Отговори
# 150
  • София
Хареса ми епизод 5.
Но не мога да повярвам, че всичко ще приключи с шестия епизод. Има толкова много потенциал и сюжетни нишки, които да се развият. Дори и да направят 80 минутен епизод пак някак си ще чувствам една неудовлетвореност.
Дано направят сезон 2. 😊

Looooooollll, WOW,  😮
Правилно ли разбрах от тънкия намек, но по дяволите дали майка
Скрит текст:
Тула всъщност не е майката на Дезмънд Харт??? 😮😴
Дезмънд е детето заченато от любовта на младата Тула с Ори Атреидски? Малееееее, сега стана мазаляк.
Ама не знам дали съм схванал всичко, защото беше по-тънък намек.

Последният епизод със сигурност ще е мега велик.

И да, майките ще разберат, че най-доброто за империята е смесица межди гените на враговете Атреиди и Харконен.

Което ще рече, че Инез става малко излишна за императрица, което пък е малко кофти, защото мен много ме кефи актрисата. Кийран също ми харесва.

# 151
Намека не беше тънък. Беше огромен Joy

# 152
Какъв намек, то толкова ясно казано, че няма накъде Grinning Ако Валя не знае за Дезмънд, Тула здраво е загазила. Първо Лайла, сега това.
Между другото, през цялото време си мислех за сцената с молбите пред Дезмънд, че това е Тео Simple Smile
Честно казано, не разбрах императрицата какъв проблем има. Коя е, какво са ù отнели ... нещо се заплетох там. Освен че ревнува от Франческа, какво друго пропускам?

# 153
Е малко ли е? Мъжа й не само не я иска, но и изобщо не я слуша.

# 154
  • София
Е, сега... За масовия зрител ще е си е шокиращ обрат, даже се обзалагам, че не малко зрители няма да разберат какво точно ни казаха в края. Wink
Пък може и аз да подценявам публиката (американската) не знам.

Дано само не се наложи
Скрит текст:
майка да убива синът си или пък обратното.
😣🤔

# 155
Е ако не стане така, за какво изобщо ни го показаха Joy
Аз само се чудя що после чакат 10 000 години

# 156
  • София
Тази серия значително повече биваше. 😁
Остана да се разбере с какви средства е пуснат вирусът. Вероятно пак някакво потайно взимане-даване с мислещи машини.
Също и защо Дезмънд Харт е неподатлив на "гласа" - ще да има нещо общо с Харконенската му половина. И оттук - да, логично е да започне да се търси Куизац Хадерах между Атреид и Харконен.
Абе то почти се разплете. Само още една серия и се отървавам. Simple Smile
ПП: Кой кого би убил е по-скоро незначителна подробност.

# 157
  • София
Определено трябва да изяснят въпроса за изгарянето но Каша и другите от Дезмънд.
В кого се преобрази Тео, когато излезе?
Загатнаха за създаването на сардукарите, както и осъзнаването на джезъритките за генетиката на Куизъц Хадерах.
Да, чакам следващ сезон, надявам се да има.

# 158
Между другото, през цялото време си мислех за сцената с молбите пред Дезмънд, че това е Тео Simple Smile

Ох, и аз така Simple Smile

А някой знае ли какво беше онова синьото топче, което му даде Дезмънд?

Хареса ми епизода, сериала върви чудесно, много е пипнато всичко.

# 159
Определено трябва да изяснят въпроса за изгарянето но Каша и другите от Дезмънд.
В кого се преобрази Тео, когато излезе?
Загатнаха за създаването на сардукарите, както и осъзнаването на джезъритките за генетиката на Куизъц Хадерах.
Да, чакам следващ сезон, надявам се да има.
Е то въпроса за изгарянето е почти решен - става дума за изкуствено създаден РНК вирус, който е бил използван и преди, според спомените на Ракела. Загнездва се в амигдалата /множество ядра в мозъка, които изработват отговора основно на негативни реакции като тревожност, страх и агресия/ и предизвиква промяна в термобаланса на тялото. Де факто, заразеният сам се изгаря, когато някой активира вируса. Аз мислех, че ще става въпрос за нервна индукция /изпитанието с кутията и гом джабара/, но явно още не са открили как става номера.
Тео се преобрази с обичайния си облик на сестра Теодосия. Видя се как взе от леглото робата на бинджезъритка, за да я облече.

# 160
  • София
Да, този вирус трябва да се отключи.
НО, всеки ли го има? Всеки си го носи ли? Или го вкарват в набелязаната жертва и след това с един вид телекинеза или аз не знам как се активира от Дезмънд.

# 161
Да, този вирус трябва да се отключи.
НО, всеки ли го има? Всеки си го носи ли? Или го вкарват в набелязаната жертва и след това с един вид телекинеза или аз не знам как се активира от Дезмънд.
Определено тези, които не сънуваха определени кошмари (сестра Джен примерно), не са носители. Или някои имат вроден имунитет (също както с въздействието на Гласа - глухите са неподатливи, тренираните също, а при наличието на определена звукова честота, Владимир Харконен използва такава по едно време, Гласът си губи силата). Принципно, най-лесният начин е чрез докосване от заразен, което може да означава, че Дезмънт е първият инфектиран. Как и от кого - ами от тези, които са му внушили, че е бил изпапан и изплют от Шай Хулуд /ха, готина рима/. Мързи ме да превъртам и да отбелязвам кои от сестрите докосна Каша, след като се върна на Уалах 9. Или да броя кого е докоснал Дезмънд. Активирането, обаче, е насочено по някакъв начин от синковеца на Тула. Телекинезата е добро обяснение, щото това си е фентъзи.

# 162
Привет!
След като за един ден миналия уикенд изгледахме с половинката 4 епизода, се зарибихме. Много добър сериал! Аз съм убедена, че ще има други сезони. Много се завързаха нещата. Но ще чакаме 2 години.
И направо ще падна със спойлерите евентуални. Като гледахме трети епизод точно такова предположение направи той и аз му казах, че не гледаме латино сапунка и няма да е така. Ама уви, сега ще ми го върне той Joy

# 163
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Голямата новина е, че официално подновиха сериала за сезон 2.
Уф, знаех си. 🤗😏
Честито ни!

Изгледах финалния епизод.
Ако не бяха подновили шоуто щях яко да ги пуцам, хаха.

Доволен съм!
Много силен финален епизод на един много добър откриващ сезон, което за мен си е повече от приятна изненада. Историята крие в себе си много голям потенциал, стига да бъде разгърната както трябва. Е, на прав път са...

Отлична оценка за режисурата, историята, каста, визията, декорите. През цялото се чувствах така все едно гледам филм блокбастър, а не ТВ сериал.

Стилът е някакъв микс между Вилньов и филмите от една страна и Игра на тронове от друга. Една комбинация, която няма как да не работи.

Може би екшъна беше прекалено малко, но смятайте щом почти без екшън е толкова интересно и напрегнато значи сценария е свършил своята работа.

Оценка на сезон 1: 8.5

Скрит текст:
Разкри се всичко и всичко за което и ние се сетихме в дискусиите.
Но разбира се остана неразкрита голямата тайна, кой дърпа задкулисно конците на Дезмънд?
Дезмънд е приносителя на заразата и същевременно и спусъкът, катализаторът! Брутално измислено, но от кой и защо? И явно са знаели, чие дете е? Не може да е случайно. Или пък си е? Ако не е случайно, то това означава, че има пробив вътре в ордена и някой работи за Бен Тлейлакс, Иксианците и машините.
Или си е чиста случайност. Дезмънд някак си е оцелял/изплют след среща с пясъчния червей и спасен благодарение на машините.
Едно нещо е сигурно, Дезмънд е повече машина отколкото човек.
А всъщност не може ли зад цялата тази работа да стои оцелял изкуствен интелект, който да използва Дезмънд, като свой инструмент за джихад срещу хората?
Т.е. имаме три варианта, 1) Бен Тлейлакс 2) Иксианците 3) Машините
Или имаме съюз между две страни. От едната страна са машините и от другата, Бен Тлейлакс или Иксианците.

Много ми хареса как Тула се опълчи на Валя. Голяма работа е Тула, но за съжаление ще се повторя, че и двете са извършили прекалено много злини, за да им симпатизирам и все пак Тула някак си ми е по-симпатична, защото е по-емпатичната от двете. Но веднага се сещам колко хора изби и отвръщам глава. Ехх.

Очите, които видяхме и ни караха да си мислим, че е 'Бог-императорът на Дюн' от бъдещето, всъщност се оказаха на машина. Това беше интересен туист. Класическа червена херинга, хаха.
Разбира се може да се каже, че в това видение имаме и някаква символика и е препратка и намигване също така към това, което ще се случи след хилядолетия... Но само толкова.

С Император Хавико Корино имах проблеми. Че беше толкова слаб и толкова лесно манипулируем. Една жалка кукла на конци. Накрая осъзна колко нищожен се е оказал в голямата игра на вещиците от Бен Джезърит и сам сложи край на живота си. Поне любовта им с Франческа беше истинска, което беше хубаво.

Доротея се завърна в тялото на Лайла и бързо, бързо превзе ордена. Валя и Тула вече нямат място на Уалах IX.
Техните зверства бяха разкрити пред всички сестри, а изкуствения интелект, който използваха беше разрушен.

Имаме и две Инез. Истинската се озова на Аракис с Кийран и Валя, а фалшивата (Теодоса) като прикритие на Салуса Секундус.

Хароу Харконен пък се сдоби с компромат срещу Валя. Изобщо Валя в момента е притисната от всички страни. Да видим сега колко голям играч е и дали ще намери начин да се измъкне и да обърне картите на масата...

Много силна сцена беше когато майка и син се погледнаха истински с очи и се ‘видяха’... Настръхнах.

Нямам търпение за сезон 2. Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 11:30 от Diavolo

# 164
Дяволо, браво за съобщаването на хубавата новина - продължението на сериала.🥰

Общи условия

Активация на акаунт