Бихте ли дарили ембриони?

• 10 444
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Същото е. Искам да взимам, но не давам.

# 136
  • София
Ами ако ти искаш още едно дете от мъжа си?
Донорството е различно, когато става дума за Я/С и за органи. И двамата имаме подписано съгласие за донорство на органи, а той и кръводарява 2 пъти годишно.
Наше дете е или генетично на двамата, или родено от мен и генетично негово. Това са ни разбиранията.
Относно даряването всеки си има мнение, но то е хипотетично.
Наше дете/ембрион не бихме дали и да, егоистично е, не отричам.
Хипотетично дали бихме дали - написах, че аз да, той не. Но с уговорката, че никой от нас не е подходящ за донор (по лекарска преценка, защото за донорството също има ред изисквания).
И не съм длъжна да дам, когато съм взела, понеже съм егоист, пък донорът е алтруист. Това е лично усещане, а не е като на пазара.
Напомням, че той не взема и не дава. Абсолютно реципрочно е. Няма противоречие.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 19:56 от Fever Ray

# 137
  • София
В случаите на ДЯ и суротатно майчинство е и едно доста грубо вмешателство в биологията. Създава се човек с две майки в чисто биологичен план.

Не е еднакво обаче. При ДЯ имаме генетична и биологична майка, ако мога така да се изразя - защото в този случай не са приравнени. Генетичният материал е от жената А, но бебето е отраснало в утробата на жената Б, с нейния пулс, глас, характер. Генетиката абсолютно не е за подценяване, но откъм чисто биологичен комфорт за бебето няма конфликт, защото то бива отгледано от "жената майка" от самото начало на зачеването, на етап броени клетки. Точно така, както няма никакъв биологичен конфликт за бебето, родено от донорска сперма.

При сурогатството, без значение за бебето с чий генетичен материал се осъществява, то бива откъснато от биологичната си майка след раждането и връчено на друга жена, генетична майка или не.

Не обсъждам и в двата случая кой колко обича, копнее и се грижи за бебето. Там всеки може да е всякакъв, от най-добрия до най-отвратителния родител, което важи и за деца, родени без всякаква асистенция.

# 138
Fever, бих ти отговорила.доста грубо, но не искам.
Един въпрос коя е майката при ДЯ и коя при суротатно майчинство. Тази, която го отглежда, не се приема за правилен отговор.

# 139
А при сурогатството веднага ли се отделя бебето от родилата го жена? Как стои въпросът с кърмене или директно минава на АМ, или пък тя изцежда и другите родители хранят?

# 140
  • Пловдив
При сурогатството, без значение за бебето с чий генетичен материал се осъществява, то бива откъснато от биологичната си майка след раждането и връчено на друга жена, генетична майка или не.
За мен биологична майка е тази с генетичната връзка, както биологичен баща е този  със сперматозоида.
При сурогатство не виждам никакъв подобен проблем, но аз не вярвам нито в първичната рана, нито в това, че бременността оставя някакви спомени у бебето, нищо такова.

Цитат
Един въпрос коя е майката при ДЯ и коя при суротатно майчинство. Тази, която го отглежда, не се приема за правилен отговор.
Това е като да питаш какво е на цвят небето, ама синьо не се приема за правилен отговор. Wink
Реципиентката при донорство, генетичната майка при сурогатство, осиновителката при осиновяване. Това е.
От "при" зависи коя е.

Цитат
Същото е. Искам да взимам, но не давам.
Друг път. Не давам децата си, пука ми за тях - така по-добре ли е?

Ако някой каже: "бих осиновил, не давам свое дете за осиновяване" - ууууу, егоист, и органи значи не дава, не го е срам. Grinning

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 18:13 от Магдена

# 141
А при сурогатството веднага ли се отделя бебето от родилата го жена? Как стои въпросът с кърмене или директно минава на АМ, или пък тя изцежда и другите родители хранят?
Бебето се отделя веднага и доколкото знам се храни с АМ. Общо взето - сурогатната майка е инкубатор.

Динчо, защо не приемеш, че не всичко хора мислят като теб? Не е нужно да налагаш мнението си и да казваш кой е егоист и кой - не.

# 142
Изказвам мнение  във форум. Може ли? Ако няма различни мнения, тема няма да има.

# 143
Ти не просто изказваш мнение, ами вкарваш хора в обяснителен режим с нападки.

# 144
Моля? Никого не съм заставила да ми отговаря. Виж нападатели очаквам много, защото мнението ми не пее в общия хор за сбъдната съкровена мечта на всяка цена.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 18:43 от Dincho

# 145
  • София

За мен биологична майка е тази с генетичната връзка, както биологичен баща е този  със сперматозоида.

Да, така е по принцип, аз условно се изразих, защото и при двата случая има "две майки", но от ракурса на бебето не е едно и също - от негова гледна точка майката е тази, която го е износила, поне аз така мисля. И както при осиновените деца има травма от изоставянето, такава има и при сурогатното майчинство. Това са мои представи, естествено. Но не мисля, че на своето първично ниво едно бебе може да усеща, че е генетично различно от майка си; но да усеща, че жената, която го отглежда, не е тази, която го е износила и родила - да.

# 146
  • Пловдив
Ама то никой не те кара и тебе да ти бъде сбъдната съкровена мечта.
Ти изкарваш хората егоисти, защото не си дават биологичните деца, но биха гледали биологично чужди деца. Или може би глупави, защото се подлагат на бременност и раждане, ужас, за да имали мъжете им деца.

# 147
  • София
Fever, бих ти отговорила.доста грубо, но не искам.
Един въпрос коя е майката при ДЯ и коя при сурогатно майчинство. Тази, която го отглежда, не се приема за правилен отговор.
Правилният отговор го дава закона на съответната държава. Там, където е законно  сурогатното майчинство, това са т.нар. intended parents и те фигурират - законно - в акта за раждане. Независимо дали е използвана ДЯ.

# 148
  • София
И да ми отговориш грубо, няма да ми промениш нито мисленето, нито ще ме трогнеш.
И наше дете за осиновяване не бихме дали. Нека сме егоисти.
И Я не мога да дам, дори хипотетично да казвам, че бих, защото нямам, пък съм ползвала. Какво да дам в замяна - крак, ръка, око?

# 149
  • Пловдив
Това са мои представи, естествено. Но не мисля, че на своето първично ниво едно бебе може да усеща, че е генетично различно от майка си; но да усеща, че жената, която го отглежда, не е тази, която го е износила и родила - да.
А, според мен всъщност и двете неща бебето не може по никакъв начин да ги усети на първично ниво и на каквото и да било ниво, и няма да прави никаква разлика в усещане и отношение между "видовете майки", да го кажа така. Ще ги усеща така, както всяко бебе - майка си.
Но няма как да проверим. Simple Smile
Липсата на генетично родство може да се заподозре по-късно евентуално от липсата на прилика, от липсата на белези, които трябва да ги има, да се потвърди с тест, обичайните неща. Не да се усети първично.

Общи условия

Активация на акаунт