Магазини Pepco 15

• 68 445
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Вчера обърнах внимание, че и при нас ги има гигантските стъклени свещи, които някои от вас използват за орхидеи.😁 Доста големи са, вярно. Зеленото миришеше много приятно.
Коледни артикули, нормално, имаше малко. Чаши коледни никакви, а ми трябваха за подарък. Добре че имаше подходящи при обикновените чаши.🙂
Много интересни, вътре са също леко оребрени (релефни):

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 14:21 от dolce miele

# 136
  • 1st floor
Не ви ли притеснява, че дишате изгорялото от тези свещи?

# 137
Мен лично не, защото паля свещи рядко.😊
От Т-маркет имах едни малки свещи, на които фитилите им миришеха доста при загасване, фаже "цъфтяха" отгоре, разпукваха се като пуканки.😅 Тях ги държах за украса само, после ги оставих да изгорят на балкона и сега си използвам симпатичните бурканчета за друго.🙂

# 138
Трябва ли да ме притеснява? Паля постоянно, вратите са отворени навсякъде. И масла от Лили/не от аптека/ купих последно за аромадифузера, помислих си, че може би тровя въздуха ама пък се стремя да проветрявам честичко уж..

# 139
Скрит текст:
Ох, и аз заради това не обичам свещи, а сега гледам в Тему разни съдове за конуси за горене (като пръчките, но е конус), в които пушекът се стича като течност (има най-различни готини форми) - изглеждат супер и ми се иска да взема, но после цялото ми жилище ще се опуши...
Моите врати не са отворени и обичам да поддържам висока температура в стаите (над 25 градуса), така че не проветрявам често.

И аз харесах в Пепко голямата свещ, която миришеше на капучино - като ви чета ми се приисква да отида да я взема, въпреки че после сигурно няма да я ползвам.

# 140
Не ви ли притеснява, че дишате изгорялото от тези свещи?
Въпросът ти е много основателен. Със сигурност обострят алергичен ринит. Същото се отнася за ароматизаторите. Аз лично ползвам най-вече аромадифузер с етерични масла, познавам ги и знам как да ги употребявам.

И обикновени порцеланови чаши почти не ползвам, не обичам да си пия напитките студени.

# 141
И обикновени порцеланови чаши почти не ползвам, не обичам да си пия напитките студени.
В какъв смисъл?🤔 Пиеш от термос ли? Аз имам силиконови капачета за чашите, много добра работа вършат.🙂 За навън, ако искам топло или студено, взимам в термочаша или термос.

# 142
  • Свети Влас
Най-вероятно е имала предвид, че пие кафето си в обикновена чашка, горещо.

# 143
Не знам, не разбрах какво означава "обикновена чаша", затова попитах.😊 Те и малките чашки може да са порцеланови, а и напитката в тях да изстине...

# 144
  • Свети Влас
Най-вероятно порцеланова чаша ( това за мен е обикновена чаша )

# 145
Точно така, Габи. Чай в голямо количество - в термочаши, иначе няма шанс да остане достатъчно топъл за мен. Капучино голямо като от Коста кафе - също. Късо силно кафе - в малка чашка. Такива чаши тип тенджера, които има на последните снимки, са ми неизползваеми. Че и с дебел ръб. Имам една зимна и една лятна за настроение от картинките и всичко останало, купувано преди много време, когато съм била без житейски опит, ще изпращам в новата къща, която обзавеждам и ще ползвам по-малко, иначе не знам какво да ги правя, пречат ми в шкафовете. Не само аз, никой вкъщи не харесва студен чай, а ако ще е студен за лятото, то не ми трябва порцелан.

Долче, въпросът ти "от термос ли пиеш" звучи доста странно... Да, от термос, също и от казан. Laughing

# 146
  • 1st floor
Канцерогенният ефект на свещите имах предвид. Първата попаднала ми статия в нета:
https://search.app/kD6crVH5vQY4TUb66

# 147
Да, имаше усилена информационна кампания преди време. Тогава бях преминала на свещи от пчелен восък. Не съм купувала парафинови от години. Една Глейд имам с етерични масла, защото наистина има много силен аромат при горене - 5 мин. за стая 30 квадрата и гася.

Канцерогенният ефект е с натрупване във времето, алергизиращият - въпрос на часове.

# 148
Зимата си паля доволно свещи и хич не ми е какви са. Няма да живея с орлите.
По тази логика няма да ядем зеленчуци ,защото имат пестициди ,няма да ядем пилешко ,защото е с антибиотик ,няма да дишаме ,защото въздуха е замърсен.
Яжте ,пийте и си носете новите дрехи и не се впечатлявайте от глупости.
Всеки си има някакви удоволствия в живота и си ги предоставя и ползва.
И два ароматизатора имам в къщи с ратанови пръчки. Единият ми е в спалнята.
Отдавна не ме вълнуват такива информационни глупости като това ,че свещите били вредни.

# 149
За мен проблемът с алергиите е по-сериозен, ако човек е виждал за какво става дума, ще разбере.

Мен най ме дразнят свещите, които горят, а аромат не се усеща. Иначе угасени имат аромат. Остатъчните бройки ползвах в градината или като ходим на море.

Общи условия

Активация на акаунт