Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 773
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Стана ми интересно за тези балони и току що разпитах моята.
Твърди, че никога не е виждала да се предлагат.
Ако сте в България, не се доверявай на тези разкази. Балоните в някои барове и дискотеки преди забраната през септември бяха дори в менюто. Предлагат се във всяко “вървежно” нощно заведение, носят ги на табли и ти ги предлагат минавайки, без никакво значение от музиката, която се слуша в него. Иначе е права, че балоните са най-малкото зло Disappointed Relieved

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:48 от buni

# 31
  • София
Mamagemelar, аз съм далеч от пазач да ти кажа. Не се хваля изобщо, дъщеря ми на 16 г това лято беше сама с компания на море за една седмица. Не искахме да сме лошите ченгета и само тя да е със забрана. Не спах от притеснение, но това е друга тема.
В случая предложих вариант. Ако не е дискотека, където да се развихрят подобаващо, надали има от какво да се притесняват децата. Аз поне не разбрах да иде реч за клуб.

Момичета, дайте идеи за подарък за 12 годишно. Племеницата ми иска някакви неща за почистване на лице, но видях, че ги продават главно в Амазон, а аз от там вече не пазарувам, тъй като на два пъти ми хакнаха картата.

# 32
  • Mediterraneo
Голяма част от продаваното в Амазон го има и при китайците. Ама време за доставка не ти остава.
Навремето баща ми ме пускаше на дискотека от 14-15 годишна. Лятна, открита, в парка. Но той стоеше съседното заведение - градина, я сам, я с приятели или с майка, чакаше да се натанцувам и ме прибираше. Всички доволни.
Голямата не е правила подобни РД, бих стояла на друга маса при такива обстоятелства. Заявявам, че това е единствената опция непълнолетни да са в заведение след 22 ч и, ако иска, действаме. Ако ще се чувства притеснена, да намери друг вариант за празнуване.

# 33
  • София
И аз в крайна сметка я посъветвах да избере друг вариант за рд-то в по-ранно време и сега обмисля други варианти.
Моята дъщеря също изкара цяла седмица на морето в апартамент с приятели. Имаше обаче родители на едното дете наблизо.
И аз не спях спокойно вечер и само я гледах на приложението кога са се прибрали.
Добро и отговорни деца са. На нас не ни пречи обаче да се притесняваме като родители. Simple Smile
Моите родители са ни водили на дискотека като бяхме на по 17 години. Толкова горди бяхме, че можем да бъдем в тяхната компания и да се повеселим заедно на дансинга. Великолепни години и семейни изживявания. Heart Eyes
Тонка, из нашите сайтове няма ли ги същите неща?

# 34
  • София
Много се зарадвах на онзи закон, в който забранявт деца до 18 години да са без възрастен след 22 часа. Това ми дава добро основание да не й разрешавам. Тя още не е стигнала да го иска, но предстои скоро.

# 35
Тонка, виж в Нотино.

Хубави закони си имаме, но да имаше и контрол и санкции след контрола. Ама няма.

За дискотеката лятото, за която споменах вчера... Плажна дневна дискотека, на открито, до 22 часа. С още няколко майки си придружихме децата да потанцуват и както изискваха на входа показахме ЛК на всички ни и потвърдихме кои точно деца са нашите. Сравниха много стриктно имената. Охрана имаше демонстративно много, доста на брой. Майките седнахме на отделна маса по-встрани, за да не притесняваме децата, нашите бяха голяма групичка между 15 и 19 годишни и са си съвсем самодостатъчни като компания. Децата ни се забавляваха чудесно, но на равни интервали им бяха предлагани шотове с алкохол и балони от персонала, дори и на 15 годишното, изглеждащо си на 15. На плажа, на открито, пред очите на всички. Имаше и притеснителни  и твърде настоятелни опити за свалки от очевидно по-зрели мъже към момичетата, дори към най-малките, наложи се да демонстрираме родителско присъствие. Охрана не се намеси.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 11:53 от Mößbauer-Effekt

# 36
Mößbauer-Effekt, много притеснително е това, което описваш

за притесненията, за последен път-
Скрит текст:
аз си спомням много добре , какво е да си на 17, и не съм била наглеждана в никой случай
но, да и злезеш с компания, и да имаш родители на съседната / или дори малко по-странична / маса, не го приемам

всеки си знае децата, и си знае лимита на издържане на сърцетуп ...аз говоря за себе си, изхождайки от съвсем различна от вашата Бг реалност- не по-малко опасна, но различна

и  пак- преглъщането на порастването им, не е лесно
сега - шофьорския курс..
на лято- първи стъпки зад волана...
догодина по това време- вече ще са гласували, за пръв път на местни избори, а после и за президент...

не мога, и нямам изгода да ги третирам като Биг Брадър - най-малкото, защото трябва да изработят и собствени инстинкти

# 37
  • Mediterraneo
Малко изпадаш в крайности.

# 38
Малко изпадаш в крайности.
например?

# 39
  • София
Ето от тази серия търся продукти за племеницата.

Явно ги е видяла някъде, но в бг сайтове не ги откривам. Кой знае къде се е ровила и явно с нещо са я привлекли. Аз съвсем спонтанно обещах да й купя и сега - ядец.

# 40
Тонка, купи и нещо друго, а това до Коледа може да го намериш и тогава да и го подариш.

# 41
Тонка, има го във  френския амазон.

# 42
  • Mediterraneo
То и в испанския ги има, ама Тонка не иска да пазарува от Амазон. Ако имаше как да ти ги пратя, щях да ти ги поръчам, Амазон са ми кварталния магазин Simple Smile

# 43
  • София
Наясно съм, че ги има в Амазон, но съм учудена какъв е този бранд, че само там, и на още 1-2 места го предлагат.
Сега видях, че става въпрос за някакви си 50 мл и ми се струва много малко.
Трябва да измисля нещо друго.

# 44
  • Mediterraneo
Цените им са уау за неизвестна( добре, на мен поне тотално са ми неизвестна) марка. Търси нещо друго, кой знае кой инфлуенсър в Тик- ток е видяла...

Общи условия

Активация на акаунт