Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 076
  • 596
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Първата жена, с която ще имам сексуални отношения ще е съпругата ми!
Да си мъж е състояние на духа, а не да си размахваш питона наляво и надясно и да го показваш на всяка срещната!

искаш да кажеш, че на 34 години си девствен ли  Shocked Shocked Shocked
ти си направо за Гинес  Wink

# 391
ти си направо за Гинес  Wink

Няма да се пласирам - Пламен хахото от ББ3 е с десетина години по-голям от мен....  Mr. Green

# 392
  • София
А, той Пламен е станал въздържател в последствие

# 393
  • До хладилника, който обичам
Слаби опити за сарказъм ли долавям? Mr. Green

Не - просто илюстрация на това как се изказваш за неща, които не са ти ясни!
И си сигурен за това?
Първият запис за този теоложки спор - именно колко ангели могат да танцуват на върха на игла - е направен през 17 век. Предполага се, че спорът се е водил между монаси или в друг вариант - между университетски учени.
В крайна сметка изводът е, че отговорът е или един (ако са от материална субстанция) или безброй (ако са безплътни).
И е класически пример, който се дава за безмислен спор.

Но ти, Воден, би трябвало да знаеш най-добре... винаги толкова уверен в мислите си и тезите си Laughing

# 394
Това не е по темата. И да, безмислено е да се спори.

# 395
Воден, ЩЕ??? Не разправяше ли ти в някаква друга тема, че имаш едно купе дечурлига???

# 396
Бу, меродавно за позицията на Църквата е това, което е записано в Библията, и това, което е прието на първите шест вселенски събора (защото има два седми) - това, какво са бистрили монасите през късното Средновековие не се брои.
То и ние с един приятел православен свещенник редовно си ги бистрим на кафе деноминационните различия, това значи ли, че нашето мнение се явява задължително за цялата Църква  Simple Smile

# 397
Воден, къде точно твърдя, че вашето бистрене с приятеля ти се явява задължително за цялата църква?
Както винаги - четеш - и отговаряш - безкрайно избирателно и влагаш смисъл, какъвто ти хрумне.

# 398
jabushka да за мен отговора е да се "наживееш преди това"
ти си имала късмет да си подхождаш сексуално с първия си партньор и това е прекрасно,но не винаги е така
аз съм доволна от това,че съм имала различни връзки преди да срещна мъжа ми ,защото сега съм уверена ,че той е човека с който си пасвам най добре включително сексуално

а за феномена девствен-мъж все по често чувам Mr. Green
единствената ми приятелка,която се омъжи девствена за девствен 25годишен мъж, си остана девствена повече от година след сватбата Shocked ,помогна им сексолог
друга приятелка-красавица,манекенка си намери 37 годишен девственик-но си го обучи Joy и сега са щастливи

# 399
Категорично не бих подкрепила.Не вярвам и статията за е истина- с такива глупости ли  взе да се занимава църквата? Защо не помага на домовете,а ще забранява абортите?От ходенията си по домовете разбрах,че само БПЦ не помага с нищо. Дори и с духовното обоогатяване и напътствие на децата там

Още едно мнение без покритие...
Аз пък мога ти кажа, че лично познвам двама свещеника, които ИМЕННО ходят по домовете и помагат с каквото могат: най-вече с "духовното обоогатяване и напътствие на децата там"...

# 400
Категорично не бих подкрепила.Не вярвам и статията за е истина- с такива глупости ли  взе да се занимава църквата? Защо не помага на домовете,а ще забранява абортите?От ходенията си по домовете разбрах,че само БПЦ не помага с нищо. Дори и с духовното обоогатяване и напътствие на децата там

Още едно мнение без покритие...
Не съм Монда, но тя участва активно във варненското движение на майки за благотворителни акции по домовете и вероятно е отлично запозната как точно стои ситуацията в голям областен град като Варна.

# 401
Бу, меродавно за позицията на Църквата е това, което е записано в Библията, и това, което е прието на първите шест вселенски събора (защото има два седми) -  през късното Средновековие не се брои.
То и ние с един приятел православен свещенник редовно си ги бистрим на кафе деноминационните различия, това значи ли, че нашето мнение се явява задължително за цялата Църква  Simple Smile
Стигнахме до същественото - че ХОРА са определили КОЕ Е божественото, тоест, кое да влезе, и кое-не.
И че хора днес ми тълкуват Писанието-но защо ли по различен начин? И защо ДЕНОМИНАЦИИ? Нали Исус е един? Tired
Май съвсем изместихме темата....ама....такава и е съдбата, какво да правим.

# 402
Ако Държавата рече да откликне на подобно искане, какво се случва с хората, нямащи общо с БПЦ?
                БПЦ повдига въпроса, но той е преди всичко морален. Поне така се предполага. А всички ние сме едни морални люде, нали  Whistling?

# 403
Абе, защо никой не говори за мъжката част от въпроса? Има много случаи в които за мъжете е по-важен кефа. А кой, какво ще гледа после си е негова работа.
                А какво тук има да се говори  newsm78? Според мен е ясно, че от такива бягаш далеч - щом ги знаеш какви са. Или визираш  еднократен секс без презерватив, тъй като разчитащ на непознат да те пази? А той, видиш ли, не е оправдал очакванията ти, нещастника, глрдал си е кефа... Наистина би било смешно, ако не беше драматично...
               Бтв, от въпроса ти става ясно (поне аз така го разбрах), че питаш за необвързани хора, затова и коментара ми е в такава посока...

# 404
Мили хора!
Успокойте се малко, моля ви!
Искам да питам само следното-колко от вас смятат, че е по-добре да не са били раждани въобще, защото семействата им са бедни, или защото родителите са разведени, или защото просто някой е решил, че като ембриони не са имали душа?
Има ли някои от вас, които знаят, че същствуването им е било под въпрос?Но имено под този "осъзнат въпрос"-аборта?Повярвайте ми-когато го разбрах за себе си, за пръв път оцених истински факта, че съществувам!
Смятате ли, че е лесно да се опазиш "чист" за Единствения/ната?Според вас, ако двама млади са гаджета, живеят заедно и въпреки това преодолеят нагона си -има ли шанс да са се подлъгали в решението, че са създадени един за друг?Че са част от едно цяло?И че когато станат наистина едно цяло има вероятност да не си "паснат в леглото"?Опитайте и по този начин и тогава съдете!!!Но може би е късно?Не, не е!Девствеността не е някаква ципа-смятате ли, че изнасилените жени не са девствени?
И още нещо-обикновено противниците на Църквата са маниаци на тема "майката-природа"...
Колко животни правят аборт съзнателно?Ако плодът не е развит добре или пада сам, или умира малко след раждането...но това би направило смъртта на иначе "бездушния ембрион" видима...и би причинило страдание на иначе готовите да се разделят с бременността си майки...
Природните закони също водят до логичната последователност: секс-бременност...сами направете избора си...
И отново-нека да кажат тези, които имайки пред вид всички трудности през живота си, смятат, че е по-добре майките им да са абортирали с тях!

Общи условия

Активация на акаунт