🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 335
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 495
Принципно стратегията за скатаване не е лоша. Но за мен това е по-скоро оцеляваща стратегия. Ако нямаш достатъчно енергия и вътрешна сила да се отстояваш непрестанно, ако нямаш силата да си в светлините на прожекторите защото това си е доста енергоемко тогава се скатаваш. Ако не си алтруист, а по.скоро саможив и много много не можеш да търпиш хорските щуротии и както той каза да им слушаш непрестанно глупостите, тогава се скатаваш. НО това не е героизъм. Да, оцеляваща тактика е. Да, пестиш енергия и се съхраняваш, но не защото си герой и да се биеш в гърдите, а защото просто нямаш капацитета да играеш играта открито и да поддържаш добри социални отношения. За това просто се иска сила, която ти просто нямаш. Така, че не се бий в гърдите толкова.

# 496
Съгласна съм pandorina, ама той не е казал, че е геройско, само, че е умно и подходящо за него си. Което си е така. Получи му се, можеше да не му се получи, но ето.

Ето примерно Марина, не можа да се прецени добре и не и се получи.

# 497
Да, не го е казал, но го излъчва на талази. Нещо като "Ха ха! ПрецакАх ли ви,а? Видяхте ли сега кого ще смятате за слаб и безопасен?"Нещо такова се усеща от него. Има една такава нотка.Т.е. не "аз нямам тази енергия да съм алфа, затова това беше моя начин".А той заявява "Аз имам, но го крих"

# 498
.Т.е. не "аз нямам тази енергия да съм алфа, затова това беше моя начин".А той заявява "Аз имам, но го крих"

Аха, разбрах.
Ами сега ще видим какво има и какво е крил Simple Smile

# 499
Ясно е, че Алекс си изигра стратегията по един от най-скучните начини за зрителите (може би само да нямаш никаква стратегия е по-зле), но друго нещо е много важно - да се казват тези неща още в началото. А не да се крие не само от останалите играчи, но и от зрителите, та чак в края на сезона, когато спечели няколко игри и го избра диска, да реши да бъде "откровен". За мен поне това няма как да е супер впечатляващо, след като 2 месеца нищо не съм видял от този човек. Но си мисля, че в началото и участниците не са имали много доверие на продукцията, очаквам от другата година вече, ако изберат подходящи участници, това да се промени.
Това не е вярно. Не сте внимавали. Още на един от първите си сихрони, Алекс си разказа стратегията. След това отново я повтори на по-късен синхрон. И на мен ми беше интересно дали и кога ще атакува, защото вече знаех от него, че това му е планът. Като цяло, в неговите синхрони имаше доста интересни неща и за мен той беше най-честен със зрителите и продължава да е така.

# 500
И аз съм съгласна със Сластна. Стратегията за изчакване е много добра, но не пасва на всеки темперамент. За него беше идеална.

# 501
Идвам само да изтанцувам танца на радостта ! Чао,Киро! Мнението ми за него така и не се промени.Глупави житейски избори е правил- глупаво игра и тук.
  Сега ми се иска и Беркето да напусне и да ръси умни речи над самобръсначката.😶‍🌫️
 Венци ще включва турбото-нямам търпение да го гледам.Харесва ми ,един такъв лижерен,добродушен,с готина кауза.🤗
 Тренера ми е като макет по анатомия- направо виждам как кръвта се движи във вените му! Уау!🫣
 Алекс ми е противоречив образ,но не мога да си изкривя душата,че е играчът на седмицата. Браво на него!🫡
 Миро ме обърква...Сега пък Сашо му е най-близък 🤔
  Дзами страшно се е напрегнал😂.Голям страх го тръшка. Ще пътува скоро и той- имайте вяра!

# 502
Още на един от първите си сихрони, Алекс си разказа стратегията. След това отново я повтори на по-късен синхрон.

Ако имаш дай линк, че го търся и аз.

Изобщо нямах представа, че Алекс е толкова подценяван и на острова и сред публиката!!!
Тц, тц.

@slastna @Поточе дочакахме Green Heart!

# 503
@slastna @Поточе дочакахме Green Heart!
Търпението се възнаграждава! Нямам линк, но по спомен каза, че целта му е да не се набива на очи и да не прави кой знае какво в лагера, защото той си има своя цел. По-ясно от това как да се каже? Не разбирам изпадането в битовизми защо не запалил огън, или не забил този пирон...Играта си е игра, прекалено много я приемаме за "реален свят". Смятам, че причината да нямаме толкова много стратегически играчи в подобни предавания е, че защото публиката не ги разбира и започва да ги съди по разни морални норми...А и на Балканите си се тачи шумното, показното, бабаитското и "мъжкарството". Ако си тих и мислещ, си мишок. И задължително има нещо фалшиво в теб, че чак и каузата му била не знам каква си, баща му еди какъв си. Много ми стана грозно от тези думи, съжалявам.

# 504
Добре де, какво печелиш от лошата социална игра и саможивост. Видя се, че хората, които са създали добри връзки със сълагерниците си имат шанс да бъдат спасени. Когато си единак и саможив на никого не можеш да разчиташ освен на себе си. Но се оказваш в доста неравностойно положение един срещу всички. Ето даже Георги го прозря това. Та..що за стратегия е да си капсулиран?

# 505
  • София
Истината е, че има хора, които са (ни) симпатични и други, които не са.

Алекс е мрачен, мрънкащ, мързелив и действащ на принципа "не сакам я да съм добре, сакам Вуте да е зле". Затова не пипваше нищо в лагера.

Едно е да имаш стратегия и да стоиш ниско, да стоиш в сянка, да си подбираш игрите, да правиш неочаквани ходове, съвсем друго е да си социопат. Вижте Вера примерно. И тя стои предимно в сянка, но е позитивна, подкрепяща, работлива. Симпатична. Алекс не (ми) е симпатичен. Съответно някак не му се радвам на стратегиите.
И малко ми идва "това ми е стратегията, защото ми се получи". Ако не се беше получило вероятно друго щеше да говори. И дори и в момент, както заявява, че вече с лагерниците са семейство, така продължава да говори, че не искал да им слуша глупостите.

Един Юлиян Златев, който е олицетворение на злодеят е по-симпатичен. 🙄

# 506
Социопат е толкова тежка дума. Интроверт мисля, че повече му приляга.

Иначе печели това, за което е влязъл той, в крайна сметка целта на участието в състезание е да продължаваш напред. Не знам какво има да доказва на някой.

Сега ако не харесвате даден играч - ок, в реда на нещата е. Но да се лепят етикети, обидни думи и да се коментират членове на семейството му ...

И пак да повторя - той си каза за това още в началото.

# 507
  • София
Май забравихте колко зле беше лагер Мимо-Гарсия преди към него да се присъединят Влади и Венци.
Ако си единственият в лагера, който се скатава, снижава и не си дава зор, тогава стратегията на Алекс е ок. Но те бяха множество с такава стратегия - Мимо, Нина, Ина, Кънчо, Алекс. Ако в някой от другите лагери бяха приели Миро и Влади и Венци не бяха тръгнали да ги спасяват, досега стратегията на Алекс щеше да е отлетяла за България. Той и Миро не искаше в лагера. Сега му бил най-близкият. Само Мая и Бистра го искаха, защото виждаха, че иначе няма как да се продължи напред с толкова много скатавки. Трябва да има повече активни хора. Така че Алекс да не се прави на голям стратег. Без лагера беше за никъде.

ПП Хич не ми беше любима биологията едно време, но все още помня, че паразитът живее благодарение на гостоприемника. Ако няма гостоприемник, няма и паразит.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 10:39 от Госпожа Лютичe

# 508
Той и Миро не искаше в лагера.

Кънчо не искаше Миро в лагера.
Алекс казва следното цитирам: "Миро със сигурност е наш човек, но хлъзгав е и той"

Преди малко го гледах:
https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/videos/aleks-i-kanc … ot-lagera-si.html

# 509
  • София
Той и Миро не искаше в лагера.

Кънчо не искаше Миро в лагера.
Алекс казва следното цитирам: "Миро със сигурност е наш човек, но хлъзгав е и той"

Преди малко го гледах:
https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/videos/aleks-i-kanc … ot-lagera-si.html
Ок. Приемам корекцията.

Общи условия

Активация на акаунт