Любители на котки - Тема 201

• 26 004
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Милата душичка Cry

# 736
  • Между гори и планини
За съжаление не можем да помогнем на всички улични котета, не се вини... Такъв е животът, един си отиде, за да се роди друг...
Ако моята Кети не си беше отишла, Лео вероятно нямаше да е у дома. Ако Биби не си беше тръгнала, Точка също нямаше да е при нас.

# 737
  • До хладилника, който обичам
Съжалявам, Защо ме търсиш? В черна серия са котките на хората в темата, но зимния сезон е особено тежък за бездомните животни. Не е лесно. Да са живи и здрави останалите котани.

# 738
Да, да. Но тя просто ми беше пред очите. И усетих, че нещо не е наред. Отначало нали помислих, че е бременна. Но после като я видях онази сутрин. Можех да я взема и да я заведа на ветеринар например. Има такъв на 700 метра от блока. Но не го направих. Даааа. Не го направих. По-лесно ми беше да скалъпя някаква неподходяща къщичка.

И сега какво се прави? Това телце там ли ще остане?

Веднъж така на път за работа видях една котка умряла насред уличката. Стигна ми акълът само колкото да я преместя от улицата на тротоара, за да не я размазват. Много има да учи моята душа за състраданието.

# 739
Трябва да има общинска служба за събиране на починали улични животни, но не зная контакт.
Не се обвинявай. Няма как да знаеш какво ѝ е било. Не винаги човек може да предположи какво става, или пък има възможност да се отклони от задачите на деня. Направила си за нея каквото ти се е сторило подходящо. Така или иначе ѝ е било предопределено времето - къщичката ще приюти други бездомни души.

# 740
Ох, много е тежко, но не се винете. Много тежи вината на душата. Преди две години така на село по пътя видях от страни две котенца сгушени. Бяха с гуреливи очички, затворени и милите не виждаха. Стана ми много жал. Говорих с домашните да ги вземем, то къде 14 там и 16 котки, но не ги поискаха. Само ги преместих милите в тревата и ги оставих. До днес ми тежи мисълта за тях.

# 741
  • София
"Ако" само влошава мъката ни.

Аз май съм пропуснала цяла тема.

Аш днес беше офисен Simple Smile

# 742
  • Бургас
И Мони беше станала малко бавна накрая.
Само това.
Иначе беше същата.
Сега ми е виновно, че не забелязах.
Може и просто да ми е виновно.
Доста ми е кофти.

# 743
Трябва да има общинска служба за събиране на починали улични животни, но не зная контакт.
Не се обвинявай. Няма как да знаеш какво ѝ е било. Не винаги човек може да предположи какво става, или пък има възможност да се отклони от задачите на деня. Направила си за нея каквото ти се е сторило подходящо. Така или иначе ѝ е било предопределено времето - къщичката ще приюти други бездомни души.

Не намирам такава служба. Излиза ми като първо попадение в Google, но сайтът не работи.
Благодаря, зная, че за хубаво пишеш, но аз чувствах, че нещо не е наред. Освен това мога да отклоня дневните си задачи. Мога да закъснея колкото си искам. Мога даже да не ида. Никой никога не би посмял да ми каже нещо.

Те ги няма другите животни. Изведнъж изчезнаха всички. Направих къщичката най-вече за нея. Дано поне да е почувствала инстинктивно, че някой мисли за нея. Някой доволно нескопосан, ама все пак...  
Скрит текст:
Аз изглежда съм дошла в този си живот за да се уча на повече истинско себеотдаване. Засега съм със слаби оценки.
Купих си вчера-онзиден парфюм Диор. Ама не заведох котанката на вет. Баси, даже не ме кефи аромата. Някой иска ли го? Оригинален е. Ще пратя по Еконт. Не искам пари, споко.
Магазинът под блока е много хубав ама тия персонала мнооо ме дразнят, ама много.

Ето я миличката, сгушена в листенцата.
Скрит текст:

# 744
Не се съдете толкова строго, хора. Никога нищо не се знае, а "ако" е само предположение. Всички тук даваме най-доброто, на което сме способни в дадения момент, но често нещата не са в нашите ръце.
Аз днес видях как убиха гълъб. Всеки ден имам 12 км в една гора до нас. Днес видях два коса д аубиват гълъб. Изнягаха от мен, но гълъба беше зле. С изкулван крак и висящо крило. Аз имам фобия от птици, но и да нямах, той вече беше пътник. Само седях, за да не дойдат косовете. Минаха хора, погледнаха го и продължиха. Природа. Гълъба отиде към езерото и се удави сам. До тогава седях.
Искам д акажа, че си има неща, които трябва да се случат и там човешката воля няма значение.

# 745
Защо ме търсиш? недей  да се самообвиняваш. Котанка е усетила любовта ти. Ами ако ..... де да бях направила еди кое си ....... Винаги ще си задаваме тези въпроси, винаги ще ни тежи, когато не сме помогнали. Но, това е, трябва да се съхраним, защото и други разчитат на нас. Можем да помогнем на друг.

# 746
Защо ме търсиш, такава бг служба няма. Можеш да покриеш телцето с още листа или шума или да го погребеш някъде (но и това е трудно в градска среда). То ще се разложи до месец и ще остане само перушинката.

# 747
  • Между гори и планини
По добре да го сложи в торба и закопае в някоя градинка. Уличните кучета да не направят нещо. И върху гробчето камъни, за да не я изровят.

# 748
За София трябва да е Екоравновесие. Потърси ги на телефоните им, би трябвало да събират труповете и да ги изгарят в екарисажа. Не съм почитател на заравяне в обществени площи. Минават деца, кучета... честно казано, по-добре в кутия и в казана за боклук, защото се изгаря после, така мисля аз поне.

# 749
Не мога сама да свърша това. Предишният ни котарак като умря навремето така ходих с мъжа ми и негов приятел да го заровим. Ама мъжът ми нищо не пипа и той. И той е лигав.

Общи условия

Активация на акаунт