Хормонални изследвания - 12

• 6 451
  • 189
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте ! Това са резултатите ми на трети ден, може ли да си кажете мнението:
Скрит текст:
TSH- 2.25 uIU/ml
LH 2.56 miU/ml
FSH 7.84 miU/ml фоликулярна фаза 3.03-8.08
Estradiol 153 pg/ml , мисля че това е около 561 Pmol/l. ( фоликулярна фаза 21-251)
Prolactin 11.83 no при референтни стойности 5.18-26.53
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ, но е желателно да се проверят Т3 и Т4, за да е максимално обективна преценката.
ФСХ и Е2 са високи, но това е нормално, ако става въпрос за възраст над 37-38г.
Пролактинът е добре.

# 166
Как 2.25 висок ТСХ?  при референтни стойности 0.35-4.94 ..Не разбирам.За инвитро знам, че трябва да е под 2.50

# 167
  • София
Как 2.25 висок ТСХ?  при референтни стойности 0.35-4.94 ..Не разбирам.За инвитро знам, че трябва да е под 2.50
Над 2.0 се води Хипофункция на ЩЖ, но трябва да се видят и Т3 и Т4.
Лятото ТСХ дори физиологично пада, а твоето си е над 2.0.
За Инвитро идеалните граници за 0,5-1,0.
Консултирай се с Ендокринолог.

# 168
Аз съм с Хашимото, затова.Ще увелича дозата и ще гп сваля.на мен Начев ми каза , да е 2.00 , но ако падне под 2 да намаля дозата, понеже не е добре

# 169
  • София
Аз съм с Хашимото, затова.Ще увелича дозата и ще гп сваля.на мен Начев ми каза , да е 2.00 , но ако падне под 2 да намаля дозата, понеже не е добре
Ок. - редно е да слушаш лекаря си Peace - всяка промяна в дозата, трябва да се съгласува с него.

# 170
Здравейте, изследванията ми са правени на 3ти ден от МЦ. Поставиха ми диагнози Инсулинова резистентност (което дори аз забелязвам ясно) и СПКЯ. След като прочетох малко повече информация за резултатите при поликистоза, се зароди едно малко съмнение в мен дали наистина я имам. Още повече че лекарят не потвърди нищо категорично на ехограф. Може ли мнение от някой вече минавал през това?

# 171
  • София
Здравейте, изследванията ми са правени на 3ти ден от МЦ. Поставиха ми диагнози Инсулинова резистентност
Скрит текст:
(което дори аз забелязвам ясно) и СПКЯ. След като прочетох малко повече информация за резултатите при поликистоза, се зароди едно малко съмнение в мен дали наистина я имам. Още повече че лекарят не потвърди нищо категорично на ехограф. Може ли мнение от някой вече минавал през това?
Здравей!
Да, изследванията показват ИР. Вземи мерки, защото може да отидеш в преддиабет - ... защото, макар че Инсулина скача много не успява да понижи КЗ - КЗ на 60 и 120 мин. остава висока, а това не е добре... вреди вкл. на репр. функция и на кач-вото на Я.-те.
ЛХ и ФСХ в момента не показват ПКЯ, но за нея е характерно, че един МЦ може да има ( да се прояви), а 2-3 да няма или обратното.
Андростендион е висок ( може да е от ИР... или от ТСХ?!) и това показва, че има СПКЯ.
17ОН Прогестерон също е висок... това също показва СПКЯ.
Когато тези два хормона са високи, могат да потискат, от време на време, О. или да и създават някакви проблеми - напр. ЗФ, киста, ПКЯ и т.н.
ПП.
ПКЯ е част от СПКЯ.
ПКЯ е когато ЛХ е по-висок от ФСХ ( точно на 3-ти ден от МЦ) и/или на УЗ се виждат много фоликули, като малки кистички

СПКЯ е съвкупност от симптоми, вкл. и отклонения в нивата на Инсулин, Пролактин, ТСХ, Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон и т.н. + проявена или не ПКЯ

# 172
Здравейте, направих си изследвания и посетих ендокринолог за разчет.Според лекарката съм добре и са хубави изследванията, само трябвало да отслабна, защото съм имала ИР.
Имам възел на ЩЖ от доста години и ходя за проследяване .
На 47 години съм, като последните 2 години, при стрес не ми идва МЦ по 2 месеца.
Миоматозна матка, хиперплазия на ендометриума, полип, обилни цикли, изпотяване на главата, косопад, ниска сутрешна температура , събуждане около 2-3часа през нощта всяка вечер, въпреки че си заспивам без проблем.

# 173
  • София
Здравейте, направих си изследвания и посетих ендокринолог за разчет.Според лекарката съм добре и са хубави
Скрит текст:
изследванията, само трябвало да отслабна, защото съм имала ИР.
Имам възел на ЩЖ от доста години и ходя за проследяване .
На 47 години съм, като последните 2 години, при стрес не ми идва МЦ по 2 месеца.
Миоматозна матка, хиперплазия на ендометриума, полип, обилни цикли, изпотяване на главата, косопад, ниска сутрешна температура , събуждане около 2-3часа през нощта всяка вечер, въпреки че си заспивам без проблем.
Здравей!
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш ( 8-9000IU + K2 MK-7 200-220mcg... 2-3 месеца + 20-на дни почивка => контрола).
Т4 е нисък и показва, че си с тенденция към Хипофункция... а при нея ИР по-трудно се контролира... защото тя забавя метаболизма и е причина за омазняване ( по-голямо от нормалното). Нямаш Хашимото, което е добре.
Инсулинът е висок - показва, че си с ИР ... и че не се храниш, в момента, правилно.
ФСХ е висок, показва че си в пременопауза, предполагам към края.
Високият Инсулин, освен за наднормено тегло е и причина за по-високи нива на естрогените и андрогените, а това провокира миоми, полипи,  хиперплазия на ендометриума, обилен М. или извънменстр. течения и т.н.
Косопадът може да е от ЩЖ, ИР, наднормено тегло... дефицити на желязо, вит. Д, цинк, мед, селен.... провери всички базови витамини и минерали и ако има дефицити, ги попълни.

# 174
Здравейте! Може ли да коментирате моите изследвания. Занесох менструална тъкан в Геника за фертилити тест и излезе това..
Дали е възможно това да е причината за неуспешна имплантация? Правиха ми и хистероскопия днес - нямам полипи и т.н. доколкото разбрах - няма нищо притеснително.

# 175
  • София
Здравейте! Може ли да коментирате моите изследвания. Занесох менструална тъкан в Геника за фертилити тест и
Скрит текст:
излезе това..
Дали е възможно това да е причината за неуспешна имплантация? Правиха ми и хистероскопия днес - нямам полипи и т.н. доколкото разбрах - няма нищо притеснително.
Здравей!
Да, няма нищо притеснително, само Гарднерела. Предполагам АГ ще ти назначи терапия (това е нормален обитател на влагалището, но при свръхрастеж, става причинител на т.нар. БВ/бактериална вагиноза. ...  засили и Им.С-ма.
При инфекция и течение - то е с много специфична миризма - на риба.
Включи и ПроБ.

# 176
Здравейте! Може ли да коментирате моите изследвания. Занесох менструална тъкан в Геника за фертилити тест и
Скрит текст:
излезе това..
Здравей!
Да, няма нищо притеснително, само Гарднерела. Предполагам АГ ще ти назначи терапия (това е нормален обитател на влагалището, но при свръхрастеж, става причинител на т.нар. БВ/бактериална вагиноза. ...  засили и Им.С-ма.
Включи и ПроБ.
Какъв препарат за имунната система бихте ми препоръчали и какъв пробиотик? Преди този цикъл започнах вагинален Гинопиус, но ми се иска и някакъв орален да си взема. Може и от Iherb, ще бъде чудесно

# 177
  • София
Скрит текст:
излезе това..
Здравей!
Включи и ПроБ.
Какъв препарат за имунната система бихте ми препоръчали и какъв пробиотик? Преди този цикъл започнах вагинален Гинопиус, но ми се иска и някакъв орален да си взема. Може и от Iherb, ще бъде чудесно
Първо лекар трябва да назначи терапия - добавките се приемат след това или успоредно.
ПроБ - щамове Лактобацилус (орално, вагинално), вит. Д, цинк, Масло от чаено дърво, GSE, Масло от риган, Котешки нокът...

# 178
Здравейте и от мен. Ще бъда благодарна, ако коментирате резултатите ми.

# 179
  • София
Здравейте и от мен. Ще бъда благодарна, ако коментирате резултатите ми.
Скрит текст:
Здравей!
Показват ИР и положението е доста сериозно, защото, въпреки че Инсулинът се повишава, на 60 и 90 мин. КЗ остава много висока, т.е. той не успява да я понижи, а това уврежда тялото.
Консултирай се с Ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт