Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 789
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Моята вече няма много желание, хем сме си двете сами. Някак си вече и аз нямам желание и май ще мина без почивка това лято. И без това имам много малко отпуска и един куп лични ангажименти. Завиждам на тези, които могат да си идат на почивка само с половинките. Неделя бяхме на басейн, тя не спря да мрънка, а аз гледах две-три двойки на моята възраст и малко отгоре без деца и ми беше много мъчно. Май втори такъв басейн няма да си причиня за лятото. Само ако с нас дойде някоя от братовчедките й , тогава й е интересно и е щастлива.

# 721
  • Някъде по Дунава
Девойките идват ли с вас на море, екскурзия, почивка? Нашата вече взе да се ослушва и отказва...
Това лято - не, защото работи. На брат ѝ му е много криво, защото си няма другарче. Иначе досега сме пътували само заедно.Единствено нова година от няколко години празнува с приятелки.

# 722
Лятно време, напълно те разбирам 🤗
Аз също си нямам половинка и добре, че засега децата все още искат с мен по почивки и басейни. Иначе в София не искат да излизаме заедно, какво щели да правят, скучно им било.

# 723
И ние сме само двете с девойката (17г.). И да все още идва с мен на почивки. И на море бяхме заедно вече и си прекарахме супер. Сега иска и с приятели да ходи на море и мисля да я пусна ( за първи път ще и е сама, без мен)Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен ми е малко мъчно, но тя е вече голяма и трябва да започне да живее своя живот.
От 2 години празнува Нова година с приятели.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 02:15 от gabidi

# 724
  • София
Дъщеря ми не отказва почивки и екскурзии с нас, тя е на принципа "колкото повече - толкова повече!". Отказва да идва по заведения с нас, защото й е скучно.

# 725
  • Mediterraneo
Последно ходихме заедно всички на Тенерифе през 2023. Отдавна ходим сами с баща им по почивки. През ноември летим за Доминикана, ще се гледат сами за по- дълго време. Малката обаче идва с нас по концерти, много ми допада това, че слуша нашата музика и споделяме тези емоции.

# 726
  • ВАРНА
Отдавна чета темата и се надявам да приемате нови попълнения Simple Smile Включвам се с един брой тийн, 15 годишна.

Засега не отказва почивка или пътуване с мен (съпругът ми почина, когато дъщеря ни беше на 8г и сме само двете от вече шест години). На ресторант и шопинг в мол може както само с мен, така и с компания. Предстоящата НГ за първи път планира да посрещне с приятели и се подготвя партито да е у нас Simple Smile

# 727
Никакъв вариант няма да я оставим сама, но и тя все още иска да идва с нас, когато пътуваме. А на понякога много ми се ходи сама - без тийн и мъж.

# 728
Последното,не е чак толкова лоша идея- сама на почивка!
Може да ми стане скучно накрая, но сега си мисля, че бих си починала - само книжка, море и някой коктейл Sunglasses Heart

# 729
Мен тази идея направо ме плаши.

# 730
  • София
Аз съм толкова екстровертен човек, че никакъв шанс да почивам сама. Най-добрата компания е дъщеря ми - майтапим се, забавляваме се, не млъкваме, за радост на мъжа ми. Grin

# 731
По концерти и кратки пътувания си ходим и сами и поотделно, не е драма. Но за големите почивки и пътувания децата ни още идват, искат да сме заедно и питат кога и какво. Големите, които се отделиха вече, също питат за дати и планове отдалече, за да стиковаме почивките и да може поне за седмица-две да сме всички заедно.

# 732
На море без децата (15 и 18 г.)? Само мога да си мечтая. Първи са си строили куфарите до вратата и питат от зимата. Всички приятели лятната ваканция ( само 6 седмици е тук) се разбягват, та пътуването до България и морето винаги е добре дошло. На еднодневни излети отказват да идват вече, ако ще ходим с преспиване някъде в друг град, идват.
Предполагам като завършат училище и си поемат пътя, тогава ще е друго.

# 733
Aбе не си мечтая за море без децата аз, по-хубаво ми е с тях, особено откакто се очовечиха. Даваме си взаимно пространство иначе, че да ни е по-хубаво когато сме заедно.

# 734
Да, различни  видове са почивките. Не само море е почивка, а и ние сме по 9-10 месеца в годината  на плаж , на пешеходно разстояние,  та не им липсва баш морето.
Въпросът, май е повече, дали и кога ще решат , че им е по- добре да почиват без родителите.

Общи условия

Активация на акаунт