Любители на котки - Тема 201

• 26 005
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
  • Между гори и планини
Не мога сама да свърша това. Не ме бива.

Мъж, приятел? Ако бях там бих ти помогнала.

# 751
За София-Екоравновесие, но не идват с охота. Наложи се да звъня няколко пъти и да не съм особено любезна.
Съжалявам за починалите котета.
И аз имам случка с коте, което подминах, защото трябваше да спра в час пик на кръстовище на огромен булевард. Бях с детето и двете много плакахме. Тя още помни случката. Но не знае, че на следващия ден видях котето премазано.
Много тегаво е в темата.

# 752
И не мисля, че е добре да се заравят трупове в градинки.
Предлагам ти да звъннеш на ветеринаря си и да го питаш. Би трябвало да знаят. Безумно и опасно е да се заряват трупове в градинки и общи части.
Финдъс го кремираха тук и разхвърляга прахта над Северно море.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 17:37 от red soul

# 753
  • на брега на морето
Сега ми е виновно, че не забелязах.
Може и просто да ми е виновно.
Сега ти е виновно, това е естествено състояние, защото си мислиш, че си могла да направиш повече. Клише-неклише - ти даде на котето това, което никой друг не му даде.

# 754
  • Между гори и планини
Аз да разведря малко темата

# 755
Аз не мога да повярвам, че 5-и ден елхата ни е ок? Защо? Тези котета се бият постоянно, скачат, драскат наоколо, Хели се закача със всеки възможен предмет който вижда, връзка , очила и прочие. НО не бара елхата и играчките... Защо??? :O

А Мими не се катери. Не мога да повярвам Grinning ... Ще видим до кога Sweat Smile

Иначе днес се погушкахме малко с Мими, пак беше забравила да прибере езичето (тук не я душя, а я галкам Grinning )

А Хели тия дни, явно от жегите, спи доста по гръб. Sweat Smile

# 756
  • Варна
Няма как да се виним за всички страдащи котки. Не сме слънца да огреем навсяъде.
Мъчно ми става, когато прочета постинг, в стил, една котка много страда някъде.
Душата ми се свива. Някъде котката е сама, просто ни е съобщено, че има страдаща животинка.

# 757
Тя остана там, долу. Аз не мога, не знам как. Мъжът ми е на работа. Питах един негов приятел какво се прави в такъв случай. Той ако искаше да помогне щеше да дойде. Ама явно...

Чуваствам се сякаш е моя. Сякаш е мое задължение. Пък не мога.

# 758
В клиника в Стара Загора съм плащала за екарисаж в ТУ, имат договор с университета. И за транспорт. Не е скъпо. За други градове бихте могли да попитате вета.
За себе си съм разбрала едно: ако ще помагаш, го правиш веднага! На минутата. Иначе винаги имаш угризения. Но някоя жива душа си е отишла.

# 759
БАБХ е организацията, която прибира трупове на животни от улицата. Аз съм се обаждала за умряло куче.

Днес като паркирах колата след работа, чух котенце да мяука. Открих го, на около 2-3 месеца, вероятно изхвърлено, защото позволи да го хвана. Но мяучи и си търси майката, или братчетата, или хората.
Няма да го прибера, защото не съм майка Тереза и не може някой идиот да изхвърля и да си живее живота, а аз да поема отговорността. Съжалявам. Мразя лошите хора, но е факт че те паразитират на гърба на добрите, емоционални и емпатични хора. Омръзна ми, честно.

# 760
  • Варна
Тя остана там, долу. Аз не мога, не знам как. Мъжът ми е на работа. Питах един негов приятел какво се прави в такъв случай. Той ако искаше да помогне щеше да дойде. Ама явно...

Чуваствам се сякаш е моя. Сякаш е мое задължение. Пък не мога.
не те виня, мила защо ме търсиш
Обаче представи си ние как четем за бедстваща котка, болна, сама.
Не се плаши, или помагаш, или не.

# 761
  • Между гори и планини
Абе какво значи не мога. Няма не мога, има не искам. На това съм учена. Лятото, в най тежката суша, аз си погребах Кети. Лопатата се изкриви, толкова суха беше градината. Няма да пиша по тази тема повече, че ако и ми е тъжно, се ядосвам на това " не мога".

# 762
  • Варна
Щом имаме сигнал за бвдстваща котка.
Котката се взема вкъщи, почиства се, ако е много мръсна и се води в клетка на ветеринар.
Това е първата стъпка

# 763
В конкретния случай вече няма нужда от помощ. Просто трябва да се махне трупа. А з атова трябва да има служба, а не гражданите да погребват в градинки и обществени паркове.
Защо ме търсиш, потърси някоя от службите, за които писаха. Просто трябва да се махне трупа.
Животни, хора...всички страдат,живота не е цветя и рози. Живота си има и край и е нормално. Хайде, да не убиваме с камъни. ✌️

# 764
  • Варна
Да помоля всички шофьори да спазват ограниченията за скорост.
Снощи като се прибирахме на село, на входа полиция. Някой е блъснал теле.
От все сърце да помоля да се спазват ограниченията. Случвало ми се е буквално след знака за животни, наистина да минаеа стадото

Общи условия

Активация на акаунт