Майки, ще подкрепите ли Църквата срещу убийството на неродените деца?

• 24 039
  • 596
  •   1
Отговори
# 510
  • Сливен
Истината е относително понятие, субективно ...
Винаги е била недостижима, също като перпетум мобиле ...

# 511
Истината наистина има много лица. Важното е да се отсее доброто от злото. Останалото е само украса, и притурка, и нещо което подсилва думите...А думите -  а какво ли казват думите ни?

Отнесох се - ама наистина се отнесох...до леглото.

# 512
Ако прочетеш последния ми пост, ще видиш, че няма за какво толкова да се палиш.
Ieppe, някои хора се регистрират във форуми, заради скандала!

Да, secretgarden! Алиса.
...and whether pigs have wings... Забележи какви глупости говори моржът!
Точно като в тази тема! 26 страници, без каквато и да е конструктивност, около въпрос, който дори не е факт - да подкрепяме църквата - без църквата да е излязла с официално становище, спор около някаква статия (журналистът трябва да е доволен); без църквата да очаква подкрепа (от кого?). Ако някой се опита дад каже нещо конструктивно, никой не вдява, а продължава да плюе и грачи. Любовта на човека към драмата и празните приказки. Клюкарник.
Линковете ти са много интересни! Мисля, че никой не ги погледна.
"The time has come," the Walrus said, "to talk of many things: of shoes - and ships - and sealing wax - of cabbages and kings - and why the sea is boiling hot - and whether pigs have wings."

# 513
Вчера казаха по радиото, че намаляването на населението на България е толкова драстично , че все едно всяка година  изчезва населено място с население 70 000-75 000 души. (На мен тази цифра ми се видя огромна Shocked Thinking) Та стартирали някаква програма " Повече българчета за България" или нещо подобно беше..(мен повече ме интересуват конкретни и практични действия, иначе звучи само като добро пожелание.)

Може би църквата играе основна роля в тази програма... Mr. Green
Принципно съм против абортите, но не можем да сложим всички под един знаменател. Peace

# 514
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

карай ... и без това не можем да бъдем съвсем крайни ..... добре е жената да има избор, но е добре и да и бъде точно разяснено какво ще направи .....  Peace

# 515
  • До хладилника, който обичам
карай ... и без това не можем да бъдем съвсем крайни ..... добре е жената да има избор, но е добре и да и бъде точно разяснено какво ще направи .....  Peace
А още по-добре ще е да бъде разяснено на нея и на партньора й как да не се стига дотам изобщо... Tired

# 516
да...но никой не приема на сериозно тези неща .... кофти възраст е пубертета ...аз лично все едно нямах глава .... добре, че не съм забременяла случайно ....  ooooh!
...... аз преди да забременея не предполагах, че толкова лесно стават децата  Laughing .... и много несериозно се отнасях с тези неща. .... въпреки всички обяснения, разяснения и т.н. ....  ooooh!  Embarassed  Rolling Eyes

# 517
  • средноголям град в България
А как бихте реагирали, ако излезе закон, според който всяка втора бременна в даден регион трябва да абортира задължително и тази жена сте точно Вие Thinking
Предварително се застраховам: това НЕ е манипулация, а хипотеза!!!

А сега малко статистика:
1. В Китай е имало подобен закон. Принуждавали са жени, които имат вече 1 дете да  абортират при следваща бременност /поради пренаселеност в държавата/. Преди години световните медии писаха за жена, която се е "укривала", но в крайна сметка й направиха аборт в осмия месец  Shocked Имаше все пак някакво изключение: ако първото дете е момиче, май разрешаваха второ с надежда да продължи рода. Там се насърчават семейства само с 1 дете и само те получават помощи.
2. В България преди около 20-30 г. също бяха забранени абортите за жени с 1 дете. Соцлидерите казваха: "На държавата й трябват деца, който няма възможност да ги отглежда, да ги даде за осиновяване  Shocked Правеха се криминални аборти или се взимаше фалшива епикриза, че жената има заболяване, което не й позволява да износи бебето и т.н.
3. В Полша, Ирландия и Малта и до ден днешен са забранени абортите, поради силното влияние на католическата църква.
4. В Португалия са разрешени отскоро и то само до 10 седмица.

По темата: Мисля, че всяка жена трябва да има избор и сама да решава.

# 518
  • София
3. В Полша, Ирландия и Малта и до ден днешен са забранени абортите, поради силното влияние на католическата църква.

Католическата църква, от средновековието до наши дни, е доказала същността си за хората, чиято вяра не е сляпа! Там властолюбието и сребролюбието е култ. Що за лицемерие...
Срам за тези държави!!!

# 519
Цъ, погледнах ги. Красиви са... естествено. Но не знам защо ги пускаш тук. Да, животът е чудо - надали има нужда да го обясняваш във форума, където повечето хора имат или са имали г.с.  Laughing
Най-много да се скапе някой, който вече е имал аборт по една или друга причина.
Иначе е полезно да ги видят децата, примерно.

# 520
Повече от вас,които не сте против аборта казвате, че жената има право на избор!
Що за избор е това  - да убия детето си или не?!?  Shocked
Наистина, когато животът на майката е застрашен по някакъв начин тогава няма спор.
Но става въпрос за друг живот.Не го ли разбирате?
Някой казват,че няма да съдят другите или да хвърлят камъни!Но  този случай е много,много различен от споменатия библейски.
Защо тогава всички се възмутиха и съдиха Даниела Терзийска, която уби малкото си детенце?Ами тя просто е направила своя избор!
Тук се рекламира една книга за пренаталното възпитание. Май не и е мястото тук, защото повече от майките явно смятат неродените деца за субекти, а субектите не могат да се възпитават.
Знам, абортът ще се забрани тогава, когато се забранят цигарите и алкохола - т.е. никога!Когато пречим единствено на себе си тогава си носим сами отговорността и последствията.
 Но когато става въпрос за друг живот, става въпрос за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

# 521
  • София
Всеки трябва да има право на избор дали да стане родител или не... Майка насила не се става. Не всеки може да живее с мисълта, че е оставил детето си за осиновяване /както и не всеки може да приеме, че е унищожил живота в себе си - въпрос на гледна точка/. Разбирам и избора за аборт на непълнолетни и изнасилени. Но и всеки си носи последствията от постъпките. Църквата не трябва да забранява аборта, а да прави така, че жените сами да не искат да го приемат като алтернатива.

# 522
Цъ, погледнах ги. Красиви са... естествено. Но не знам защо ги пускаш тук. Да, животът е чудо - надали има нужда да го обясняваш във форума, където повечето хора имат или са имали г.с.  Laughing
Най-много да се скапе някой, който вече е имал аборт по една или друга причина.
Иначе е полезно да ги видят децата, примерно.

Ами, тези неща се забравят ..... освен това съм "За" , но това беше най- силната причина да бъда   " против " ...

# 523
genu6, именно идеята на аборта е, че всяко дете има право да бъде родено желано

и не бъди толкова разпалена, не знаеш какво ти готви животът

абортът също така е право на всяка една жена да контролира  сама живота си

# 524
  • До хладилника, който обичам
Повече от вас,които не сте против аборта казвате, че жената има право на избор!
Може би е добре да се върнеш от началото на 27-те страници, за да прочетеш пак. Повечето тук не са "за" аборта. Но подкрепят правото на жената да има избор.
Аз самата не мисля, че бих направила аборт (дай Боже и никога да не ми се налага да стоя пред такава дилема!). Но съм 'за' правото на други да решават за живота си.
Още: съвършено сериозно питах, но никой не се нае да каже: от кога възничка животът (теологично). Онзи ден по ТВ слушах един имам (нали бяха събрали представители на различни религии), който обясняваше, че макар че не се подкрепят абортите в исляма, ако се налага - до 40-ия ден е приемлив. Но не чух православният свещеник какво каза (освен дето отсече категорично, че единствено източноправославната религия е вярната - това католицизъм (а вероятно - и евангелизъм) са ереси и дрън-дрън).

Общи условия

Активация на акаунт