BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 7 - 18.11 - 25.11.)

• 72 057
  • 2 119
  •   1
Отговори
# 795
Аз пък изпуснах най култовият момент на сезона. Дето чак сигурно до парламента може да стигне темата за насилието над жени. Пошляпването не го видях, точно тогава не гледах.

Ванеса се държи все едно са в манастир, и тя е игумена на манастира.

Значи сега аз съм голям противник на насилието над жени. Възмутен съм от законите според които да те нарежат с макетен нож, с десетки разрези, острижат, гаврят часове с теб, и може да се измъкнеш без да лежиш. Случая Дебора. Та се наложи обществото да реагира, че извършителя да полежи в затвора. Пуснаха го пак.

От реакцията на Ванеса аз останах с впечатлението че Виктор е направил това. Рязал я е с макетен нож, и е остригал косата и.

Но шляпане по задника не е физическо насилие. Може да е сексуално. Само че какво е сексуално насилие, решава Атижа. Не решава Ванеса. Защото Атижа е шляпнатата по задника, не е Ванеса.

Виктор сигурно се е изложил, изпуснах шляпането, но реагира учудващо добре. Отиде при Атижа да е пита всичко наред ли е. Обясни на Ванеса, че дължи извинение на Петър. Интересно че се бил извинил на когото трябва, но не го показаха. Георги май беше каза на Ванеса че Виктор се извинил на Петър.

Ванеса защо не тръгне да напада за сексуално насилие Ивоне. Защото там Ивоне ще я изяде с парцалите и не смее. Много избирателно действа, понеже знае че навънка, Виктор лесно ще влезе в шаблона, че се е опитал да изнасили Атижа, защото пиян батка, какво да очакваш. Проблема е, че Атижа бая са я шляпали, както са ми каза в САЩ, и не приема това за сексуално насилие. В случая няма жертва, но за Ванеса има престъпление.

Иначе Виктор той вероятно по дискотеките така ги сваля жените. Има жени на които това им допада. За това не е Ванеса тая, която определя дали шляпането на Виктор по задника на Атижа е сексуално насилие, че така да реагира. Още повече, че те се познават от 40 дни, а не от 40 минути. Престъпление в случая има срещу Петър. Само че това ще си го уреждат замесените трима, Ванеса и там е никой, че да реагира на това шляпане, все едно е направил опит за убийство.

Иначе Ванеса, трябва да се замисли да се включи, в НПО организация в която се заминават с насилието над жени. Би била полезна на обществото, защото то е обществен проблем, но когато има жертва на сексуално насилие. Когато Атижа не го приема това за насилие, защото нейният коментар, когато Виктор я попита, дали я е засегнал, тя посочи Ванеса и почна да е гледа, демек Ванеса се засегна. Ама как точно, като не е Ванеса шляпнатата по задника.

Но Брадъра направи удара на сезона. Утре това ще е много обсъждана тема, сексуално насилие ли е шляпане по задника, при което, шляпнатата, твърди че според нея не е, защото в САЩ я шляпат и пипат непрекъснато по клубове. И трябва ли прокуратурата да повдигне обвинение в сексуално насилие относно жертва, която не се възприема за жертва, за изначално грешно поведение, шляпане по дупе на жена без преди това да е получено устно съгласие за това. Тука Виктор законово може да бъде атакуван единствено че не я е питал, но докато Атижа не каже, това насилие, за което Ванеса всячески я навива, никакво обвинение не може да се повдига на Виктор. Но това ще е централният момент на сезона, защото ще повдигне обществен дебат за случката и що е сексуално е насилие, пък аз още не съм го гледал точно тоя момент.Grinning

# 796
  • София
Освен дупето Атижено, какво друго се случи тази вечер?
Всички правиха френска любов на едно стъкло, което беше 🤢
Спечелиха Пацо и Инонето, като най-добри целувачи и за награда ББ им възложи мисия да танцуват 6 часа, без да спират. Спечелиха и са с пълен бюджет.
Абе хора, номинации няма ли да има?

# 797
И аз забелязах как Виктор се опита да опипа и Марио, преди случката с Атижа.
 Венеса я разбирам много добре от какво се възмути. Ивоне много добре обясни за усилините чувства  и действия на хората в тази къща.
И аз съм реагирала като Венеса и си мислеха, че преувеличавам, но въпреки всичко пак бих реагирала така. Просто трябва да се показва на такива хора, че действията им не са приемливи. Па дано се замислят малко!

# 798
И аз забелязах как Виктор се опита да опипа и Марио, преди случката с Атижа.
 Венеса я разбирам много добре от какво се възмути. Ивоне много добре обясни за усилините чувства  и действия на хората в тази къща.
И аз съм реагирала като Венеса и си мислеха, че преувеличавам, но въпреки всичко пак бих реагирала така. Просто трябва да се показва на такива хора, че действията им не са приемливи. Па дано се замислят малко!

Дано, ама... Коментарите са показателни. Половината от коментиращите (дано не и повече) смятат, че Ванеса преувеличава.
Аз видях искрено възмущение в нейните очи, коментарът за Петър беше тъп, но да не забравяме, че тези хора са в пълна изолация от седмици. Изолация от контакти, социалните мрежи, новини и пр. Светът им в момента е тая къща.

# 799
След този скандал е вероятно да номинират за изгонване  Виктор или Ванеса, най-добре ще е и двамата да изгонят.
Представям си реакцията на Теди, докато е гледала епизода, как той и говори най-нахално на снимката, че я няма да го посъветва как да се измъкне от ситуацията, която сам създаде.
Евала, мъжки мъж!

# 800
Тоца би го посъветвала да забрави за нея..тя на гаджето си виртуални последователки забранява, камо ли да търпи някой нейн ухажор да шамаросва чужди кардашянски дупета..

# 801
  • Варна
Освен дупето Атижено, какво друго се случи тази вечер?

Ванеска навлиза в предменопауза 🤣🤣

# 802
Виктор е главният герой на сезона. Износва го целият. Паднах от смях като накрая приключи пак при халата и снимката.Grinning

А коментара на Георги беше култов. Е какво да защитавам Атижа като тя се държи като Отнесени от вихъра.Joy

# 803
Поуката от този епизод

1. Веселка ще си ходи
2. Ивонне е Иван
3. Ванеса има тежка сексуална травма
4. Гърдев Старши пак стана за резил
5. Виктор е по френската
6. Марио нищо че е свещеник, патладжана чу беше обаран и видян от всеки

Лека нощ, отивам да залостя вратата, че Бургас стана опасен за живеене

# 804
А тези които се намесват, Петър и Ванеса, защо изключват вероятността Веселка да й е приятно Марио да я масажира и Атижа да харесва да я закачат по вулгарен начин.
За Веселка идея нямам, но на Атижа ако толкова ѝ харесваше, нямаше да коментира, че я е заболяло. Но и аз съм малко объркана - на Ивонне и Пацо обясняваше, че била в шок от постъпката на Виктор, после на някой друг обясняваше, че в гей баровете постоянно я пипали. И тя не знае какво иска май.

Утре ще си върна първата част на епизода - не можах да гледам, защото Нова Плей забиваше и се отказах. Видях само някои от целувките по стъклото и после го пуснах чак като свършваше шест часовата мисия с танците.

# 805
  • Sunshine state
Ох, два дена ме няма, пускам и какво да видя - Ванеса пак се прави на ощипана госпожица и изплисква легена за едно пляскане по задника.. Майкооо, нямам думи!! Ами неприятна ми е тая Ванеса, прави драми от нищото! 🤦🏼♀😒
Не е нормално да преувеличаваш до такава степен. Ванеса някакви травми ли има, нестабилна ли е?!! На Ати не й дреме, тя тръгнала да раздухва нещата яко. Чудо голямо, че Виктор си бил пийнал, айде.
Определено Ванеса има проблеми с нервите и това не й е първият път, в който прави от мухата слон. Истерична жена. Виктор може да е всякакъв, но тя прекали отвсякъде. Аз нямаше да й се обяснявам и извинявам точно пък на нея. Гледа да спретне скандал от всичко.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 03:25 от Pupitka

# 806
  • Враца
Ето Атижа си каза ,че като ходи по Гей клубовете ,редовно там си я барат.

И Веселка допълни, че и нея много я барат Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Аз насилие невидях. Виктор неможа и да уцели даже. Ати не се впечатли. Даже се опита да каже,
това да не го правят на въпрос. Но Ванеска взе нещата в свои ръце и напрегна и изнерви цялата къща.
Това, цяла вечер, че и сутринта продължи. Груба намеса, от видимо неуравновесен човек.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 03:37 от vmarinska

# 807
Виктор зверски се напи и
скандал се заформИ.
Няколко питиета трясна,
яката дупара на Атижа плясна.
А Атижа е свенлива,
тихо в ъгъла се свива.
Не желае туй да се разчува,
щото не си струва.
Беба е жена ревнива,
дива, заядлива.
Тоя как си позволява
други да задява?!
И Велинчо в Инстаграма проследява,
лайковете с разни каки забранява.
А Ванеса горко плаче,
тъй не може бра'че!
Той да пляска по дупето
от Америка момето!
Пешо вънка щял да види,
сипят се обиди.
Стига бе, чуек,
мязаш на парапитек!
В Къщата се разиграват цирки,
крякат кат мисирки.
Викторчо мишкува,
хич не се вълнува.
И намира оправдание -
туй било е в алкохолно безсъзнание.
Гошо Ланеца не иска да се меша
и да се разправя със келеша.
А Ванеса продължава,
назидава, обвинява.
Според нея този батка
всички нагло ше опатка!

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 05:10 от Карла_Карла

# 808
Ванеса лети на крилете на поощрението, което обожателите в Къщата и дават. Типично като всяка сваляна жена, тя се радва и съответно вилнее и громи враговете с тихото одобрение и разрешение на свалячите. Беба я няма и В е слаба ракия. Сега е момента за отмъщение. Не я интересува Атижа.
Даже Пацо и Радо са с Ванеса и против него.

# 809
Естествено, че ще са против него. Петър им е приятел. Те си бяха петичката - Пацо, Радо, Гого, Пешо и Виктор. Изведнъж Виктор се задява с жената, по която си пада Петър - как да подкрепят това? Хайде, напил се, случва се. Но защо на другия ден не каза “Ей, аз май направих грешка”. Ако някой приятел на моя мъж ме плесне по задника съм убедена, че ще бъде изхвърлен през вратата.

Дъщеря ми ще ги ошамари, ако я пипнат. Както и аз. Който си трае, да се оправя.
Чудесно. Който го изнасилват, и е в ступор, да го изнасилват?
Ако реагирате на момента, и не седите като Атидже, няма да ви изнасилят. Атидже е мекушава, хихика се. Не е в ступор.
Гениално! Ако ударите шамар на изнасилвача, той веднага ще ви пусне, ще се извини и ще избяга. Особено ако сте 50 кг, а той е 100. Ще вие от болка цяла нощ в ъгъла на стаичката си и ще преосмисли всичките си житейски избори. Как ли милиони жертви по света не са се сетили за това простичко решение?!

Общи условия

Активация на акаунт