Приравняване на диплома по право от чужбина

• 372
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

Има ли някой който е приравнявал в България диплома по право от чужбина?

Бихте ли споделили вашия опит? Къде завършихте? Колко време отне приравняването! С какви трудности се сблъскахте?

Благодаря предварително

# 1
  • София
Коя чужбина точно? Ако сте учили по английската система...

# 2
Коя чужбина точно? Ако сте учили по английската система...

Аз съм завършил в Турция която също е приела континенталната правна система.

Но въпросът ми не беше свързан с моя случай
Просто искам да чуя да ли има някой който е приравнявал или поне е правил такива опити

# 3
Г-н Анонимен,

преди 2,5 месеца пуснахте същата тема и получихте насоки към коя институция да се обърнете: https://www.bg-mamma.com/?topic=1688083.msg48538968#msg48538968
Няма кой да ви даде сдъфкана информацията и да свърши работата вместо Вас.
Правото е малко по-особено, защото има изпит и по юридическа правоспособност.
Далечен познат завършил в западна Европа, се върна в България. Доколкото знам се е наложило да вземе тук над половината изпити, за да получи пълно приравняване. През това време е работил в международна компания, но не знам на каква позиция.

# 4
# 5
Г-н Анонимен,

преди 2,5 месеца пуснахте същата тема и получихте насоки към коя институция да се обърнете: https://www.bg-mamma.com/?topic=1688083.msg48538968#msg48538968
Няма кой да ви даде сдъфкана информацията и да свърши работата вместо Вас.
Правото е малко по-особено, защото има изпит и по юридическа правоспособност.
Далечен познат завършил в западна Европа, се върна в България. Доколкото знам се е наложило да вземе тук над половината изпити, за да получи пълно приравняване. През това време е работил в международна компания, но не знам на каква позиция.

Благодаря много сте любезна.
Не съм искал някой друг да свърши работата вместо мен. Наясно съм че аз ще правя всичко от начало до край. Не съм толкова нагъл да искам друг да свърши тази работа вместо мен.

Само като някаква ориентация относно колко дълго ще протече процесът това исках да науча точно както сте обяснили за ваш познат.

Общи условия

Активация на акаунт