Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 067
  • 596
  •   1
Отговори
# 420
бе по-добре с диаманти отколкото като да ме свързва някой с цинизми като теб, дето ги изръси тук в тази тема. малко мъже дори говорят така.
ходи да пасеш Whistling

цитирай цинизмите все пак, нещо са ми убягнали, не съм цинична , а това, което написах за теб беше по-скоро закачливо, но ти явно не схващаш.

# 421
Аз пък определено не свързвам deshtovidi с цинизми, а с доста добре аргументирани и разумни мнения, докато за УРИЕЛ, уви, не мога да кажа същото... Пък и всеки що-годе грамотен човек ще направи разлика в стила им на писане Simple Smile

# 422
Ти пазиш ли се чист за брака?Или лъскаш....   Twisted Evil

грозно, грозно.
колкото до теб Purmamarca - типичен пример за тесногръдие, щом не си с еднакво мнение по даден въпрос с някого той автоматично става тъп, глупав и т.н.
отделно мога да добавя че по-скоро нищо не разбираш от това което пиша след като си правиш заключения както по-горе че съм против трансплантациите.

# 423
# 424
Не съм споменавала нищо за тъпотия, но за ничии комплекси не отоговарям. Не съм споменавла никого конкретно и във връзка с трансплантациите, но тук явно има хора, които вярват, че всичко се върти около тях... Но ако искаш, УРИЕЛ, да изясним и тях, определенно смятам, че е доста трудно да се извършват без наличието на донори. А ти за тях смяташ, че са против Бога. Или както там си го формулирала. Все тая. Ако ли пък искаш да те разбират по-добре, пиши по-грамотно!

# 425
Аз пък определено не свързвам deshtovidi с цинизми, а с доста добре аргументирани и разумни мнения, докато за УРИЕЛ, уви, не мога да кажа същото... Пък и всеки що-годе грамотен човек ще направи разлика в стила им на писане Simple Smile
Peace

# 426
Само това ли бе, Уриел? В Клюкарника сме все пак, ако искаш да си го редактирам и по-литературно да се изразя щом ти пречи. Мастурбираш по-благоприлично ли ти звучи?

Аз още нещо си мисля - Църквата в крайна сметка е Общност от вярващи, последователи, по пътя на логиката само кръстените би трябвало да имат такива взаимоотношения с нея - анатема и бля бля. Тоест - който е влязъл в тази общност само може да бъде изгонен от нея, нали това  е анатемата или бъркам? Или е нещо като проклятие, чрез институцията и хората, които я представляват. Все едно де. В крайна сметка всеки според вярата си преценява, а жените, които са решили да направят аборт върви ги търси кой в какво вярва и колко силно и коя книга как си тълкува. Ако изобщо го прави.

# 427
Все тая. Ако ли пък искаш да те разбират по-добре, пиши по-грамотно!

пиша си достатъчно грамотно. който има малко ум в главата разбира за какво иде реч. bash
deshtovidi като си толкова за природата спри висенето в клюкарника - има много полезни теми като тази за "зелените идеи" в дом и семейство. ама нещо не се включваш там, едно е на думи друго на действия а?
аман от вас ignore2

# 428
  • София
НЕ!!! #2gunfire

# 429
Не мога да прочета всичко изписано. И за пореден път на мога да се въздържа да не изкажа мнение в подобна тема.

- Църквата не дава категорични становища по някои конкретни въпроси, не заради закостенялост, липса на заинтресованост или на жива връзка с обществото, а поради простичкия факт, че даването на категорични присъди по принцип и във всички случаи граничи с фанатизъм. В Православната Църква се подхожда индивидуално към всяко отделно деяние, с оглед на ситуацията, причините, отношението на самия човек към сторенето и пр. и пр.
- Абортът е грях, колкото всеки друг. Убийство, колкото това на война, в катастрофа, по непредпазливост, умишлено и т.н. Можем ли да сложим всички под един знаменател? Така, както законът ги наказва по различен начин, с оглед на обстоятелствата, така действа и Църквата с оглед на осъзнаването и разкаянието.

- Изповедта е Свето Тайнство. Какво е довело до отлъчването на тази жена, знаят само тя и изповедникът й.  

Нека не обобщаваме, не драматизираме и не търсим поводи за оправдание или за редене на празни приказки и глупости!
Който наистина иска да е наясно с нещата - знае къде да търси отговорите. Който иска просто да се прави на велик и да спори, нека поне не Богохулства.

# 430
пиша си достатъчно грамотно

Именно - не и им се връзвай, като не могат да извадят разумни аргументи, тръгват да спамят с обиди и клевети!
  bouquet

# 431
УРИЕЛ, представите ни за "достъчно" очевидно се разминават Wink А хората с ум в главата не размахват чукове по чуждите такива, дори да считат, че са абсолютно празни. Дали съм ти "аман", хич не ми пука!

# 432
  • София
Аз съм вярваща, но ненавиждам властолюбивата, лицемерна църква, която няма никакво право да решава вместо мен в една светска държава!!! Ами ако рипнат и мюфтиите??? Ако там, в Корана многоженството  е разрешено к'во ще правим???

# 433
Все тая. Ако ли пък искаш да те разбират по-добре, пиши по-грамотно!

пиша си достатъчно грамотно. който има малко ум в главата разбира за какво иде реч. bash
deshtovidi като си толкова за природата спри висенето в клюкарника - има много полезни теми като тази за "зелените идеи" в дом и семейство. ама нещо не се включваш там, едно е на думи друго на действия а?
аман от вас ignore2

Включила съм се във всички теми, които са ми влезли в полезрението и съм пуснала достатъчно полезни линкове и препратки. Както казах в една от тези "зелени" теми - не смятам, че водя зелен лайфстайл,не ми харесва и това определение, нито, че съм пример за това, казах какви са дребните неща, които се опитвам да правя и че има много още да науча и да направя в тази посока. Ти нещо изземаш фунции на съдник ли? Мерси, че ми каза, ще се включа, ако има с какво.

# 434
deshtovidi, как можеш да се впрягаш на подобни писания?! Wink  Мисля, че точно те показват каква е разликата между афишираните "принципи" (думи) и реалните действия (дела): Аз съм добричка и живея богоугодно, ама ако ме дразни някой, я размахвам чукове, я го пращам да пасе Wink
Споко, човечке!

Общи условия

Активация на акаунт