Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 806
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
На годишният физио спортен преглед, го правят с калипер.
http://valentinpetkov.com/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8 … 0%BE-%D1%81%D0%B8

# 676
Момичета, аз идвам с молба за препоръка за детски психиатър, в Пловдив ако може, ако не и в София ще идат.
Приятелка ми писа сега, не знае на къде да хваща. В чужиба живеят в момента, там са насочени към психиатър, но август се връщат в България и ще им трябва и тук. Дъщеря и на 15 е, получва паник атаки, има ОКР според психолога с когото е работила, натрапчиви мисли, не може да се харни почти и не спи. Психологът изписал 5 мг Мелантонин за съня и ги пратил на психиатър, вече не било за него детето.
Можете да си представите как е майката…
Казах че ще разпитам и ще и кажа.
Та моля ако някой има опит да помага.

# 677
  • София
Има детски психиатър в детската болница, която е след светофара след Военна болница.
http://www.mcdc-sofia.eu/

# 678
  • София
Веднага препоръчвам този детски психиатър, но е в София. Страхотен!   Познати деца са ходили при него и се справиха с проблемите.
https://superdoc.bg/lekar/benzhamen-menteshev

# 679
  • София
И от мен глас за д-р Ментешев.

Не бива да се паникьосват. Психиатърът е лекар като всеки друг. Необходимостта от посещението при него изобщо не означава, че някой е луд, психопат или подобни квалификации.
Скрит текст:
Говоря от личен опит. Понякога натрупаното напрежение, стрес, умора са толкова големи, че се нарушава химичният баланс в организма, мозъкът не може да се справи и започва да праща физически сигнали. Паник атаките например. Има начини за овладяването им.
За съжаление, мисля че все по-често ще се срещат такъв тип здравословни проблеми. Твърде забързано и пълно с ангажименти ежедневие имаме.

# 680
За Пловдив- доц. Кандиларова. Нямам  наблюдения като пациент, но я познавам професионално и мога да кажа, че е страхотен специалист, в същото време е много мила, спокойна и предразполагаща.

# 681
Аз бих препоръчала да се разровят и в биохимията. Да изследват хормони и антитела на щитовидна жлеза, кортизол, Вит. Д, б12, инсулин, глюкоза. Да потърсят инфо за метаболитната теория.
 Възможно е нервната система да е прекалено превъзбудена и за кратко да се налагат медикаменти, но често биохимични дисбаланси също допринасят.

# 682
А, аз бих препоръчала и добър репродуктивен, за другата част.

# 683
Момичета, пращам и всичките ви отговори, безкрайно ви е балгодарна. Побъркали да се цялото семейство, детето беше страхотна балерина, сега не желае да се занимава с нищо. Мисли че близките и ще се разболеят, ще умрат, и прочее черни мисли.

# 684
Хубавото е, че майката е активна и търси помощ. Ще успеят да се справят, само да намерят точния за тях специалист, който да погледне картинката в цялост. Виж пак поста на Дъждец, много добре съветва.
Пубертетът понякога е гадна работа и докарва сериозни бъгове. И по-страшни състояния съм виждала около нас с пубертети и предпубертети, преборени успешно. Рязане с ножчета, крайни хранителни разстройства, самоубийствени желания, крайна агресия, ежедневен амок и още и още. Понякога тийновете са песен, понякога обаче е страшно.
Желая от сърце успех и бързо справяне с проблемите.

# 685
И аз подкрепям Дъждец ✌️
Според мен ако и е възможно още веднага да пусне Вит Д, Б12, Желязо. При вит Д под нормата често симптомите са отпадналост, тревожност и апатия. При мен преди години единя доктор каза депресия, но докато чакам за час моя лл каза да пусна изследване на вит. Оказа се вит Д 13 (долна граница 30,не знам дали с България са на една система, това в Германия), предписа ми 20 000мг (?) и след около месец два си дойде всичко на мястото

# 686
Ох, объркала съм темите, извинявайте! Късно видях!

# 687
Какво приемат вашите девойки при болки в корема по време на цикъл?

# 688
Какво приемат вашите девойки при болки в корема по време на цикъл?
Но шпа или бускопан.

# 689
Аз давам и затоплена възглавницата с черешови костилки.

Общи условия

Активация на акаунт