Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 275
  • 596
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Още като чух за това предложение искрено се ядосах. Поредната глупост хрумнала на някой психо, който гледа да си намери работа и да стане известен. В наше време звучи направо ФАНАТИЧНО и откровено СМЕШНО. Ако искат да вземем и да се върнем в 18-ти век и въобще да не ходим на доктор?!?  Close

Абортът е личен избор, а не решение на църквата  Peace
Много правилно newsm10

# 181
Не. Българската църква е последната, която бих оставила да ме учи на морал.

И каузата не ми допада. Не й е работа на църквата да се меси в толкова лични решения. Нито пък е моя работа чуждото решение.

# 182
  • Сливен
..По-голяма нелепица не бях чувала - да се омъжа за някой, с когото не съм имала сексуални отношения.
               Странно, доскоро за всички това е било най-нормалното нещо на света. На много места все още е така. Да споменавам ли, че всеки нормален мъж предпочита съпругата му да е била само негова. Мда, вече е допустимо бъдещия партньор да се 'пробва'. Даже всички потенциални партьори. Даже и тия, които нямат никакви шансове да влязат в класацията за партньори. Просто си се напил. Примерно. Не е особено морално, но пък всички го правят. Кво толкова. Може и някой лев да изкараш, ако си по-умна. И може би сте прави - може моралът да е наистина нещо нелепо. Но това, че много хора правят нещо не прави въпросното нещо правилно. Ако всички започнат да крадат примерно, това няма да направи кражбата нещо приемливо, но да, всички ще започнат да я приемат за нещо нормално.
               Може би звуча много консервативно, но понякога ми се е искало да мога да върна живота си назад и да бъда само с един мъж през целия си живот. Да остарея с него... Много красиво ми звучи... Айде плюйте сега.

До скоро всички се движеха пеш ...
До скоро гледането на телевизия е било мираж ...
До скоро мобилните телефони бяха във фантастичните книги ...
До скоро компютрите не съществуваха ...
До скоро никой не говореше за глобализация ...
......

По твоята логика да вземем да хвърлим телефоните, компютрите и телевизорите щото църквата ги смята за творения на сатаната а?

Що пък не да речем, мъжете да се пазят девствени за съпругите си ?

Пу!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 183
Църквата първо да си измие лицето, пък тогава да дава акъл.

# 184
До скоро всички се движеха пеш ...
До скоро гледането на телевизия е било мираж ...
До скоро мобилните телефони бяха във фантастичните книги ...
До скоро компютрите не съществуваха ...
До скоро никой не говореше за глобализация ...
......

По твоята логика да вземем да хвърлим телефоните, компютрите и телевизорите щото църквата ги смята за творения на сатаната а?
             Бибиян, не се заяждай с човек, който в ранното си детство беше написал, че не Ян Бибиян полетял към Луната, а Луната полетяла към Ян Бибиян  Twisted Evil. И моля те, не бъркай нито Библията с църквата, нито църквата с еколозите  Crossing Arms. И хайде вече да пишем по темата за абортите, м?
              П.П. И понеже смееш да сравняваш морала с материалните неща, мога да ти кажа, че и със совалка да почнеш да ходиш на работа, на*ш ли се с 15 човека този месец, пак ще ти викат... абе сещаш се  Flushed.. Пфу, изваждате на показ най-лошите ми черти. Няма да играя с вас повече пък  Crossing Arms...

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 00:21 от MechoPuh

# 185
  • Сливен
 Joy Joy
Абе и 20 пъти да се разкрача - курва няма да стана  Joy Joyто за т'ва талант требе Wink
И ако си мислиш, че материалното няма нищо общо с духовното си в дълбоко заблуждение Mr. Green
Да не взема да ти обяснявам що е база и надстройка  Money Money
и ако не виждаш връзката м/у това което съм написала и абортите - съжалявам - явно говорим ма различни езици  Mr. Green Mr. Green

# 186
Статията е нелепа.
Не знам кой е редакторът, който я е пуснал на заглавна страница.
Не съм сигурна, че има нещо вярно изобщо, с изключение на исканията на църквата.
Църквата си прави реклама, че малко са им скандалите явно.
Аман от простотии.
Подобно на Лейди Мармаладка и аз ще кажа-АМАН мъже да решават какво да правят жените.
Воден дух, нямаш ли нормално занимание, бе човек? Tired

# 187
ти да видиш! какво наскачахте жената, пуснала темата, сякаш секса вие сте го измислили и някой ви оспорва изключителните права. може ли толкоз елементарно да пишат майки по толкова важна тема???!!

това ли е важното - дали църквата я приемате, дали не, дали и защо го била казала църквата, пък жената защо пуснала линка? пък църквата търсела популярност, пък тя била е длъжна да осигури къде да си гледат самотните майки децата и прочие... вие слушате ли се? не е ли важен един въпрос - допустимо ли е това действие. и защо според нас като майки. аз така го рабрах поне. вие?

църквата има дълга история, която не е създадена по форуми. църквата  (и съвременната медицина - потърсете ако искате) казват, че абортът е убийство. че детето е човешко същество, което живее емоционален живот в утробата от МНОГО рано, нищо че му се вика ембрион до един момент... каквото и да му се каже - то е човек. медицината го твърди ВЕЧЕ. църквата винаги го е знаела. това е разликата. няма да влизам в повече обяснения, че много се издразних и няма смисъл да пиша точно сега.

църквата нещо казва - казва, че не можеш да си част от нея, ако убиваш деца! като не можеш да се откъснеш - ще разбереш че не си в Църквата. това е ясно за разбиране - посланието. въпросите за трудностите на самотните майки, за всички сложни отношения в тая връзка, за обществото, за църквата, дали въобще тук се е постъпило с тая жена правилно; дали в определени случаи по медицински показания има оправдание или няма убийството на детето в утробата - това са важни неща. но нищо сериозно не се написа за това. само арогантни декларации...

ако родиш дете и се сринеш материално на втория ден, ще му теглиш ли ножа в името на всичките тея приказки за качество на живота дето сме длъжни да го осигурим на децата и прочие хуманни причини. но ако го прави някой друг докато детето не е излязло от корема ти, а пък ти си под упойка, действието се променя някакси!!! как?

има една статия на американска писателка, казва се "ако утробите бяха прозрачни". тя пише там, че сигурно  нямало да има аборти, ако бяха прозрачни утробите на майките. като ви чета, много силно се съмнявам.

# 188
Статията е нелепа.
Не знам кой е редакторът, който я е пуснал на заглавна страница.
Не съм сигурна, че има нещо вярно изобщо, с изключение на исканията на църквата.
Църквата си прави реклама, че малко са им скандалите явно.
Аман от простотии.
Подобно на Лейди Мармаладка и аз ще кажа-АМАН мъже да решават какво да правят жените.
Воден дух, нямаш ли нормално занимание, бе човек? Tired
Peace подкрепям с две ръце
  моето мнение е, че църквата може само да загуби ако  седи против абортите
видяхме какво стана в Африка
там са Католици -> забранени са абортите и контрацептивите -> СПИН СПИН и пак СПИН
и каква е дилемата или ще гориш  в ада или  ще мреш от СПИН
Не мерси .......
Да на абортите, Не на нещастните деца. ->ето зад това бих застанала

# 189
ти да видиш! какво наскачахте жената, пуснала темата, сякаш секса вие сте го измислили и някой ви оспорва изключителните права. може ли толкоз елементарно да пишат майки по толкова важна тема???!!

това ли е важното - дали църквата я приемате, дали не, дали и защо го била казала църквата, пък жената защо пуснала линка? пък църквата търсела популярност, пък тя била е длъжна да осигури къде да си гледат самотните майки децата и прочие... вие слушате ли се? не е ли важен един въпрос - допустимо ли е това действие. и защо според нас като майки. аз така го рабрах поне. вие?

църквата има дълга история, която не е създадена по форуми. църквата  (и съвременната медицина - потърсете ако искате) казват, че абортът е убийство. че детето е човешко същество, което живее емоционален живот в утробата от МНОГО рано, нищо че му се вика ембрион до един момент... каквото и да му се каже - то е човек. медицината го твърди ВЕЧЕ. църквата винаги го е знаела. това е разликата. няма да влизам в повече обяснения, че много се издразних и няма смисъл да пиша точно сега.

църквата нещо казва - казва, че не можеш да си част от нея, ако убиваш деца! като не можеш да се откъснеш - ще разбереш че не си в Църквата. това е ясно за разбиране - посланието. въпросите за трудностите на самотните майки, за всички сложни отношения в тая връзка, за обществото, за църквата, дали въобще тук се е постъпило с тая жена правилно; дали в определени случаи по медицински показания има оправдание или няма убийството на детето в утробата - това са важни неща. но нищо сериозно не се написа за това. само арогантни декларации...
в историята на църквата има и няколко века Инквизиция
ако всички вярваха  на това което "Казва" църквата, все още щяхме да вярваме че земята е плоска, нали???? newsm78
Ако ти можеш да гледаш как детето ти те моли  да му купиш шоколад със сълзи на очи, а ти не можеш защото стотинките не стигат и за хляб -явно  има и хора, които  предпочитат по малкото зло....
А ако  дъшеря ти е  бременна от брутално изнасилване -> пак ли така ще мислиш.....
 Да бъдеш или да не бъдеш родител е  решение, което всеки взима доброволно и самостоятелно.

# 190
Психологията пък е доказала, че децата, които са нежелани още в утробата на майката не живеят щастливо, някои стават престъпници или страдат всячески /освен тук спряганото материално и здравословно, ако плода е увреден/, някои проявяват силна автоагресия и т.н.

Може да говорим, че абортът е против законите на природата, но човекът все пак не е само животно и има право на избор, после сам си носи последиците, да не говорим, че само жена, която е направила такъв избор, може да каже колко и как го е изживяла.

Воден дух не отговори и на мен. Но мисля, че получи отговор на въпроса си, стана ясно, че майките няма да подкрепят църквата. Още нещо?

# 191
Оххххх....гледах част от предаването и се вбесих, честно!!!!!!
И Мохамед, И Буда, И апостолите са били МЪЖЕ!!!!
И цял живот мъжете са тези, които се опитват да вменяват вина на ЖЕНИТЕ!!!!
Че раждат жени, че са си позволили да спят с някого преди брака(убийство с камъни , знаете къде).
Че искат да се образоват.
Че искат ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ от нежелани бременности-справка-папата беше май изконно против контрацепцията.
НЯма справедливост-затова тръгвам посока офиса да си изкарам гнева на компютрите там. Twisted Evil

# 192
Смятам, че църквата много удобно си блее по други, по-близки до нея въпроси,
та да се захваща ни в клин, ни в ръкав с абортите.
Доста друга работа трябва да свърши преди това...

И тоя сливенския свещеник не е ли чувал за тайната на изповедта?!?!?!?! #Crazy

Я, да настане матриархат отново!!! На жената й е заложено да бъде майка и да съхранява живота.

# 193
ти да видиш! какво наскачахте жената, пуснала темата, 
"Жената" пуснала темата в същност не е жена. Mr. Green

# 194
И аз гледах част от предаването. Филма с аборта под ехографско наблюдение беше доста манипулативен. Направо беше ужасно, това което се случва с детенцето(казвам детенце, защото в 12 г.с. то си е жив човек). Коя раждала жена след тези кадри ще си помисли за аборт, освен ако няма много основателни причини за това? Защото в 12 г.с. аборт се прави само по медицински причини и точно за това филма беше много манипулативен, но това не ми попречи да се почувствам зле.
Иначе съм за правото на жената да решава дали да задържи едно дете или не, но не съм и за безразборните аборти.

Общи условия

Активация на акаунт