Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 126
  • 596
  •   1
Отговори
# 375
ДУША!!!??? Мечо Пух, направо ме изумяваш. Моля, който има неоспорими доказателства и е виждал душата на ембриона, да ми пише на лични!
аз незнам, кога получаваме душа
а ти имаш ли неоспорими доказателства за това,че ембриона няма душа newsm78
мисълта ми бе за хранопровода и идеята ти,че за да имаш право на живот трябва да имаш храносмилателна система и да можеш да дишаш-има много увредени дечица,които нямат всички органи,които имаме ние,но имат право да живеят точно толкова ,колкото всеки от нас(например в здравния има тема за детенце без анус)

И ти самата говориш за "ДЕЦА", а не за няколко съединили се клетки. Мисля, че има разлика /от небето до земята/ между ЕМБРИОН и ЖИВОРОДЕНО ДЕТЕ /макар и с увреждания/.

Ieppe, когато говориш за толерантност трябва да имаш предвид значението на тази дума - МИСЛЯ, ЧЕ СТАНОВИЩЕТО НА ЦЪРКВАТА Е НЕТОЛЕРАНТНО /по отношение личния избор на жената/

# 376
Мнението на Църквата се отнася до християните, до хората, които са част от нея и се опитват да водят съзнателен християнски живот. Аз съм жена и християнин, изповядвам се и се причастявам, и приемам, че това становище се отнася до мен. И съм съгласна с него. Приемам, че трябва да съм внимателна и отговорна, ако не искам да забременея. Ще използвам контрацептиви навреме, а няма да тичам към аптеката за Постинор. Ако трябва и ще се въздържам, но ако все пак нещо ми се случи, ще поема отговорността. Човек може да се справи с всякакви ситуации, но трябва да приеме, че животът не е само цветя и рози. В противен случай, заобикаляйки неприятностите в търсене на по-лесен живот, се лъжем, че сме отговорни.

# 377
Точно на този въпрос, за избор между майката и плода, католически свещенник даде отговор, че само Бог решава. Нито църквата нито майката има право да определя. Двата живота са в ръцете на Бог.
И в повечето такива случаи бог решава да си прибере и двамата.

# 378
в Дом и семейство имаше една поредица теми за сексуални проблеми,всички писани от жени омъжили се девствени,омъжили се за първия си партньор и решили на късни години,че им се живее-тъжно...............
Да, тъжно! И отговорът според вас е "да се наживееш преди това"? Или пък може би нещо друго?

.......
знае ли някой  newsm78имат ли някакви часове newsm78 сега децата в училище ,които да дават ,някакво сексуално ограмотяване newsm78
Имат - да, но те не са в ЗП(задължителната подготовка).
В нашето училище шефката е канила лекари и психолози и са провеждани няколко пъти такива часове. На децата им беше много интересни и все питат кога пак ще имат такъв час.
Имали сме часове за тютюнопушенето, алкохол, дрога, расизъм, дискриминация провеждани пак със специалисти.
В училище ни учат хубави неща, но ни учат така, сякаш имаме само тела, а не и души. Все едно да правиш секс е само анатомична работа, за задоволяване на инстинктите. Това ли бихте искали да научите своите деца? Аз само питам. Или пък може би, че имаме и душа, че и с нея нещо се случва, когато правиш любов. Че е хубаво да уважваме и себе си, и другия. Че именно заради нещо, наречено достойнство, е хубаво да не се освинваме с много ядене (а не само защото е вредно за тялото), с много алкохол и ... изобщо да не ставаме жалки гледки (като "мазните охранени попове", които описвате), и по същия начин да научим децата си да се отнасят и към секса като към много важно и интимно преживяване. Такива работи. Само си мисля, не се заяждам. Всички пушачи знаят каква е вредата от цигарите, знаем и вредата от алкохола, но пак пушем и пием. Значи само това не е достатъчно. Трябва да се научим на достойнство.

# 379
Абе, защо никой не говори за мъжката част от въпроса? Нямам предвид да отговарят мъже.
Има много случай в който за мъжете е по-важен кефа. А кой, какво ще гледа после си е негова работа.

# 380
Ако Църквата има становище, добре беше да го изразила ясно много отдавна. Както и по много други въпроси, ама на -трае, вкл. за сектите... Ако се отнася само за християните, или друга специално формулирана общност, нека това да е ясно и изречено на подходящо място. Но в случая става дума за това, че Църквата иска "забрана на абортите". Какво значи "забрана"? Не е ли държавна политика по въпроса, регламентирана със закон и преследвана от правосъдието? Нека боравим с точните понятия. И факти.

# 381
Абе, защо никой не говори за мъжката част от въпроса? Нямам предвид да отговарят мъже.
Има много случай в който за мъжете е по-важен кефа. А кой, какво ще гледа после си е негова работа.
Именно. От там някъде трябва да се започне. И от жените, и от мъжете. От нашите деца. Но това вече стана много пространна тема, тоест не е по темата.

# 382
Ако Държавата рече да откликне на подобно искане, какво се случва с хората, нямащи общо с БПЦ?
А ако откликне (хипотетично), това няма ли да даде на БПЦ самочувствието да поиска и регламентиране на употребата на контрацептиви (само по здравословни причини), а след това и до инкриминирането на секса преди и извън брака?
А когато се народят нежелани деца и се препълнят домовете за сираци, ще направи ли нещо или ще си кара като досега - без грижа, без мисъл за тях?

# 383
Защо доскоро Католическата църква (Православната не знам с какво схващане по въпроса е) пращаше душите на починалите бебета в ада?
Сутринта в сутрешния блок на Нова се бяха подредили 4-ма мъже + водещ. Публиката беше от жени. И при един въпрос настана обърквация с отговорите.   Rolling Eyes

# 384
един само пример от диспутите, водени в църквата - факт.

Като видна познавачка на църковната история ще ни обясниш ли на кой събор е бил разискван въпроса колко ангели/дяволи се събират на върха на една игла?

# 385
рони, разкажи накратко, моля!

# 386
  • До хладилника, който обичам
един само пример от диспутите, водени в църквата - факт.

Като видна познавачка на църковната история ще ни обясниш ли на кой събор е бил разискван въпроса колко ангели/дяволи се събират на върха на една игла?

Слаби опити за сарказъм ли долавям? Mr. Green

# 387
Ужас, феминизма у мен, взе да надига глава .

# 388
говориш за въздържание преди брака и прочие, трябва да знаем какъв е личният ти пример

Е, добре - на теб не мога да откажа   bouquet
Първата жена, с която ще имам сексуални отношения ще е съпругата ми!
Да си мъж е състояние на духа, а не да си размахваш питона наляво и надясно и да го показваш на всяка срещната!

# 389
Слаби опити за сарказъм ли долавям? Mr. Green

Не - просто илюстрация на това как се изказваш за неща, които не са ти ясни!

Общи условия

Активация на акаунт