Хормонални изследвания - 12

• 6 412
  • 188
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Благодаря за отговора!
С ИР съм. На гладно инсулинът беше 21 и направих обременяване преди около месец. Опитвам се да я
Скрит текст:
контролирам с нисковъглехидратно хранене, вит. Д и магнезий. Бях на АГ преди да дойде МЦ и нямаше кисти. Притеснява ме много ниският тестостерон. Дали може да става въпрос за ранна менопауза според теб?
ИР влияе много негативно на кач-вото на яйцеклетките и от там, може да е причина и за по-ранна менопауза, но при теб, повече ми прилича на ПКЯ или да има някоя киста, ЗФ...
По-ниският тестостерон не е проблем и не е индикатор за по-ранна менопауза. Следи го, може да е нещо инцидентно.
Провери цинк, мед и селен - те влияят на андрогените и респ. и на тестостерона.

# 31
Много благодаря! Flowers Cherry Blossom

# 32
Здравей, Денис. Моля за коментар на изследванията. Естрадиол, LH и FSH са правени на 3ти ден. На 32 г. съм и ми предстои инвитро. Благодаря ❤️

# 33
  • София
Здравей, Денис. Моля за коментар на изследванията. Естрадиол, LH и FSH са правени на 3ти ден. На 32 г. съм и ми
Скрит текст:
предстои инвитро. Благодаря ❤️
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ, но това не е проблем за инвитро.
АМХ е добре, но може да е изкуствено повишен от ПКЯ - това лекар трябва да го прецени.
ТСХ е добре, но си с тенденция към Хипофункция, което означава при бременност да се следят хормоните на ЩЖ.
Пролактинът е малко висок - следи го.
Най-общо, нищо което да попречи на инвитрото.
От мен, успех! Peace ще чакаме хубавата новина

# 34
[

Здравейте! Как ви се струват тези резултати! Ще посетя и лекар, но чакам още изследвания, които ще бъдат готови чак след 3-4 дни.

# 35
  • София
Скрит текст:
[

Здравейте! Как ви се струват тези резултати! Ще посетя и лекар, но чакам още изследвания, които ще бъдат готови чак след 3-4 дни.
Здравей!
Дай рефер. граници, моля.

# 36
Скрит текст:
[

Здравей!

правени ни са на 3-ти ден от М, на 24 г съм

# 37
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
[

Здравей!

ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не, вижда се на УЗ).
Не е изследван Е2, а той също е много важен, защото се тълкува заедно с ЛХ и ФСХ.
Тестостеронът е нисък за годините ти - хапвай повече протеин, месо...
Пролактинът е висок, добре е да се проверят хормоните на ЩЖ.
Направи тест за ИР, провери всички андрогени, провери за дефицити на вит. и минерали.
Не се плаши от ПКЯ - за нея си има причина и тя трябва да се открие и лекува.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, моля.

# 38
Скрит текст:
Скрит текст:
[

Здравей!

ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не, вижда се на УЗ).
Не е изследван Е2, а той също е много важен, защото се тълкува заедно с ЛХ и ФСХ.
Тестостеронът е нисък за годините ти - хапвай повече протеин, месо...
Пролактинът е висок, добре е да се проверят хормоните на ЩЖ.
Направи тест за ИР, провери всички андрогени, провери за дефицити на вит. и минерали.
Не се плаши от ПКЯ - за нея си има причина и тя трябва да се открие и лекува.
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, моля.

Благодаря за отговора! Простете за невежеството ми, но какво означава ИР?
Ще споделя след прегледа при нея! 🥹😊

# 39
  • София
ИР = Инсулинова резистентност
"Инсулиновата  резистентност е състояние, при което клетките в мускулите, мазнините и черния дроб не разпознават добре инсулина, който им носи глюкоза . Това означава, че не могат да използват глюкозата от кръвта за енергия и така тя остава в кръвта.
Излишъкът от глюкоза достига до мастните депа, където се превръща в мазнини. Тези количества мазнини създават все по-висок риск от инсулинова резистентност. Излишното тегло е рисков фактор за достигане на резистентност. Освен това клетките на задстомашната жлеза се изтощават и започват да отделят все по-малко инсулин, което също създава условия за резистентност.
Инсулиновата резистентност може да прогресира до предиабет и метаболитен синдром."

https://laboratoria.bg/insulinova-rezistentnost/

и ако не ти се чете Simple Smile

# 40
  • София
Здравей Денис.
Дъщеря ми имаше записан час за кардиолог. Всичко е наред. Препоръча ѝ да си пусне изследване на TSH, fT3, fT4.
Кога е най-добре да се пуснат? Преди или след цикъл? Не цели забременяване.

# 41
  • София
Здравей Денис.
Дъщеря ми имаше записан час за кардиолог. Всичко е наред. Препоръча ѝ да си пусне изследване на TSH, fT3, fT4.
Кога е най-добре да се пуснат? Преди или след цикъл? Не цели забременяване.
Здравей!
ТСХ, Т3 и Т4 са максимално показателни, когато се изследват на чист ден - това е периода: 3-4 дни след М. и 3-4 преди следваща М.
Сутрин рано, до 9:00 ч. максимум, на гладно, без кафе, чай... може да се пие само малко вода ( 100мл.)

# 42
  • София
Здравейте, могат ли изследванията да се направят в 4-ти ден?
Или е по- добре в 3-ти, но следобяд?

# 43
  • София
Здравейте, могат ли изследванията да се направят в 4-ти ден?
Или е по- добре в 3-ти, но следобяд?
Здравей!
Зависи какви изследвания са?!
ЛХ, ФСХ, Е2 и 17ОН Прогестерон, както и АМХ и Инхибин В е по-добре да се изследват точно на 3-ти ден от МЦ.
По-добре дори на 2-ри, отколкото на 4-ти.
Изследвания се правят винаги сутрин рано, на гладно и без кафе (кофеин).

# 44
  • София
Благодаря Ти! Забавих се малко поради ангажименти и затова пуснах единия FSH днес (3-ти ден) следобяд. Знам, че не е оптимално нито на 4-ти ден, нито на 3-ти следобяд, но реших все пак да отида.
Другия месец ще повторя целия пакет сутрин на 2-ри ден.

Общи условия

Активация на акаунт