Бихте ли дарили ембриони?

• 9 899
  • 305
  •   1
Отговори
# 255
Нали сте наясно, че тези жени са с предшестващи проблеми с износването на плод?!
И, все таки- не е стандарт прилагането  на кортикостероидите.

# 256
  • София
Шансът за забременяване и износване до края на бременността при ин витро процедура е около 30%, а с донорска яйцеклетка е около 10%. Или поне това пише в информираните съгласия. Варира според възрастта и здравословното състояние на жената, но пък хората и без това не са от тези "животни", които чак с такава лекота забременяват, износват и раждат (в сравнение с останалите млекопитаещи).
При ДЯ не съм приемала кортикостероиди, но при една от бременностите ми със СЯ съм приемала. Те не са правило, а по-скоро изключение, зависещо от съпътстващите фактори.

# 257
Към Магдена: Да, но все пак, когато жената зачева със собствена яйцеклетка, детето е наполовина нейно. Преди няколко години прочетох интервю с руски гинеколог - той обръща внимание на този медицински феномен. Още тогава се замислих.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 18:01 от Radilena

# 258
  • САЩ
Интересно логическо противоречие:
* Не бих дарила ембрион, защото е мое дете
* Не считам аборта за убийство, защото ембриона не е дете

# 259
  • Пловдив
Няма логическо противоречие. Има леко поизвъртане на чуждо твърдение, което беше обяснено специално, но пак се извърта. По модел "едно си баба знае, едно си бае".

# 260
Няма противоречие. Едното е създаване на човек с дълга следа от себе си и наследство в света и отговорността ти към света и всичко създадено от теб.
Другото също е решението ти да не поемеш отговорност .
И в двата случая е недоверие в хората , света и особено във втория в себе си.
Всеки има свои разбирания и възприятия. С груб натиск и намеци не може да промените това. Намерете някой с вашите разбирания.
Въпроса на темата е бихте ли и едни биха, други не.
People is people ... както казваше един грък в един филм.

# 261
  • София
Къде е противоречието?
Едното е желано, другото не е.
По същата логика хора даряват останали им ембриони за научни изследвания, но не желаят да ги дадат за ин витро на чужди хора.

# 262
  • Пловдив
Няма противоречие, защото десет пъти се каза, че ембрионът не е дете и никой не го брои за такова, а само взема предвид, че може и се предвижда да стане дете. Обаче авторът си знае неговото.

Невярно, извъртане на предпоставките, едно си баба знае и повтаря:
Цитат
* Не бих дарила ембрион, защото е мое дете
* Не считам аборта за убийство, защото ембриона не е дете

Вярно:
* Не бих дарила ембрион, защото детето, което би се родило от него, би било за мен мое дете
* Не считам аборта за убийство, защото ембрионът не е дете

# 263
  • САЩ
Намяло противоречие?!
Значи, дали един ембрион е дете или не, е по лична преценка на създателя му, така ли? Ако го желае, то ембриона е дете, ако не го желае, то ембриона не е дете?

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 17:32 от Multimedia

# 264
  • Пловдив
Не. Ембрионът никога не е дете. Което се повтаря от не знам кога. От него може да стане дете, ако се износи и роди.
Кажи сега пак, че има логическо противоречие, защото твърдим, че ембрионът е наше дете, но за аборт не е дете.

# 265
Мъж ли спори за правото на аборт?

# 266
  • София
Не, едно тръмпи.

# 267
Да, и аз не мога да разбера това. За мен стойността на един човек, дори и потенциален такъв, не се определя само от това дали е желан от родителите си, или не. Ако не го желаят родителите, може да го пожелаят осиновители. Дори и ембрион. Иначе са спорни тези въпроси, да.

# 268
Жените да не сме някакви инкубатори? Аз ще съм бременна и ще раждам, за да му се радват осиновителите? Това е лишено от всякаква логика.

# 269
  • Пловдив
Разбира се, че стойността на един човек не се определя от това, дали е желан от родителите си.
Само че желанието за аборт няма непременно връзка със стойността на човека, ако се роди. Може просто да не искаш в момента дете, но в същото време и да не искаш твое дете да расте при други хора и да не се смята за твое дете. А не че като не го искаш, няма да има стойност.
Това е горе-долу същото като мотивацията да не искаш да дариш генетичен материал.

_____

А, то щото абортът беше по-малко вреден и по-приятен от раждането, забравих. Това е съвременният тренд. На мен това би ми било, меко казано, последна грижа - да не се мъча да раждам за някой друг. Не, аз просто не си давам на друг децата.

Общи условия

Активация на акаунт