Нашите орхидеи – тема 45

• 27 225
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Нападение от щитоносни въшки.
Купете от агроаптека или строителен хипермаркет поне два различни инсектицида и хубаво полейте с накисване нападнатата орхидея и всички растения наоколо. Не знаете докъде може да са стигнали и снесли яйца в корите. Видимите гадинки можете да махнете с клечка за уши, напоена със спирт.

# 16
  • София
Не виждам гадинките. Направете по-близка снимка. На една от тях, моля.

# 17
  • Мадрид / София
Купих си едно фалче заради цвета. Огледах корените - добри са, здрави и много. Цялото растение е хубаво. В къщи изброих 4 цветоноса 😯. Та питането ми е на какво се дължат толкова много цветоноси.

# 18
  • София
Форсират ги в оранжериите, но и растението не е съвсем бебе.
Много е хубаво. Честито!

# 19
  • Мадрид / София
То е ясно, че ги форсират, но обикновено са с по 2 цветоноса, а тази е с 4. Аз за първи път имам такава дашна от нормалните. Ще я видя после как ще се държи.
Имам една, дето е скръндзава. От 4 години не е цъфтяла. Има много корени и листа и до там. За цвят се скръндзи. То не че е кой знае какъв (бял с две-три цикламени точки) ама все пак.

# 20
И аз се сдобих скоро с такава дашна, ще я видим по-натам как се държи.

# 21
Анджи, на такива дето се инатят и не цъфтят, а иначе видимо са добре, им създавам някакъв стрес/ промяна на условията. След това обикновено пускат цветонос. Например засушавам и държа на хладно, или пресаждам, или им разменям местата спрямо прозореца, или торя листно. Но при мен най-много помага допълнителното осветяване, които са близо до лампата цъфтят по-често.

# 22
Аз пък си взех това мини 🙃
Чудя се дали е Violette Queen или някаква друга виолетка 🤗

# 23
  • Мадрид / София
Аз я знам като Doritis sogo vivas. Но в Бг може да е под друго име.

# 24
  • София
И аз мисля, че е phal. Sogo Vivean. Кралицата е с много по-незабележими чертички по листенцата. И е лилава, не розовее.

# 25
Благодаря ви Raya и Angela61!🤗
И кралицата я имам, но още не е цъфтяла домашно, за да си я припомня 😳

# 26
Здравейте! Днес си купих това фалче от Лидл. Мисля, че е миди, в саксия ф9 е. Знаете ли дали си има име?

Имам много подобно мини пак от Лидл, с малко по-бледи цветове. Оказа се ароматно и се държи прекрасно.

# 27
  • оттам, откъдето започва България
Много е сладичко орхито, и без име ми харесва. Simple Smile

# 28

Ето и моите последно придобити орхидеи.

# 29
Тази вечер много се изненадах, бях с идеята да отрежа прецъфтял цветонос , сигурно преди два месеца прецъфтя и виждам как по него има нови пъпчици на три места. Мислех, че ме се случва това.

Общи условия

Активация на акаунт