Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 108
  • 596
  •   1
Отговори
# 135
Yes, Judy!

# 136
  • София
Боже, не мога да повярвам, че още има някой, който се замисля по този въпрос...  smile3555  Църквата.... колко популизъм има и там...

В нашият век ограничаването на избора не е тенденция!

# 137
  • По-близо до звездите
Може ли да кажа нещо по темата Praynig
1. Изповедта е тайнство и не му е работа на попа, дето е подшушнал тия работи, да прави сензация. (впрочем дали е гушнал нещо и той newsm78)
2. Абортът си е чисто убийство, ако се направи с ясното съзнание какво точно правиш- това е моето мнение.
3. Нека да помислим малко и за жените, които са загубили дечица при нежелани аборти и да ги пожалим малко,а   Naughty ЗНАМ колко боли, защото и сестра ми загуби детето си в четвъртия месец заради побой  от един стопроцентов алкохолик и откачалник, за който никой не й каза че е такъв преди да му каже "Да" #Cussing out #2gunfire
4. Според мен е нужно малко повече информация сред младежта в публичното пространство и то да им се онагледи истината (лично аз съм виждала как изглеждат абортирани бебета и картината е ужасна - покажете я на готините пичове и мадами дето са "Мистър и Мис Голяма работа")
и последно аз БИХ осиновила дете на изнасилена жена, просто защото ме кефят децата.

# 138
не.
а мнението на църквата въобще не ме интересува - не я уважавам като институция.

# 139
  • По-близо до звездите
Ами има общо с това, че основно се убиват дечица, които са заченати или от неомъжена или от омъжена, но бащата не е съпруга й!
Нямам наблюдения кои жени основно правят абортите.
Ползваш някаква статискита ли, или имаш директи наблюдения в някоя гинекологична клиника?

Колкото до статуса "неомъжена", има много семейства, които си живеят като семейства (на семейни начала) без да са го обявявали пред държавата, или пред Бога.

Можеш ли да ми обясниш смисъла на "женската чистота" и защо една родилка не трябва да влиза в църква 40 дена след раждането? Какво и е нечистото в раждането и ако животът започва от зачеването защо се отдава толкова голямо значение на раждането като процес?
Те това за влизане или невлиане в църковния храм, според мен, днес си е загубило смисъла. И изобщо - това е чиста дискриминация. Naughty
Че нали ни проповядват как Иисус бил обрязан на ОСМИЯ ден - аджеба как майка му го е занесла в храма като жените били нечисти и не можели да влизат там, А?!

# 140
Воден дух-имам 2 питания  към тебе.
Ти против използването на презервативи ли си? И на каквато и да било контрацепция?
Ако се окаже, че жена ти носи силно увреден плод-ДОКАЗАНО, пак повтарям-ще се съгласиш ли този плод да бъде роден?
П.С. Много кофти маниери за прозелитизъм избираш.....ако всички действаха като тебе-тежкО им на църквите. Tired ooooh!

# 141
 Аз съм против абортите.
 Имам познати жени, които са правили по няколко аборта, само защото смятат, че бащата не е подходящият. За мен това е лишаване от право на живот.
 Не съм съгласна, че е по-добре аборт, отколкото детето в детски дом. Има много деца, които са израснали с двама родители и съвсем не са по-щастливи от тези без родители или с един родител. Не мисля, че сме ние тези, които да решим дали трябва да прекъснем един живот и да решим преди още детето да се роди дали то ще е щастливо или не.
 Според мен трябва да има часове по християнство по училищата или някакви "часове за живота", в които да се разяснява отговорността при създаване на дете и семейство. Трябва много повече да се говори на младите по тези въпроси. Лично на мен майка ми не ми е говорила по тези въпроси и от училище не съм имала подобни часове, което отчитам като пропуск. Една жена, когато ще се жени или реши да ражда трябва да е запозната с трудностите, които се срещат. И мисля, че това ще е по-важен и полезен урок от много други в училищата. Много хора допускат грешки поради невежество.

# 142
  • София
Да.

Но не мисля, че този е начина. Примера от тази статия не е подходящ. Касае конкретни хора, взели участие в тайнството изповед, както и отговорността и правото на изповядалия ги свещеник да наложи епитимия, ако счете, че тя ще е от полза за душата на конкретния човек. Това е толкова лично, че се чудя как може да е в нета тази информация, освен по желание на засегнатата страна. Друг начин за оповестяването й аз не мога да призная за допустим.

Бих подкрепила БПЦ официално да изкаже позиция по въпроса. В рамките на социалната дейност на Църквата бих подкрепила конкретна работа с хората, за изясняване на тази позиция. Така че да имат възможност сами да разберат, защо аборта не може да бъде толериран от БПЦ и другите християнски деноминации. Това може да даде сили на мнозина да не го правят или да принуждават свои близки да абортират.
Бих изказала аргументирана позиция против аборта в кръга от хора, с които общувам, ако някой е поставен в подобна ситуация. Като всеки има своята свободна воля, която сам Бог е дал.

# 143
Воден дух, моля те отговори ми на въпросите, макар, че може да ги сметнеш за прекалено лични. Може и на Лични:

Твоята приятелка девствена ли е? По това ли си я избира? Пази се чиста за брака ли? Ако да - ти как се справяш със ситуацията? Ти пазиш ли се чист за брака?Или лъскаш....   Twisted Evil

Да не излезе, че си пишем с протестантски virgin фанатик по тема, която няма как да го засяга и при отсъствието на личен опит.

Бу, кефиш....

# 144
П.С. Много кофти маниери за прозелитизъм избираш.....ако всички действаха като тебе-тежкО им на църквите. Tired ooooh!
Какъв прозелитизъм,бе.....както виждам, евентуалните му последователи тук се броят на пръстите на едната му ръка....

# 145
  • Сливен
Е да де, само дето като си "вдигат краката там има още едно /поне/ действащо лице и резултатът далеч не зависи само от дамата, нали? Пък и що не се понапънете Вие да поносите 9 месеца и после да родите нещо, дето си знаете, че не го щете от саомото начало?

Ами ако дамата се пази сексуално чиста за съпруга си, то и темата за аборта няма да е актуална.
Joy Joy Joy Joy Joy
Ти ме уби  Joy
Що за глупак си?
Значи ако съм семейна - няма вероятност да искам да направя аборт така ли?

# 146
Мдам, това е съвсем типично за мъжката част. Като започнете да раждате деца - тогава можете да се включвате по подобни теми...Да не говорим, че голяма част от "татковците" изобщо не си поемат "задълженията" на такива. Единствено майката има право да вземе това решение!
Изобщо не ме интересува какво е било преди..
Няма да подкрепя такава инициатива!

Откъде накъде "майката" ще се разпорежда с живота на малкото човече? Ами нея ако я изчегъркат с кюрето?!?
В крайна сметка - има толкова много семейства, които не могат да имат биологични деца и осиновяват изоставени дечица. И точно затова е много по-добре за едно такова нежелано от родителката дете да се роди живо, отколкото да го убие още преди да е поело глътка въздух. Само че подобни "майки" предпочитат да си гледат кефа - лесно вдигат краката, а когато трябва да се напънат да родят малкото човече предпочитат да глътнат кюрето  Sad

Бих ти казала нещо доста цветисто, ама съм възпитана и заради форума.Не е въпрос на удобство да направиш аборт. Не смятам, че е по-добре да обречеш детето си на мизерия. Определението ти "подобни майки" показва единствено ограничения ти мироглед.За вдигането на краката-одавна не се смята за грях-не знам в кое хилядолетие съществуваш. И ДА ПРАВИЛА СЪМ АБОРТ-знам,че се чудиш!Аман от хора без работа Stop

# 147
  • София
между другото, нещо ми е съмнителен този материал от Стандарт.
първо, има ли такова нещо като изповед в православието? не съм сигурна.
второ, и да има - нали има тайна на изповедта?
трето, къде ги намират тия дълбоко вярващи гинеколози, правещи аборти, много ми е чудно.

# 148
  • Чикаго / София
Не бих подкрепила такова безумие! Shocked

# 149
Мдам, това е съвсем типично за мъжката част. Като започнете да раждате деца - тогава можете да се включвате по подобни теми...Да не говорим, че голяма част от "татковците" изобщо не си поемат "задълженията" на такива. Единствено майката има право да вземе това решение!
Изобщо не ме интересува какво е било преди..
Няма да подкрепя такава инициатива!

Откъде накъде "майката" ще се разпорежда с живота на малкото човече? Ами нея ако я изчегъркат с кюрето?!?
В крайна сметка - има толкова много семейства, които не могат да имат биологични деца и осиновяват изоставени дечица. И точно затова е много по-добре за едно такова нежелано от родителката дете да се роди живо, отколкото да го убие още преди да е поело глътка въздух. Само че подобни "майки" предпочитат да си гледат кефа - лесно вдигат краката, а когато трябва да се напънат да родят малкото човече предпочитат да глътнат кюрето  Sad

Защото майката износва това дете - ТоЧка по въпроса.
Като си инплантираш матка, и започнеш да раждаш деца - тогава ми говори кое, какво и как. Wink

Общи условия

Активация на акаунт