Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 786
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • На морето!
И на мен ми е по-хобаво с децата. То едното вече си е пълнолетен, голям човек и не идва с нас откакто е станал на 16, но го отдавам на това, че е момче. Щерката е обратно- сърди се ако не я вземем.

# 736
  • София
Ние сме с деца на 17, 14 и 11. Навсякъде и винаги искат да идват с нас все още. От време на време успяваме да се измъкнем само с ММ в някоя командировка. На мен лично ще ми липсва времето, когато децата все се мотаят около нас и искат все нещо.

# 737
  • Mars Hotel
На 17 е моята и се е заканила, че за последно идва с нас на море тази година. Тя всъщност и сега се съгласи с много уговорки. Иначе за екскурзии от по няколко дни все още иска с нас. Най-лесно е да я примамя с някой концерт - тогава винаги е на линия.

# 738
Концерти, Европа и море - да, на планина и на кратки пътувания из страната вече не иска да идва. Брат и беше 16-17 годишен като спря да идва с нас на море и миналата година ме изненада като заяви, че ще почива с нас в Гърция.

# 739
  • Някъде по Дунава
На мен лично ще ми липсва времето, когато децата все се мотаят около нас и искат все нещо.
И на мен Sad Затова много де радвам, че успях да  убедя сина ми , който е на 12, да изкачим заедно връх Ботев. Баща му не дойде, защото има болежки, които не му позволяват такъв преход. Сестра му я мързи, а и имаше извинение, че е на работа. Освен това учи в друг град и ценя всеки момент с нея.

# 740
Все още пътуват с нас. Когато пътуваме в чужбина, бива, макар че пак мрънкат. Ей, как не проявяват никакъв ентусиазъм тези деца 😬. Наскоро бяхме на нашето Черноморие и след третия ден почнаха да мрънкат, че им е скучно. Като гледам клипчета, когато са били малки, как са се радвали на най-малкото нещо и ми е много мило. Сега са пълни темерути, казвам ви.
За концерти - миналата година ходиха на концерт на Тейлър Суифт. Е, там вече беше голям ентусиазъм и щастие, няма как.

# 741
  • Mars Hotel
При нас е обратното - като беше малка беше адско мрънкало. Никога нищо не й беше 100% както трябва и все в негативните дреболии се вторачваше. Сега е много по-осъзната, оценява какво вижда и какво прави и се радва.

# 742
Моите много обичат с нас, голямата на 23 даже повече от 13 годишната:) Много се забавляваме заедно, имаме си наши смешки, които са неразбираеми за външни. Голямата пътува много и с приятели, но и с нас, само да кажем мята сака на рамо❤
Това са незабравими моменти, дано имаме още много!

# 743
И моето беше от тези, които се радват и прехласват от всичко като малко. Всичко й харесваше. Не сме изпитвали нужда с мъжа ми да идем сами на почивка тогава, интересно ни беше именно с нея. Аз сама на почивка не бих отишла. Страх ме е да остана сама с мислите си. Бих отишла за няколко дни някъде наблизо с приятелка, защото имам нужда малко да се откъсна от ежедневието, но не мога да оставя дъщеря ми сама.

# 744
Ха ха,kalinna pehlivanova, много точно!!
Градският туризъм бил досаден, по музеи ходим с 300 зора, по забележителности пак с уговорка, или дори без да им кажем ( минахме близо до  Съевата дупка преди дни, народа спеше в колата, ние не ги питахме...после имаше малко мусене, че не било предвидено Rolling Eyes )

# 745
Лятно време, това щях да ти кажа още в миналия пост и забравих да го напиша. Не пропускай басейните, а взимай приятелка с теб. Хем няма да оставяш детето самО за през нощта, но пък ще му даваш свобода да не е с теб през деня. И ти доволна, и тя. Може пък да осъзнае, че има нуждата да прекарва повече време с теб.

На мен също ми е приятно с децата. Винаги съм искала с тях да пътуваме, докато баща им беше обратното. Той се оказа доста егоист човек и иска да се съобразява само със себе си.

И аз, на този етап, абсурд сама на почивка. Екстроверт съм и имам нужда от комуникация. Не мога без такава. Предпочитам да имам компания, пред това да правя нещо сама.

# 746
И моите са мрънкала, на тати са се метнали. И не, за мен почивка с тях тримата не е почивка, може и да е от егоизма ми. И хич не ме е срам, че имам нужда да остана няколко дни сама, че да си рестартирам мозъка. Случва ми се веднъж на няколко години това чудо. Последно преди 10!
ПС Живеем извън БГ, няма баби, няма лели...

# 747
Тя дъщеря ми поне с приятелки да излизаше, за да съм спокойна донякъде. А тя от миналата неделя, след въпросния басейн не е излизала от къщи. Най-много време прекарва около клетката на морското свинче, което взехме преди десет дни, рисува си, пише си в един таен дневник, прави си прически, преоблича се, приготвя си нещо за обяд и разбира се играе на телефона. Хубаво, че вече не й е толкова интересен телефона като миналата година и не е по цял ден на него, обаче пак се притеснявам. Освен, че се десоциализира все повече, се притеснявам и да не се разболее нещо от липсата на движение на чист въздух и на слънце. Миналата седмица излизаше да търси храна и играчки на прасенцето и се зарадвах, че ето общува поне с продавачките, сега мен ме кара. След няколко дни сестра ми и племенниците ще си дойдат за няколко седмици от чужбина и дано поне покрай й тях да излезе от нас. По принцип с тях поне й е било интересно минали лета

# 748
Най-вероятно, това лято ще е последната почивка с дъщеря ми и смятам да и се насладя изцяло. Преди седмица приключи училише. Преди това беше в ЮАР, грижеше се за лъвове в резерват. Вече сме в България и освен, че се варим в жегата, се наслаждаваме на последната ваканция заедно. Догодина  завършва и не иска да учи в Холандия.
Времето лети и няма връщане.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт