицата. Предварително се извинявам за това което искам да ви питам, защото сигурно ви е омръзнало от подобни въпроси. От коя котешка тоалетна сте доволни (качество и цена)? Първоначално сложих силиконова, но едва издържа 10 дни преди да я сменя. Не ми харесва и че не трябва да се хвърля в канализацията, а и е доста вредна за природата. В момента ползваме соева, ароматизирана, но много бързо свършва. На пакета пише, че е за 1 месец, но аз като гледам едва ще стигне за 2 седмици, защото писаната е голяма пикла.
Това което търся е: да може да се хвърля в тоалетната и да не ми излиза златна.

Ето я и Ноя:

# 148
  • Между гори и планини
Силиконова да издържи 10 дена без смяна си е много добре!
Аз ползвам някаква турска ароматизирана с аромат на сапун или лавандула. На сапун повече ми харесва. Мисля, че е бентонит и лесно се почиства след всяко ходене или поне веднъж дневно махам каквото е мръсно, защото става на топки. Но не може да се хвърля в тоалетната.

# 149
Скрит текст:
Момичета, здравейте, пиша с молба за съвет. Имаме котарак, когото страшно много обичаме и съжителстваме вече повече от 5 години (взехме го бебе, кастриран е отдавна). Много любвеобилен, много обича да си играе.

Последната седмица се случи да съм извън страната (имаше кой да го гледа вкъщи, не е оставал сам или с непознат човек) и вчера като се прибрах забелязах, че се държи доста странно. Умърлушен е, не иска да излиза да се разхожда на терасата (нещо, което той по принцип обожава), не иска да влиза в банята с мен (отново нещо, което обожава е да стои под душа и да си играе с водата), допреди малко беше скрит под дивана (което никога досега не се е случвало). Яде си храна, пие вода, ходи до тоалетната, но няма особено желание за игра, виждам го че и не скача толкова много по дивана или на друго място. Ясно е, че днес ще го заведа на ветеринар, но има ли нещо друго, което бих могла да направя у дома за него докато му дойде часа? Наистина много се притеснявам.
Ето го и него:

(Не знам дали има общо, но все пак го споменавам - преди да замина сменихме купичките му и му взехме фонтан за вода и автоматична хранилка, от които се храни, но нямаше проблем в началото, сега виждам че продължава да си ги използва)
Задължително кръвни с биохимия. Ако може и урина. За мен не е депресия това, ами признаци на здравословен проблем. Бяхте ли на вет вече?

Бяхме, бяхме, още вчера, всичко му било наред, ПКК му правиха, всичко в норма освен Lymph% и HGB съвсем леко завишени.
Светна му малко, днес е по-добре, но утре смятам да го заведа на второ мнение във Варна и да му направят и биохимия, че ми се струва че леко претупаха нещата.

Общи условия

Активация на акаунт