Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 085
  • 596
  •   1
Отговори
# 405
  • До хладилника, който обичам
И още нещо-обикновено противниците на Църквата са маниаци на тема "майката-природа"...

Постингът ти е хубав и смислен.
Но - не трябва да се бърка 'Църква' с 'вяра' Simple Smile Защото не е едно и също. Има много хора, които са силно вярващи, но въпреки това самата институция на цъкрвата (каквато и да е деноминация) не ги влече никак.
п.с. а по Майката-природа се увличат най-разни хора...

# 406
Колко животни правят аборт съзнателно?

И отново-нека да кажат тези, които имайки пред вид всички трудности през живота си, смятат, че е по-добре майките им да са абортирали с тях!
Аз не се сравнявам с животните? А ти?
Ако не си живял няма как да съжаляваш за това. Стига с отвлечени хипотези. Или се раждаш или не. Няма защо да умуваме какво би било ако ни нямаше  Crazy

# 407
Е, имам се за нормален човек. Иска ми се да съм добра към себе си, към околните също. И не съм привърженик на абортите, но не мога да бъда и категорична докрай, не мога да съдя другите...
Умът ми не го побира, как един свещеник ще тръгне да съди другите хора. Това ме отблъсква. Човече не се самозабравяй, не може да изземеш функциите на Бога!!!
Агресията отблъсква.
 Не е това начинът да се борят против абортите или против каквото и да било друго.
Има ли човек, който да е достоен да хвърли първия камък?!?!?!?!?!

# 408
  • Бургас
Аз пък се чудя за какъв дявол църквата се чуди може или не да се правят аборти????В смисъл нито не ги извършват, нито се прилагат в/у тях. Не ги засяга въобще. Незнам странно ми се струва.
Стигането до аборт в своята същност е поредица от други фактори, които могат да бъдат отричани/обсъждани...., но самото извършване на аборт...
Знам ли.
Аз не вярвам, че хората имат души, поне така си мисля. Не вярвам, че и аз имам душа. Не съм я виждала сигурно за това. И подкрепям мнението, където беше посочено, че ембриото не е жизненоспособно, за да се счита аборта за убииство.

# 409

И отново-нека да кажат тези, които имайки пред вид всички трудности през живота си, смятат, че е по-добре майките им да са абортирали с тях!
Ако не си живял няма как да съжаляваш за това. Стига с отвлечени хипотези. Или се раждаш или не. Няма защо да умуваме какво би било ако ни нямаше  Crazy
ето за това не се сравнявам с животните-защото за разлика от тях умувам какво би било ако...и това ме ръководи когато взимам решенията си!

# 410
  • София
Животните не правят аборти, но отказват да хранят малките си, когато са слаби и болни. Къде е логиката да ни се дават те за пример?

# 411
Мими, права си за повечето неща, обаче: 1 - човек и животно не е едно и също знаеш и от това следва или може и за отделно да го кажем: 2 - има свободна воля, даже май самото Православие го казва... И в крайна сметка темата не е за или против абортите /имаше и такава/, а за Църквата.
Не бива ли, ако изхождаме от вярата, да приемем, че Господ ни е създал и дал свободната воля да движим живота си в каквато посока сметнем за добре и от това следва - след като е така - само той има право да ни съди! За това е тази тема. И пак казвам - жалко за нашата църква, защото е ясно какво е общественото мнение по въпроса за абортите и тя не прави нищо, за да общува нормално с жените на тази тема. Не че имам идея как това може да стане.

# 412

ето за това не се сравнявам с животните-защото за разлика от тях умувам какво би било ако...и това ме ръководи когато взимам решенията си!
Ама животните нямат нищо общо с темата.  животните не правели аборти съзнателно . Е и  newsm78

# 413
Животните не правят аборти, но отказват да хранят малките си, когато са слаби и болни. Къде е логиката да ни се дават те за пример?
НЕ ги давам за пример...това е за тези, които смятат, че тяхното поведение е подходящо за подражание(защото това обикновено са онези, които не смятат законите на Цзрквата за меродавни)...

# 414
Ами те не са меродавни. Меродавни са само общочовешките ценности, защото Църквата е "посредник" само за християните, а те са една малка част от човечеството. Да не говорим на колко вида се делят християните и липсва разбирателство по много въпроси между различните Църкви.

# 415
И в крайна сметка темата не е за или против абортите /имаше и такава/, а за Църквата.
Не бива ли, ако изхождаме от вярата, да приемем, че Господ ни е създал и дал свободната воля да движим живота си в каквато посока сметнем за добре и от това следва - след като е така - само той има право да ни съди!

темата не е и за църквата, а за тази инициатива на църквата.
колкото до свободната воля, хубаво, така е, но Господ все пак ни е дал някакви рамки на тази свободна воля. така както държавата и законите /човешките/ ни дават права ама в определени граници.
съвсем отделен е въпросът че в библията на няколко места пише за отлъчване и изобличаване на човек който върши грях от църквата, заедно с това, което Господ Исус казва, да не съдим другите. едното се отнася до църковния ред и принципи другото до състоянието на сърцето ни.

# 416
Не мисля, че има жени,които живеят, за да правят аборти. Истината е, че се налага понякога и зачеването може да се случи не само от как беше "ниска сексуална култура", а и при използването на противозачатъчни-Аз съм жив пример за това.Няма да се оправдавам пред никой за избора, който съм направила.Смятам, че има кой да ме съди за това и определено не бих позволила на никого да ме нарича убийца, престъпница и не знам още какво.За да бъдеш пълноценна майка, трябва да имаш съответните условия (не само материални).Силно вярваща съм, но не смятам, че нашата църква има някаъв авторитет(за съжаление).

# 417
НЕ ги давам за пример...това е за тези, които смятат, че тяхното поведение е подходящо за подражание(защото това обикновено са онези, които не смятат законите на Цзрквата за меродавни)...

Едва ли в тази тема някой дава себе си или някой друг за пример.

И в крайна сметка темата не е за или против абортите /имаше и такава/, а за Църквата.
Не бива ли, ако изхождаме от вярата, да приемем, че Господ ни е създал и дал свободната воля да движим живота си в каквато посока сметнем за добре и от това следва - след като е така - само той има право да ни съди!

темата не е и за църквата, а за тази инициатива на църквата.
колкото до свободната воля, хубаво, така е, но Господ все пак ни е дал някакви рамки на тази свободна воля. така както държавата и законите /човешките/ ни дават права ама в определени граници.
съвсем отделен е въпросът че в библията на няколко места пише за отлъчване и изобличаване на човек който върши грях от църквата, заедно с това, което Господ Исус казва, да не съдим другите. едното се отнася до църковния ред и принципи другото до състоянието на сърцето ни.

Извинявай, ама теб вече те свързвам само с диаманти, нищо лично, да не ми разбереш тона погрешно, не мога да те приема насериозно.

# 418
бе по-добре с диаманти отколкото като да ме свързва някой с цинизми като теб, дето ги изръси тук в тази тема. малко мъже дори говорят така.
ходи да пасеш Whistling

# 419
  • София
Айде поред:
1/ Не сравнявам или приравнявам хората и животните. Друг го стори, аз подех.
2/ Сободната воля дето църквата ми я вменява после иска да ми я отнеме с анатемосване или евентуално проповядваното забраняване на абортите.
3/ Всеки от нас, съобразно своята свободна воля и воден от моралните си и всякакви принципи, за себе си решава какъв грях ще извърши. И не ни трябва Църквата да ни обяснява колко сме грешни и как после ще ни се връща след смърта.
4/ Ролята на църквата би следвало да е в проповядване и разясняване преди и в помощ за справяне след инцидентно и не дотам желано забременяване.
5/ За моята душа има противоречиви мнения / има ли я изобщо де/,  а и с разни свой последователни и Собственоосъзнати действия съм си подсигурила наказание в отвъдното.
Та 6/ След като, така и така, съм се прецакала, защо да не си правя аборти на воля.

Извод:
Неправенето на аборт трябва да е избрано като вариант не заради това наказание което ще те постигне поцърковно му, а заради вътрешното ти убеждение, че не е правилно.

Мали, колко досадна звуча

Общи условия

Активация на акаунт