Неблагодарна и неуважителна

• 2 852
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета! Това е първата тема въобще в сайта, обикновено се старая да решавам личните  проблеми сам. Ще ми бъде интересно този път да чуя странично мнение. Сега директно към проблема.
  Следващият месец ще излизам в отпуска, като винаги организираме семейна почивка. Старая се нищо да не липсва  на семейството ми, като работя на 2 места, а през свободното си време обикновено се грижа за дъщеря ни, която е още малка за детска градина. Теглил съм кредити за ремонти, коли, скъпи телефони, старая се да заделям пари както за спешни нужди, така и за бъдещи покупки и ремонти по дома. Започнах да инвестирам на фондовата борса, искайки да обезпеча още по-добре семейството си в бъдеще. Подразбира се колко е трудно да се отделят пари за ваканции и почивки.Проблемът се появи онзи ден, когато търсихме место за резервация за почивката. Набелязани бяха няколко хотела, като почивката трябваше да излезе около 700-800лв. Подчертавам, че половината сума щеше да бъде отделена от нея, но след като й заявих, че ще дойде малко скъпичко, отговорът беше: "Ебати срама, хората ходят на почивки за по 1500лв, ние не можем да идем на почивка за 700лв. Прозвуча адски неблагодарно и грубо и когато й казах да се държи малко по-уважително, заяви по детски, че съм бил "филмар и ненормален и никой не искал да отделям цялата сума за почивката". Не си кривя душата, не ми иска често пари, напротив, дори понякога се принуждавам да се опитвам да й дам, част от разходите ги поема с майчинството си, работи от вкъщи и се занимава със семейния си бизнес, когато има кой да се грижи за дъщеря ни.
  Няколко дни по-късно се опита да ме прегърне и оправи нещата, но все още не мислише, че е казала нещо нередно, като подчертах още веднъж грубият и отговор. Реагира остро, пак се скарахме и от седмица на сам  комуникираме единствено за детето си. Интересно ми е как вие виждате нещата от страни?

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 16:27 от Wolfff

# 1
Нищо не разбрах. Само ми стана ясно, че се счупваш от работа, пък ремонти, пък заделяне, пък жена ти, както е майчинство, също работи при възможност, пари не ти иска и накрая се сърдиш, че тя ти е казала, че парите пак не стигат за нормална почивка. Много си нагъл. Нищо грубо не виждам в нейните думи.

# 2
Т.е. сте с отделни бюджети, като тя ти дава за разходи, а когато няма ти иска? Не ми стана много ясно.
Иначе за почивка, като знам какви са цените и на мен ми се струва малко 700лева. Нали за почивка става дума, а не за събота и неделя само.
Чак неблагодарна от две раплики, струва ми се че прекаляваш.
Иначе всичко, което изброи, че правиш супер, ама така и трябва, така че не е чак за хвалба.

# 3
Цитат
ори понякога се принуждавам да се опитвам да й дам

Жив да те ожали човек.
Принуден бил.
Бил си изнасилен и жената забременяла, после те пребиха да се жениш и да гледаш семейство.

Сега как разпределяте доходи и разходи,  как си правите сметката не знам, ама жена ти не е второ качество човек.
Тя също работи. Хем гледа дете, къща + има майчинство и работи и друго когато може е безобразие твоето отношение.

# 4
  • София
Винаги са ми били странни хора, които не изкарват достатъчно пари, но ламтят и имат претенции за големи харчове. Кой трябва да им ги осигури? Предполагам сте наясно кой какви пари изкарва. Може би иска да не заделяш за черни дни, а да харчите повече за почивки? По конкретната случка няма как странични хора да изказваме впечатления. Седнете и си подредете приоритетите спрямо финансите, с които разполагате.

# 5
Тя е направила първата крачка, преди няколко дни. Моето мнение е, че сега е твой ред. Иди да я прегърнеш, кажи извинявай.
Любими хора за такива глупости не бива да си мълчат. Дъщеричката усеща напрежението.

Нищо страшно не е казала. Вероятно ти имаш някакъв комплекс, някаква вътрешна несигурност, травма по темата. Че не изкарваш достатъчно пари и затова си го приел лично. Може би се сравняваш с някой - приятел, баща, тъст...инстаграм образ. Нямам идея. Но тя е казала - ние не можем! Имала е предвид двамата с тебе, отбор. Не че ти сам не можеш да я платиш.
И на това отгоре после все пак е предложила първа тя прегръдка и помирение. Тази жена звучи нормална, свястна недей да я губиш за глупост.
Ти също правиш добро впечатление, че не спести тези неща - че работи от въкщи, въпреки че е майчинство, че плаща също и тя и т.н. Можеше да оставиш тука форума да я плюе, не го направи.

Никой няма вина.
Сдобрете се, идете на почивка, радвайте се на детето си.

# 6
  • София
Скрит текст:
Здравейте, мамита! Това е първата тема въобще в сайта, обикновено се старая да решавам личните  проблеми сам. Ще ми бъде интересно този път да чуя странично мнение. Сега директно към проблема.
  Следващият месец ще излизам в отпуска, като винаги организираме семейна почивка. Старая се нищо да не липсва  на семейството ми, като работя на 2 места, а през свободното си време обикновено се грижа за дъщеря ни, която е още малка за детска градина. Теглил съм кредити за ремонти, коли, скъпи телефони, старая се да заделям пари както за спешни нужди, така и за бъдещи покупки и ремонти по дома. Започнах да инвестирам на фондовата борса, искайки да обезпеча още по-добре семейството си в бъдеще. Подразбира се колко е трудно да се отделят пари за ваканции и почивки.Проблемът се появи онзи ден, когато търсихме место за резервация за почивката. Набелязани бяха няколко хотела, като почивката трябваше да излезе около 700-800лв. Подчертавам, че половината сума щеше да бъде отделена от нея, но след като й заявих, че ще дойде малко скъпичко, отговорът беше: "Ебати срама, хората ходят на почивки за по 1500лв, ние не можем да идем на почивка за 700лв. Прозвуча адски неблагодарно и грубо и когато й казах да се държи малко по-уважително, заяви по детски, че съм бил "филмар и ненормален и никой не искал да отделям цялата сума за почивката". Не си кривя душата, не ми иска често пари, напротив, дори понякога се принуждавам да се опитвам да й дам, част от разходите ги поема с майчинството си, работи от вкъщи и се занимава със семейния си бизнес, когато има кой да се грижи за дъщеря ни.
  Няколко дни по-късно се опита да ме прегърне и оправи нещата, но все още не мислише, че е казала нещо нередно, като подчертах още веднъж грубият и отговор. Реагира остро, пак се скарахме и от седмица на сам  комуникираме единствено за детето си.
Интересно ми е как вие виждате нещата от страни?
Виждам ги като тролска тема, писана от жена.

П.П. Жена по възраст, не по акъл, да уточня.

# 7
Автора: проблемът е, не че иска нормална почивка, лошото е начина, по който го заявява. Младо семейство сме, нещата стават стъпка по стъпка. Не ме е срам от доходите ми, изкарвам над средното за страната. Дори настоява да оставя едната работа и така парите стигали. Не живеем богато, но имаме съвсем нормален семеен бюджет! Сметки и кредити у нас аз ги плащам, което е мое задължение като мъж, тя купува единствено памперсите вкъщи. Никой не я принуждава да работи - напротив, тя го иска. И я подкрепям, защото обича да работи. Съгласявам се, че 800лв за почивка вече не са много пари, но понякога няколко години се налага да се поограничим с някои неща. Не очаквах по-различни отговори. На вас ви си полага всичко по начало. Благодаря все пак!

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 15:33 от Wolfff

# 8
Кое му е скъпото на почивка за 700лв? Я кажи къде си организирал тази почивка, да отидем и ние! Звучи ми като чичо Скрудж, Най-вероятно и жена ти за това ти се е изнервила и ти е отговорила така. Пази я тази жена, която е майчинство, работи и ти гледа детето, докато ти си на 2 места на работа! И трябва да можете да отидете на въпросната почивка без никакъв проблем, след като и двамата работите! Стига си се стискал, заведи жената на почивка 😂

# 9
Автора: проблемът е, не че иска нормална почивка, лошото е начина, по който го заявява. Младо семейство сме, нещата стават стъпка по стъпка. Не ме е срам от доходите ми, изкарвам над средното за страната. Не живеем богато, но имаме съвсем нормален семеен бюджет! Сметки и кредити у нас аз ги плащам, което е мое задължение като мъж, тя купува единствено памперсите вкъщи. Никой не я принуждава да работи - напротив, тя го иска. И я подкрепям, защото обича да работи. Съгласявам се, че 800лв за почивка вече не са много пари, но понякога няколко години се налага да се поограничим с някои неща. Не очаквах по-различни отговори. На вас ви си полага всичко по начало. Благодаря все пак!

O, изгуби ме. Връщам си думите назад за теб.
Жалко.

# 10
Автора: проблемът е, не че иска нормална почивка, лошото е начина, по който го заявява. Младо семейство сме, нещата стават стъпка по стъпка. Не ме е срам от доходите ми, изкарвам над средното за страната. Дори настоява да оставя едната работа и така парите стигали. Не живеем богато, но имаме съвсем нормален семеен бюджет! Сметки и кредити у нас аз ги плащам, което е мое задължение като мъж, тя купува единствено памперсите вкъщи. Никой не я принуждава да работи - напротив, тя го иска. И я подкрепям, защото обича да работи. Съгласявам се, че 800лв за почивка вече не са много пари, но понякога няколко години се налага да се поограничим с някои неща. Не очаквах по-различни отговори. На вас ви си полага всичко по начало. Благодаря все пак!
казваш, че имате скъпи телефони. Въпрос на гледна точка. За мен телефон на цена на почивка не ми е необходим. Но всеки с приоритети.
И на мен ми е интересно за 700 лева за двама с дете къде и за колко дни може да се отиде.

# 11
  • София
Авторе, работиш на две места, жена ти взима майчинство и работи, и не ви стигат парите? Нещо не е наред в тази схема. Иначе разбирам, защо ти е прозвучала неблагодарно. Но дали това е причината или само поводът на по-дълбоко недоволство? Има ли нещо, от което тя да е недоволна?

Иначе 800 лева не е никак много за екскурзия в днешно време. Но какъв е мотивът й да е недоволна? Може би смята, че се стискаш? Че не изкарваш достатъчно? Че нямаш достатъчно свободно време, а парите пак не стигат? Че стандартите ви се разминават? Ти как си го обясняваш?

# 12
  • София
Аз се изнервих.
Аз направо ще избеснея и ще кажа да не ходим на никаква почивка, за да не харчим никакви пари. Ок, нищо ми няма, добре съм.....

# 13

Виждам ги като тролска тема, писана от жена.

И на мен ми хрумна като се върнах да прегледам набързо.
Кой мъж ще започне темата със "скъпи мамита"

# 14
Може би в случая да струва само спане седемстотин и да се предполага поне още толкова за хапване и разходи. Или за всичко седемстотин? Не е уточнено.

Общи условия

Активация на акаунт