Бихте ли дарили ембриони?

• 9 911
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Разбира се, затова писах "за мен".

# 241
  • Пловдив
Как ще живееш с мисълта, че поредния мъчител на хора , животни или подобен престъпник би могъл да е с твои гени и ти да не знаеш и не само си виновен, че е на света, а и че не си направил нищо за да го направиш свестен, добър, полезен човек.
И това, но аз съм на мнение, че подобни хора без милост и емпатия не се създават, а се раждат, и доста малко, не хич, но малко, могат да бъдат превъзпитани, освен че децата с най-голям шанс приличат на родителите, биологичните. Тоест вероятността гените ми да се съчетаят и комбинират така, макар и налична винаги (на света има и лоши хора с нормални родители), не е много голяма; зависи и другият биологичен родител какво ще предаде, разбира се. Повече бих се притеснявала дали "моето" дете не е при някой лош родител, а и добър да е, моите деца си ги искам при мен.
Но и този мотив е възможен, разбира се.

# 242
Всъщност ембрион наистина е твое дете, което си дал все едно на сурогатна майка, но тя го е задържала. Ами това е ужасно, как ще дам! И да, детето ще го отглежда друг и дори няма да го познавам... не ми звучи нормално. Нещо като осиновяване, но преди да се роди. Детето не е тяхно обаче.
Всъщност и яйцеклетка не бих дала, не бих дала и на мъжа ми да даде сперма.

# 243
Аз разбирам аргумента на Фивър за нейната разлика между яйцеклетка и ембрион, аз също се замислих над този аспект в друга подобна тема, но една жена може да има деца от различни мъже и за мен, независимо кой е бащата, детето е мое, съответно и яйцеклетката.

# 244
Добре,че има и даряващи, немислещи като вас.
Всеки да си шета на акъла, и да не гледа в чуждата купичка- това ми е най- голямото желание, наред с мир за всички хора , разбира се.

# 245
Разбира се!
Много пъти съм го казвала, че Слава Богу, че има и даряващи и ако ни се беше наложило нямаше да се замисля да ползваме всякакъв донорски материал. Самата аз го намирам за нечестно, но това е моето виждане и само споделям мнението си.

# 246
LordOzzy ⚡ Fever Ray

защото приемате, че родители, това са хора като вас. Ами не всички са .
И затова всеки има право да постъпи спрямо съвестта си и спрямо доверието си в хората и света.

# 247
  • София
Бела, колкото хора, толкова и мнения.
Пък и повечето тук си теоритизираме и си изказваме своето мнение, не го налагаме.
Аз и да съм искала, през годините съм имала опции единствено да бъда реципиент. Не мога да бъда донор.

# 248
  • Пловдив
Естествено, че има и даряващи, немислещи като нас,* голямо откритие. Каква купичка, какви пет лева, изобщо не ми стана ясно.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:12 от Магдена

# 249
Таня, сурогатното майчинство не е като осиновяването. Сурогатната майка приема да износи ембрион на поръчителите. Тези поръчители могат да предположат как ще изглежда детето им, ако е генетично тяхно - както външните му белези, така и някои негови психични особености.

Докато осиновителите често имат съвсем оскъдна информация за осиновеното дете, ако е бебе. Имам познати осиновители, които са осиновили едногодишно дете преди 25 години. Съобщили са им само част от имената на биологичните родители, града, и че е последно дете, родено в брак от многодетно семейство, както и някаква оскъдна медицинска информация. Това е.

Не знам дали поради факта, че сурогатната майка износва изцяло чужд ембрион, това създава по-висок риск от отхвърляне на този плод, т. е. от спонтанен аборт. Тези от вас, които знаят, нека да пишат.

Това си е чудо на природата - жена да успее да износи изцяло чужд ембрион в утробата си, без организмът й да го отхвърли.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:45 от Radilena

# 250

Това си е чудо на природата - жена да успее да износи изцяло чужд ембрион в утробата си, без организмът й да го отхвърли.
Къде ги гледате тези чудеса?
Съвсем нормално износване, на оплодена яйцеклетка, каквото се случва в милионите вече, инвитро процедури, със или без донорски материал.

# 251
Да, да, затова при ин витро на жените се слагат инжекции с кортикостероиди - за да не отхвърли организмът им бебето.

# 252
  • Пловдив
Радилена, Таня В. има предвид обратно - че реципиентството на яйцеклетка или ембрион е като осиновяване преди раждане. Което и аз го виждам така, със съответните особености на историята на създаването на детето.
Разбира се, няма нищо противоестествено в осиновяването и по същия начин няма в раждането с чужд материал, казах го сто пъти вече.

Чудеса няма. Wink
Рискът от отхвърляне на генетично чужд ембрион мисля, че е по-висок, но "чудото" се е случвало вече много хиляди пъти.

# 253
Чудо е, защото когато човек претърпи трансплантация на сърце, бъбрек или черен дроб например, той до края на живота си пие медикаменти против отхвърляне на органа, а сурогатна майка може да износи чужд ембрион с генетична информация от двама души, без да го отхвърли девет месеца.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 15:06 от Radilena

# 254
  • Пловдив
Е, то и при нейно биологично дете половината материал е чужд. Нагласила го е някак природата.

Общи условия

Активация на акаунт