Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 13 074
  • 251
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 164
Много обичам Сирене по шопски

Необходими продукти
500 г сирене
40 г масло
1 ч.л. червен пипер
5 бр. яйца
2 бр. (100 г) червени домати
пресни или изсушени лютиви чушки
Начин на приготвяне
Сиренето се нарязва на филийки, които се нареждат в гювече. Върху всяка се поставя кръгче домат и масло. Гювечето се слага в силно загрята фурна за 5-6 минути.
Изважда се и върху филийките се счупва по 1 яйце. Подправя се. Гювечето отново се слага във фурната, за да се запекат яйцата.

# 226
  • Мнения: 8 559
Извара- Правя я на разядка:
1. С печени чушки, чесън, зехтин и сол
2. С варени яйца, авокадо и сол

# 227
  • Мнения: 8 559
Козунак със сметана!

# 228
  • Мнения: 1 310
Това ми е любимата "рецепта" с млечните продукти на Мое Твое Наше:

# 229
  • In The Middle Of Nowhere
  • Мнения: 3 187
Разядка с печени зелени чушки, краве сирене Мое Твое Наше и варени яйца:
Първо нарязваме чушките на ситно.
След това натрошаваме сиренето в купа и добавяме чушките. Пресоваме няколко скилидки чесън и ги добавяме и тях към сместа, заедно със ситно нарязани и сварени 1-2 яйца, малко магданоз и олио. Овкусяваме със сол на вкус и разбъркваме. Страхотна разядка за всеки ден! 👌🏼

# 230
  • Мнения: 1 268
Изварата е любимият ми продукт. Правя я на разядка с орехи, захтин и сол.

# 231
  • Мнения: 1 018
Класическа, но невероятно вкусна питка със сирене.

# 232
  • Мнения: 3 036
Изварата ни е любима.
Слагам я в салата с печени чушки, орехи, магданоз, лимон, зехтин и сол.

# 233
  • София
  • Мнения: 657

Вит тутманик
кисело мляко 200 гр+малко сода
прясно мляко 200 г.
 2 яйца   
 сол 1 ч.л.
 захар 1 ч.л.
 1 суха мая   
 около 500 г. брашно, за меко тесто   
 сирене 200 г.
 масло 125 г.
 Правим кладенче от брашното, в което е добавено сол, захар.
В киселото мляко слагаме содата да шупне и изсипваме при брашното, слагаме прясното мляко и маята.
Месим меко тесто,което да не лепне по ръцете и го разделяме на 4 топки
Разточваме първата топка в кръг, намазва се с разтопено масло и поръсваме със сирене.
Отгоре слагаме втората разточена кора, намазваме пак с масло, поръсвам със сирене /може кашкавал и подправки/и така до четвъртата кора.
Разрязвам кръга на 6 ленти.И всяка лента я усукваме.
Подреждаме всичките ленти в кръг в намазана със разтопено масло тава.
Оставяме отново да втаса тестото и печем на 180 градуса.

# 234
  • Мнения: 711
Мързелива баница
сирене "Мое Твое Наше" - 200 г
масло - 250 г
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
брашно - 500 г

Всички продукти се смесват и се пече в умерена фурна.

# 235
  • София
  • Мнения: 295
Обичам всякакви млечни продукти, сирена, кашкавали. Любима разядка с печени червени чушки, сирене, цедено кисело мляко, чесън. Разбира се баница със сирене - най-добрата за мен е баницата на Морена, популярна тук в темата.

# 236
  • Мнения: 779
Сирене Топика е перфектното допълнение към всяка пица, когато ми трябва бърза вечеря след дълъг ден Wink

# 237
  • Мнения: 9 980
Задължително ям извара всеки ден под различна форма. Любими са ми десертите, ето един

Продукти:
извара - 500 г
масло - 75 г
шоколад - 50 г
сметана - 1 1/2 ч.ч.
бисквити - 125 г шоколадови
захар - 1/4 ч.ч.
вода - 2 с.л.
желатин - 2 ч.л.

Приготвяне:
На дъното на малка тава се разстила домакинско фолио. Бисквитите се натрошават и се смесват с омекналото масло и настъргания шоколад. Сместа се разпределя върху найлона и се оставя за около половин час в хладилника.

Желатинът се разтваря в 2 с.л. вода. Изварата се смесва със захарта и се разбърква добре до получаване на пухкава смес.

Добавя се сметаната и разтопения на водна баня желатин. Всичко се обърква много добре и се излива върху бисквитената смес. Оставя се за една нощ в хладилника.

На следващия ден найлонът се отстранява и сладкишът се нарязва като торта.

# 238
  • Мнения: 230
Баница
Кори 1 пакет
4 яйца
Кисело мляко
400гр. сирене Мое Твое Наше
Масло

# 239
  • Мнения: 3 456
Моята рецепта за баница
Кори - готови, кисело мляко - 1/2 кофичка, 3 яйца, малко масло, малко сода бикарбонат и сирене "Мое, твое, наше".

Общи условия

Активация на акаунт