Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 222
  • 596
  •   1
Отговори
# 210
Аз хванах само началото. Кажете, някой попита ли го този "благочестивец" кой му позволи да нарушава тайната на изповедта???
Ами да-Коритаров го попита, даже не само това, попита го защо, аджеба, е задал такъв подвеждаш въпрос на жената-самото отче я е попитало"Аборти правите ли"? Close
Ами като е станало на въпрос какво се изясни в крайна сметка, от кого е излязла информация за случката, от отчето или от анатемосаната? Моля, мами, дайте ни повече информация. Аз нямах възможност да гледам предаването.

# 211
тези, които подкрепят закон против абортите да ходят в домовете за сираци да видят какво е, мамка им #2gunfireаман от фарисеи #Cussing out

# 212
И той отговори, че за такива грехове?! не разбрах как ги класифицира, както и за прелюбодейство човека може да бъде отлъчен от църквата, но не анатемосан и започна да обяснява това. Гледах го до тук ..... но от казанато разбрах, че това е лична негова инициатива и църквата не е дала мнение за конкретния случай, а има отношение по въпроса за абортите от преди.

А лекаря, който беше поканен обясни, че не е зъдължително един гениколог да прави аборт при положение, че има лични убеждения и разбирания било то и религиозни. В един момент нещата тръгнаха в посока, че професионално си задължен да извършваш тази дейност и влизаш в грях и човека-лекаря опроверга това.

Не знам как е зъвършило.

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 11:00 от Mama_Nana

# 213
  • Варна
Тази сутрин гледах БТВ и хванах края на разговор с някакви отчета. Мъжете да следяли овулацията на жените си, така щели да избегнат нежелана бременност  ooooh!  ooooh!  ooooh!

# 214
Тази сутрин гледах БТВ и хванах края на разговор с някакви отчета. Мъжете да следяли овулацията на жените си, така щели да избегнат нежелана бременност  ooooh!  ooooh!  ooooh!
Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha Joy Joy Partyсамо така Party
еййй много се разсмях hahaha

# 215
О, да, тя, Църквата, кога ли е дала мнение за нещо на време... Освен за абортите, очевидно! Баси! Пак ще кажа, аз мисля,м че съм вярваща, ама към институцията Църква, а още повече към представителите й, все по-малко уважение има Sad
За секса и овулацията просто нямам сили да коментирам...
Честит ви празник на международната женска солидарност! Че може да ни е за последно- като виж ни отнели всички граждански права до догодина по инициатива на БПЦ! Wink

# 216
  • Стара Загора
Абе като го слушах, схванал я овулацията за сега до 6. За който не е гледал имал 6 деца отчето, да са му живи и здрави.

# 217

мисля че и мазане с кравешка плюнка сьчетано с голи танци нощем пред кметството е много добра контрацептивна мярка hahaha

и как ще я следят тази овулация-ще гонят жена си с термометьр в рька да и го завират ежедневно по дупките ли. на перверзия ми мирише таз работаааааааааааааhahaha

# 218
Абе като го слушах, схванал я овулацията за сега до 6. За който не е гледал имал 6 деца отчето, да са му живи и здрави.

Той да не търси съмишленици? newsm78  Няма лошо, ама що по този начин.

# 219
  • Варна
мисля че и мазане с кравешка плюнка сьчетано с голи танци нощем пред кметството е много добра контрацептивна мярка hahaha
и как ще я следят тази овулация-ще гонят жена си с термометьр в рька да и го завират ежедневно по дупките ли. на перверзия ми мирише таз работааааааааааааа:hahaha:

Joy  Joy  Joy

Отчето кой го знае как е следил ову-то на жена си. Много интересно се получава-чакаш овулация, пък тя вече минала и хоп-10-то чаве  Joy Joy Joy

Нали знаете кой е най-сигурния метод за предпазване-хапче аспирин. Стиска се здраво с кълките да не падне  Joy Joy Joy

# 220
  • Стара Загора

Той да не търси съмишленици? newsm78  Няма лошо, ама що по този начин.
Много щеше да ми е интересно ако мъж гениколог му се беше изповядал, дали щеше да го анатемоса. Според мен църквата все още не може да се примири с факта че жените могат и сами да вземат решения.

# 221
Леле, ами то се замислих за отеца- ами той като на 34 години е с 6 деца и с тези свети разбирания какви ще прави на 44 години? Той от коя община беше? Замислям се, че след време и жилище за многочленното си семейство ще иска! Ами то човек трябва с перспективи да гледа напред. Пък то мъжете са плодоносни и до по- висока възраст. Интересно ми е на фона на неговия семейно- кариерен план тоз човек след 20 години как ли ще прави отлъчвания от Църквата? Дано сме живи, да гледаме. Ами че той като нищо току- виж ни разрешил демографския проблем! Що го плюете, бе, жени!

# 222
  • Кацнала на едно дърво.
Не подкрепям никакви църковни инициативи, защото имам негативно отношение към българската православна църква (не, няма да я пиша с главни букви).
Подкрепям свободния избор на всяка жена.

# 223
  • при Arctic Monkeys
църквата първо да се справи със собственте си проблеми. след всички бакии, които се слчиха и се случват там, това е последната инстанция, която ще ме трогне. институция с нула авторитет сред обществото най-малко ще диктува за и против такова нещо.

# 224
формално погледнато едно нещо е вярно - когато не си от църквата, не си длъжен да слушаш нейното мнение по въпроси каквито и да било. това е ок. но това значи също, че нямаш право на критики, че не е направила църквата това и това. по същата причина - тя пък не ти е длъжна на тебе. най-малкото - защото църквата не е някакво министерство, ами са хората, които ги събира нещо. и ако тия хора намерят пари и средства да правят домове за изоставени деца - ок. ако не намерят, няма да има домове. обаче това е въпрос колкото на съвестта на хората от църквата, толкова и на всечки други хора.

че има много простотия сред отделни попове и такива, дето се пишат християни - това е вярно. обаче къде в бг няма простотия? това изобщо не  е причина да се оплюва християнството и православната църква, защото тя е духовно пространство. не е място, където отиваме и ставаме някакви.

не е работата да "ходиш на църква", да палиш свещи или да вземаш върба, за да си християнин. макар че повечето хора, че и от тук, като чета, това правят. ходят за какво ли не в храма, но иначе са срещу църквата. незнам коя форумка ( не ми се ходи да търся) беше написала как вземал попа по 15 лв. да мрънка 5 минути. ми защо бе пиле ходиш да го караш да ти мрънка.??? ако църковната молитва е за тебе мрънкане, няма ли къде да си похарчиш петнайсетте лева?!!! на първо място си задай тоя въпрос. на второ - защо попът не си върши работата... но тоя въпрос, втория, може да го зададеш правилно, ако правилно си си отговорил на първия.

не знам за инквизицията (тоест знам най-малкото че е католическо, а не православно наследство), но друго нещо е сигурно. ако ще се прилага тоя релативен критерий за това има ли право на живот или няма едно човешко същество - ма шоколад ли ще му се яде и ти ще трябва да му откажеш, или пък ще е болно или родено вследствие на изнасилване... работата може да стане много дебела.

всички отвратителни гадости в историята на човечеството първо са били в главата на някой. аргументирано. така и нацистите са скопили сума ти германци, за да подобрят генетично нацията - сигурно го знаете. всичко малко по нефелно е отивало под ножа около 30-те години мисля беше. цяла програма са имали, гледала съм филми и документи - не можеш да го побереш в главата си! всеки младеж с хронично заболяване, болни или инвалидизирани деца - или са били убивани, или кастрирани. за нацистките лагери всички сме наясно какво е ставало пък на други "основания" . ВСИЧКО това е възможно, защото първо някой е разместил ценностите в главите на хората и им е доказал, че е правилно и полезно да лиши от живот друго човешко същество - за благото на нацията, човечеството или самото това същество.

а излезе ли веднъж духът от бутилката... няма дъно, адът е безкрайно свличане.

аз няма да подкрепя каквато и да е петиция, защото петиции по принцип нищо не решават и  е тъпо да се манипулират аудитории, без да са изтински узрели и убедени в нещо. това е пропаганда. ясно е че въпорсът за обортите е много сложен. и едва ли ще се реши някога по този начин - да се забранят или да се ограничат драстично. НО - църквата е права в едно. важно е да се казва, да се настоява на истината. за да може всяка жена (и мъж, защото и те са толкова отговорни за убийството на детето, до което са довели жената в определени случаи) да направи своя избор. всеки отговаря за живота и изборите си.

да го казва също, за да може някакси, ако повече хора се загрижат за това, че болниците са превърнати в легални касапници за неродени деца, да се хванат и да помогнат по всякакви начини това поне малко да се промени. и колкото може повече деца да бъдат спасени. майка тереза май имаше една известна фраза - не убивайте децата си, дайте ги на мен. ако повече хора се замислят и положатн усилия да помогнат на бременни момичета в безизходица, както се грижим за всякакви други понякога глупости, може малко по-човешки да станат нещата. за мен целият въпрос тука е - приемаш ли да оправдаеш едно убийство по някакви причини и да го маскираш като нещо друго, или не. оттам нататък е ясно - посоките са много различни.

зачеването на едно дете без любов - в семейство или не, чрез престъпление или не - винаги е грях! обаче не може последиците от един грях да се унищожат с извършването на друг, много по-тежък. няма логика.

извинявайте за дългия постинг; така се получи.

Общи условия

Активация на акаунт