Тормоз от фирма за бързи кредити

• 2 136
  • 37
  •   1
Отговори
  • В реалния живот
Здравейте,
Ако може да ми дадете съвет:
Днес се прибирам в апартамента ни и виждам входната врата облепена от горе до долу в едни лепенки на фирма за бързи  кредити. Дори ни бяха залепили ключалката и шпионката. Всичко изглеждаше много зловещо. Най-отгоре пишеше името на племеницата ми /на брат ми детето, на 23 години/
Тя е идвала в жилище  спорадично - ту си ходи на 100 км. от София, ту остава у нас. Това жилище и ние го ползваме, държим си там разни работи - аз някакви стари проекти и си ходя да си правя справки. Племеницата ми пребивава без пари у нас, идва ни на гости. И днес отивам и  виждам плътно облепяне с стегнати лепенки, даже и някакво тиксо бяха напъхали около бравата. Прилича ми на физическа заплаха!
Разпитахме я и каза, че е взела 400 лв. преди време,  била връщала нещо... Ние с мъжа ми проверихме и виждаме, по ЕГН на сайта на фирмата, че дължи 1500 лв. Обмисляме с мъжа ми да ги платим, а тя да ни ги връща на нас,  поне без зверски лихви и без да ни заплашват!, но съм много замислена какво да правя, защото:
- тя никъде не е казвала, че това ѝ е адрес - има си постоянен и настоящ друг адрес, т.е те са я проследили
- увредили са ни вратата, ние каква вина имаме с мъжа ми, че сме посрещнали племеницата, тази врата сме си я изработили като младоженци!
- от сайта на фирмата за бързи кредити пише само една сума - дължите..., няма разбивки по лихва, главница
- ако платим какъв документ трябва да поискаме, за да не цъфнат пак на прага ни
В понеделник съм извикала брат ми, за да ходим тримата във фирмата за кредити, в която твърди, че е подписала договор.
Благодаря!

# 1
Пуснете сигнал в полицията и споделете тук името на фирмата, за да им излиза името при търсене в Гугъл и хората да не се занимават с подобни престъпници.

# 2
Сигнал в полицията и искане за възстановяване на щетите по вратата. Щом девойката няма постоянен и настоящ адрес при вас, абсолютно нямат право да лепят нищо.
Оттам нататък , каквото решите семейството

# 3
Намерете начин да проверите дали племенницата не дължи пари и на друга фирма или хора.
Също така таткото да я притисне за причината да се набута с бързи кредити, дали не става въпрос за хазарт. Ако е така, лоша работа...
Дано да имате късмет да е еднократно теглене от глупост.

# 4
  • София
Пуснете оплакване в БНБ и КЗП. Всички фирми за бързи кредити подлежат на регистрация и контрол от страна на БНБ. Ако сте направили снимки, добре е да ги приложите и тях.

# 5
Всички фирми за бързи кредити подлежат на регистрация и контрол от страна на БНБ.

Това не е вярно, особено по отношение на контрола в такива ситуации - тези аспекти от дейността на дружествата са под надзора на КЗП.

Моят съвет е да не влизате в контакт с фирмата, и в никакъв случай да не плащате задължения на други хора. Така ще им покажете, че сте склонни да го направите и занапред, съответно трудно ще се отървете от тях ако длъжникът реши отново да тегли кредити.

Добра идея е да подадете жалба в полицията - това ще ги постресне и ще им покаже, че няма какво да очакват от Вас.

# 6
  • София
БНБ упражнява контрол над дейността и политиките и практиките на събиране. При регистрацията те също се подават и подлежат на одобрение от Банков надзор.

# 7
БНБ упражнява контрол над дейността и политиките и практиките на събиране. При регистрацията те също се подават и подлежат на одобрение от Банков надзор.

Тези документи се представят в БНБ съгласно Наредба 26 като част от процеса по регистрация, но не подлежат на формално одобрение. Самата практика по събиране на задължения е по-скоро в плоскостта на защитата на правата на потребителите, като съответната уредба е в ЗЗП, а компетентен орган е КЗП.

# 8
  • В реалния живот
Благодаря ви! Всичките ви съвети са много полезни. Качвам две снимки на вратата

Фирмата е Сити Кеш,  CityCash - ще пиша на полицията, защото това е прекомерно унижаване на длъжник, увреда на имущество на трето лице.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 23:47 от TanyaMG

# 9
Лепилото от стикерите изчиства ли се. Бравата и ключалката работят ли? Направо в районното полицейско управление на място, а не да им пишете. Също комисията за защита на  потребителите. Ако викате ключар за бравата, искайте фактура.

# 10
  • В реалния живот
Лепилото от стикерите изчиства ли се. Бравата и ключалката работят ли? Направо в районното полицейско управление на място, а не да им пишете. Също комисията за защита на  потребителите. Ако викате ключар за бравата, искайте фактура.

Днес подадох електорнен сигнал до МВР, сега  чета договора, утре ще ходим до фирмата от лепенките - СитиКеш, CityCash. Междувременно ще подадем сигнал до Комисията за защита на потребителите, струва ми се че има явно неизгодни клаузи. Но КЗП да прецени.

# 11
Хаха, тия нали имаха една реклама по телевизията:

Нема да ревеееш,
отиди във Ситии кеееш!

Ето сега сами са се анти-рекламирали. Нещастници.

# 12
  • гр.Пловдив
Не залегнаха ли вече такива условия при тези изроди ,че не могат да притесняват длъжник у дома,на работното място и с вербални заплахи ?

# 13
Не вярвам, че не е дала този адрес. Чак да я следят, много наивно…
Те не проверяват дали реално живееш там или не- има поле за адрес и всеки си го записва сам.

# 14
  • София
Тези са си чисти лихвари...изобщо не бих се занимавала с тях. Такива хора са опасни и имат хора за всичко! Като нищо са разбрали къде живеете и тн.

Общи условия

Активация на акаунт