Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 805
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Хм, за алтернативните методи не се питаше.
Скрит текст:
Освен възглавница с топла вода- по китайска методика, водата е по-добра за тези органи, череши, пясък, сол- за кости и мускули..., правя мокса, аромалампи, топло олио в пъпа, вендузи на кръста, но най-най-важното- веднага топла храна, почивка и сън.

# 691
Топлото олио в пъпа като компрес или излято количество?

# 692
Спазмалгон давам аз, даже половин таблетка.

# 693
Обикновено бутилка с топла вода и покой са достатъчни. Много, много рядко се налага но-шпа, спазмалгон или нурофен.

# 694
  • На морето!
Спазмалгон, когато са наистина силни болките или има участие, иначе на топличко и гушливо да почива ако има възможност.

# 695
Топлото олио в пъпа като компрес или излято количество?
И двете.
Скрит текст:
Затоплям леко в супена лъжица, рициново масло, ако реша- капка лавандула слагам, но моите деца са третирани с всичко, и знам, че не са алергични!, изливам в пъпа и затискам с памук и лепенка, ляга се на ляво, в ембрионална поза, върху лявата ръка, докато изтръпне. Практиката е преработена, от КТМ, където се слага вендуза, но и с топлото олио пак става.
Принципно, гледам да не давам лекарства, но понякога се случва- човек е на път, или има неотложни ангажименти...

# 696
  • вече Пловдив
Ибурапид по 1 таблетка давам аз, но тя е с тежък цикъл  - болезнен и обилен.

# 697
  • София
Здравейте, при моята щерка (17 г.) цикъл няма от 15.04. Онзи ден бяхме на детски гинеколог и й изписа Catafertyl. Каза, че не била доволна от Сйкъл баланс. Някой има ли опит с него?
Иначе 5 дни дуфастон за “да го пуснем”, както се изрази докторката. И разбира се й каза да си го съобрази с морето:)).
Яйчиниците са съвсем чисти - няма данни за СПКЯ.
Също сподели, че наблюденията са й, че когато детето тръгне а нередовен и разбишкан цикъл, нещата се нормализират към 18-19 години. Дано!
И още нещо - започването на полов живот не оправя хормоните и не насърчава приложението му с терапевтична цел😂, та госпожицата се успокои, че не е изостанала.😉
И каза, че признава хормонални изследвания само от Бодимед и Цибалаб. (Нашите бяха от Кандиларов и се намуси)
Някой има ли наблюдение дали ниските ЩХормони имат отражение и на цикъла?

# 698
Skiorche, съжалявам, че се мъчите по този начин Disappointed
На ендокринолог ходихте ли, че не си спомням?
Разбира се, че ниските ЩХ могат да имат отрицателно отражение върху менструалния цикъл, аз бих прибавила и
Скрит текст:
..,чрез дисбаланс в бъбречната Ян енергия и нарушена циркулация на Ци и кръв.
Възстановяване на баланса между Ян и Ин, подобряване на енергията на бъбреците  и гладкото движение на Ци и кръвта (особено в черния дроб и матката), може да стане  чрез билкови средства, и чрез акупунктура..

# 699
  • София
Мерси, Ozzy, истината е, че ми е доста притеснено. Ходиме редовно на детски ендокринолог. За сега не са й изписали хормони. Мислех си да я заведа на Боуен терапия. Не знам дали в билковата аптека на Поп Богомил биха приготвили някакъв подходящ чай или тинктури.
Енергия има колкото искаш - онзи ден мина в състезателен режим 100 км. обиколка на Витоша (Витоша 100). Само пъпките по бузите издават, че нещо не е наред.☹ не знам какви други изследвания да й пусна. Вит.Д и В13 бяха на горна граница през ноември.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 13:00 от Skiorche

# 700
Аз бих , за Боуен съм винаги с 2 ръце !
Поговори с нея, потърси и други алтернативи.

# 701
Скиорче, същия филм и ние го играем. Моята август става на 15 г. При отсъствие на цикъла от 6 месеца, сега пък и идва по 2 пъти в месец. На нас ендото ни изписа сайкъл баланс. Пие го, но като че ли пък то и увеличава цикъла...не знам вече. На хранителен режим Зоната сме и повече движение, това ни препоръча заради 2,88 хома индекс. Физиологично момичетата в тази възраст били предразположени към малко по-висок инсулин и хома индекс. След 3-4 месеца на режима и препоръча да свали 7-8 кг пак ще ни назначи изследвания. До тогава да пие сайкъл баланс.

# 702
  • София
Геринцето, водих дъщеря ми на второ мнение при детски ендокринолог. Пуснах й повторни изследвания в друга лаборатория. Резултатите й са перфектни. Хома индекс 1,8. Лекарката каза, че при хома под 3 изобщо не приема да се говори за ИР. След месец ще видим как е вит. Д, понеже беше с катастрофална стойност - малко над 6.
Дъщеря ми няма нужда от сваляне на килограми, така че единствените забрани по отношение на храненето са пакетираните храни. Но така или иначе това важи за всеки, който иска да се храни разумно.

# 703
И моята е така, с тази разлика, че и не учи. Играе по цял ден на телефона в къщи, рисува си, размотава се. С някои деца и не иска да общува, не си харесва особено съучениците, казва, че се интересуват само от чалга, от цигари, от гаджета и са й скучни. Но пък и с децата, които харесва се притеснява да общува. Като малка не беше така, а беше супер общителна и с деца, и с възрастни. И нещо се промени преди четири години, когато беше на 11, тогава пролетната ваканция беше последната в която излизаше и после край, започна да отказва на всички и да не общува с никой, дори и в училище, дори и с деца, които познаваше от 3 годишна. Тя между другото иска да я заведа на психиатър и да пие хапчета и всичко да се промени с вълшебна пръчица, но не знам как става - психолог ли трябва да ни насочи, че сме за такъв лекар? Даже и да се среща с психолог се срамува, миналата година се срещаше онлайн с един и без да си включва камерата, после спря, защото той много я притискаше по въпроси за кариерно ориентиране, учене и т.н. Сега се е навила пак, определила ми е дата 07.05 да й запазят дата, даже в календара я огради. Понеже аз също общувам с него, ще го помоля да постави кариерното ориентиране на по-заден план, така или иначе планове да учи в чужбина или някоя тежка специалност като медицина нямаме, приоритет в момента ми е детето ми да е спокойно и щастливо и да стане малко по-оправна и самостоятелна. А и по-решителна и смела. Предлагах й да опитам да я преместя в друго училище, в паралелка, за която имаше бал, но не й харесваше името, а сега съжалява, че не е там, не и не. Ще я е срам още повече да се мести, не иска дори да опита, предпочита да знае, че още 3-4 години ще й е гадно, но не и нещо да подобри. Някак си ми е дори трудно да разбера такова пораженческо мислене, особено на 15 години.
л
Ваканцията започна и всичко е по- старому. Онлайн писаници, рисунки у дома, тук -там ако и предложим и се съгласи. Предстоят ни почивки, косата ми се изправя как ще е. А мама тази година резервира море да ходи с нея( направо не знам как ще мине)…. При вас как е?

🌺

# 704
  • София
Аз забравих да се похваля, че дъщеря ми започна работа. Дано да поработи до началото на септември. Отделно трябва да учи по химия през ваканцията, тъй като септември започва с частните уроци и преподавателката иска определен набор от знания, което е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт