Отговори
# 75
  • София
Ако сериалът се ограничи само до 6 серии, мисля, че бинджезъритките ще оцелеят и "победят". И ще им дойде идеята сами да култивират техен Куизъц Хадерах.

# 76
Ако сериалът се ограничи само до 6 серии, мисля, че бинджезъритките ще оцелеят и "победят". И ще им дойде идеята сами да култивират техен Куизъц Хадерах.

И аз това си мислех, Дезмънд е бил първият “натурален” Куизъц Хадерах, пък те като го победят, ще искат да си планират и култивират един лично техен.

# 77
Новият епизод е страхотен.Много ми беше интересна трансформацията на Валя,нямам търпение за следващия епизод.

# 78
Аз се впечатлих от Тула....
Наистина страхотна серия.
Омразата е голяма сила, обичта в семейството също, но все пак...

# 79
  • София
Изгледах епизод 3. Хареса ми.

Интересно, че при само 6 епизода и без да е потвърден втори сезон дават подобен епизод, така конструиран. Макар че си има логика след като основната история е за Бен Джезърит и фамилията Харконен.

Скрит текст:
Тула е била прекрасно дете, но жалко, че се остави на омразата да я завладее толкова силно и да слуша сестра си най-вече, която още от малка и преди смъртта на брат си показа на масата у дома им прекалено големите си амбиции. Има нещо психопатско във Валя, не знам, но я намирам за много зла и много опасна. Да не ти е враг...

За миг си помислих, че може да се получи нещо като Капулети и Монтеки между Атреидите и Харконен, но уви...
Даже си помислих, че Валя ще се промъкне и ще убие любимия на Тула, а Тула сама си ги уби с отровата. Ужас.

И все пак Тула показа капчица състрадание и не уби малкия Атреиди. Момченцето. И ето, че този род ще продължи да съществува, а този и акт на милосърдие ще коства живота на последния Харконен в Галактиката хилядолетия по-късно.

В края на епизода не разбрах защо и беше толкова зор на Валя да се срещне с баща си или чичо си (кой от двамата беше това, по-скоро чичото). Може би са станали много могъщи и богати. Ще видим.
Аз Харконен не мога да ги понасям заради онзи отвратителен и страховит мазник от филмите на Вилньов.
Аха да си харесам Валя и най-вече Тула, но сега ми е много трудно след всичко видяно дотук. И все пак имам останали малки симпатии към майка Тула. За Валя никакъв шанс. Това психопатче за малко да накара собствената и майка да си пререже гърлото.

Видяхме и голямата тайна на майка Ракела и тя не е била ДНК базата ами забранения изкуствен интелект, който вещиците крият в подземието си. Наистина бях в ШОК! 😮

И да, потвърди се, че Дезмънд Харт е голямата заплаха. Но не съм на 100% убеден, че точно него е видяла майка Ракела преди да умре. Което не пречи наистина, Дезмънд да е голямата заплаха за онова време.
И явно както и се писа тук, Дезмънд ще е вдъхновението на майка Валя и вещичките да си ''направят'' свой собствен, Куизъц Хадерах.

# 80
Не ми допадна епизодът, честно казано, точно защото е къс сезон. Много ала-бала, за да стигнат до тази сцена с Тула. Разбирам смисъла на епизода, не виждам смисъл от съществуването му точно в тази конфигурация.
Сега гледам в ИМДб и се чудя само на мен ли ми се струва, но след всеки излязъл епизод срещу актрисата в ролята на Лайла се появява още един епизод. Примерно след първия епизод срещу нея седеше 1, след втория 2, сега станаха 3. А други герои стоят с по 6 епизода, а ги нямаше в този (императорското семейство напр.). Мисля, че Лайла може и да я бъде и нямам търпение да разбера дали ще си е тя, или някоя от паметите ще я манипулира.

# 81
  • София
Скрит текст:
И все пак Тула показа капчица състрадание и не уби малкия Атреиди. Момченцето. И ето, че този род ще продължи да съществува, а този и акт на милосърдие ще коства живота на последния Харконен в Галактиката хилядолетия по-късно.

Diavolo,
Скрит текст:
Харконска кръв все още съществува. Джесика е Харконен.

# 82
  • София
Имах предвид, че Лито II Атреидски ще ги затрие.
Все още си си мисля, че Ракела може да вижда него, а Дезмънд е по-малкото зло, което само ще го направи по-силни, НО...

# 83

Скрит текст:

Няма. И Пол, и сестра му са 50% Харконен.

# 84
  • София
И аз като че ли имах нужда от развитие на основната история, вместо толкова много разказвателни флашбеци. Въпреки че виждам ползата и от тях, просто вече се броят на пръсти оставащите епизоди и ми се видя като разхищение на екранното време.

Скрит текст:
Чудя се, сега ако Лайла оцелее, няма ли да пасва и на нея описанието от пророчеството - два пъти родена, веднъж в кръв, и веднъж - в подправка??? Thinking

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 22:39 от Billie Eve

# 85
  • София
Въобще, сценаристите се борят яко за втори сезон. Да видим дали продуцентите ще се вържат. Simple Smile

# 86
Искам да разбера най-вече каква е целта на Дезмънд и какви последици ще има. Книгите съм ги чела на 90% и останалото мога да го наглася според прочетеното, ама пусти Дезмънд го няма там Grin

П.с. Пропуснах да си кажа колко ми хареса символизмът със Салусанския бик и Тула, това си беше добро сценаристко решение, за да разкрият по още някакъв начин “упадъка” на Тула.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 22:43 от 7Vivi7

# 87
В някоя книга съм чела някой бен тлейлаксец да казва, че те някога също си били направили Куизъц Хадерах, но било пълен провал.  Не помня детайли, ама да не е Дезмънд?

# 88
В някоя книга съм чела някой бен тлейлаксец да казва, че те някога също си били направили Куизъц Хадерах, но било пълен провал.  Не помня детайли, ама да не е Дезмънд?

Мисля, че не пасва времево, но и онзи Куизъц Хадерах се самоубива, преди да е постигнал нещо особено, а останалите се опитват да запазят съществуването му в тайна поради провала.

# 89
П.с. Пропуснах да си кажа колко ми хареса символизмът със Салусанския бик и Тула, това си беше добро сценаристко решение, за да разкрият по още някакъв начин “упадъка” на Тула.
[/quote]

7Vivi7, какво символизира Салусанския бик?
Определено подчертаха тази сцена.

Общи условия

Активация на акаунт