Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 13 048
  • 251
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 400
Гюзлеми
Кори за баница;
разтопено масло за намазване;
около 200 гр. сирене ( за съжаление не съм срещала сирене Мое Твое Наше, но с удоволствие ще го опитам.)Разпъват се 2 кори, върху тях се ръси сирене, може да се обърка с 1 яйце. Сгъват се на плик е се пекат върху леко намазнен сач от двете страни. Докато са топлички се намазват с масло. Бързо, лесно и мнооого вкусно!

# 211
  • Мнения: 2 791
Новогодишна пита със сирене
Продукти :
прясно мляко - 200 мл, мая - 1/2 кубче, захар - 1 с.л., яйца - 2 бр., кисело мляко - 2 с.л, олио - 2 с.л., сол - 1 ч.л., брашно - около 650 - 700 г, масло - 50 г разтопено за намазване на кората, сирене - 250 г
Начин на приготвяне :
Акивирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно. След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло. Половината част от кората се нарязва на ленти с нож за пица. Натрошава се сирене на половината кора и се навива на руло, като се започва откъм неразрязаната част. Рулото се завива като охлюв и се слага в тавичка застлана със хартия за печене. Оставя се да втаса в топла стая около 25 градуса. Като втаса питата, се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със сусам и маково семе. Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.

# 212
  • Мнения: 938
Любимата ни баница със сирене и кашкавал
1 пакет кори за баница 400 гр
4 яйца
300 грама сирене
100 грама настърган кашкавал
1/2 чаша кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
Масло
Смесват се яйцата, натрошеното сирене, настърганият кашкавал и млякото с гасената в него сода. Всяка кора се маже с разтопено масло и по дължината се слага от сместа, завива се на руло и се подрежда в тава, също намазана с масло. Пече се на 170 градуса до готовност, завива се с кърпа да се задуши и готово.

# 213
  • Мнения: 2 196
Изварата е мой любим здравословен продукт.
Смесвам с варени яйца и майонеза и се получава чудесна разядка.

И един разкошен кекс:
00 гр брашно
150 гр краве масло
330 гр захар
260 гр извара
3 яйца
200 гр стафиди
1 ч.л.бакпулвер
2 с.л. пудра захар за поръсване

Разбиват се размекнатото краве масло и захарта.
Добавя се изваратаи се разбива до еднородна смес.
Добавят се яйцата, бакпулвера, стафидите, хубаво се разбърква сместа.
Слага се и брашното.
Готовото тесто се изсипва в намаслена форма.
Пече се на 160 - 185 гр. в течение на 55 - 60 мин. За готовност се проверява с дървена клечица. Готовият кекс се охлажда малко във формата и се преобръща върху поднос. Като изстине, се поръсва с пудра захар.

# 214
  • Мнения: 1 192
Вкусна салата :
100 гр. Цедено мляко  ,  250 гр. катък , 200гр. сирене ,  1 прясна краставица , настърган морков , чесън на вкус , малко лавурда , няколко натрошени ореха , малко риган , сол на вкус и щипка любов .

# 215
  • Мнения: 163
Баница със сирене
1 пакет кори за баница
6 яйца
Кисело мляко 1 кофичка
Сиренр

# 216
  • София
  • Мнения: 556
Рецепта за триъгълни банички с готови кори :
продукти
кори за баница - 400 г
яйца - 3 бр.
сирене - 250 г
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 пакетче
олио - 50 мл
масло - 50 г

В купа разбивам две яйца и един белтък. Прибавям натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.
Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
Взимам една кора, намазвам леко с мазнина с помощта на силиконова четка и слагам върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Прегъвам корите на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.
Намазвам отново леко с мазнина. С лъжица взимам от плънката и разпределям върху получената лента.

Оформям баничките, като хващам единият от долните ъгли и прегъвам кората по диагонал. След това захващам другият получен ъгъл и прегъвам по дължината на лентата.

Повтарям докато се прегъне цялата кора. Ако остане част от кората я подпъхвам в образувания джоб, получен при нагъването. Подреждам баничките в тава покрита с хартия за печене.

Намазвам с разбития останал жълтък и пека във фурна загрята на 190 градуса, докато получат хубав златист загар.

След като ги извадя от фурната ги напръсквам леко с вода и ги покривам за кратко с чиста памучна кърпа.

# 217
  • Мнения: 1 125


Кашкавал на  “Мое Твое Наше” еър фрайър
Рецептата е много лесна. Около 200гр кашкавал се поставя на хартия за печене, която се завива от двете страни като лодка и се слага в еър фрайър на програма печене за 5-6 минутки, както запечен го обичате. Аз посипвам и с малко шарена сол отговор. Правя салатка и е чудесен обяд или вечеря. Да ви е сладко!

# 218
  • София
  • Мнения: 15 343
Обичам да правя гьозлеме с хубав кашкавал като вашия. По принцип гьозлемето се прави на голяма плоча, но у нас нямам такива условия и затова го правя в тиган. Купувам голяма кора за баница от тези, които се продават на бройка. Разрязвам я на 4 парчета. Слагам в средата кашкавал и сгъвам кората на пакетче. После слагам малко масло и сгъвам пак. Така, докато "пакетчето" стане с размер, подходящ за големината на тигана. Запържвам в масло и от двете страни.

# 219
  • София
  • Мнения: 3 007
Баница със сирене

# 220
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 247
Баница и шопска салата са ми любими.
Баница със сирене:
Необходими продукти:
1 пакет готови кори
1 чаша газирана вода
4 яйца
400 гр. сирене
1/2 ч. прясно мляко
Масло

# 221
  • Мнения: 113
Много вкусна есеннта торта с тиква , орехи, ябъли, 1ервена боровинка, микс от канела, индийско орехче, и крем от Заквасена сметана и крема сирене


# 222
  • Мнения: 295
Бърза домашна баница
Пакет кори за баница
4 или 5 яйца (ако са малки)
Една чаша кисело мляко
250 гр. сирене Мое Твое Наше
Олио
Разбърквам в купа яйцата, сиренето и киселото мляко, добавям малко олио
Намазвам две кори с приготвената смес и отново слагам две кори и смес, и така до последните две кори. Нарязвам баницата и отгоре намазвам с жълтък.
Пече се на предварително загрята на 220 градуса фурна до златисто!

# 223
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Любим десерт вкъщи е традиционният сладкарски крем, който се прави от прясно мляко, жълтъци и нишесте. След като е готов добавям в него от каймака на Мое Твое Наше.  Резултатът е страхотен.

# 224
  • Мнения: 381

Правя баничка със сирене или извара. По желание.
Рецепта 4яйца
Сирене мое,твое,наше 300гр
Масло
Кори 400гр
Олио за намазване на тавата

Общи условия

Активация на акаунт