Сухи и напукани устни

• 3 340
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Другото, което се сетих - Нивеа крем в синята кутийка.

# 16
Напуканите и сухи устни могат да са резултат и от недостиг на витамини. И най-вече при недостиг на витамин В2, който следва да предотвратява изсушаването им. Той се съдържа в пълнозърнести продукти, къдраво зеле (кейл), броколи, но също така и в млечните продукти и месото.
https://www.puls.bg/po-krasivi-dnes-c-25/lipsata-na-vitamini-moz … khi-ustni-n-19076

# 17
Аз приемам добавки, но рядко консумирам млечни и месо. Млечни защото имам непоносимост явно, не съм се изследвала, но не ми е ок винаги😃 пък месо нямам усещане да имам нужда от такова, консумирам изключително рядко.

Пробвала съм кокосово масло, прибвала съм б-пантен също, витасин ( мисля да се върна пак към него, български продукт и натурален, само миризмата да преодолея на устните), масло за устни на Ривана.. с маслата не усешам хидратация, усещам как става мазно, но самите груби кожи не омекват, а обратното - стоят твърди.

Иначе да, има вариант да привиква кожата към кремовете. Така бях с ръцете, понеже от малка ми се нацепваха до кръв зимата, се мажех след всяко миене на ръцете с крем, следователно ако един ден си забравя крема ръцете ми ставаха ужасни и пръстите сухи, едвам хващах неща, отгоре ръцете нацепени със стърчащи кожички.
Постепенно намалих употребата на кремове и сега ползвам веднъж на седмица примерно.

Ще пробвам да дам почивка на устните. Поне докато съм през деня на работа да не слагам нищо.

# 18
  • София
Ето това ползвам, за мен е незаменимо.

# 19
Също ще предложа добавки - витамин в12 и желязо.
Когато моите устни се напукат така, след 1-2 таблетки обикновено се подобрявам.
Уви, тази зима явно е друга причината, но още не съм я намерила.
Междувременно за омекване на същите дебели кожи мажа дебел слой балсам на vzk от металната кутийка. Омекват почти веднага.
Мазала съм се с домашен мед. Никаква разлика.
Чела съм за ланолин/ласинох за разранени зърна при кърмачки, но не съм пробвала.

# 20
На мен ми помага само вазелин

# 21
Може и да е от храненето, щом почти си изключила месни и млечни. Не всичко може да се допълни с добавки, може би да се консултираш с диетолог за заместващи храни или да изследваш нива на витамини. Нямам предвид да ядеш разни изкуствени вегански храни, а нормални продукти за допълване на протеини, мазнини, или каквото липсва.

# 22
  • Варна
И аз бях така всяка зима. По съвет на дерматолог спрях всякакви скрабове с частици и преминах на ексфолиране с гликолова киселина, вечер. После овлажняващ серум за лице какъвто имам - в момента с хиалуронова киселина. След това мажа корейска нощна маска за устни, преди и крем с ланолин за кърмачки съм ползвала, много добре действаше. За 3-4 дни имаше видимо подобрение. После разредих тази процедура през ден-два.
Не е зле през деня да полваш слънцезащита и върху устните, има специални продукти, но отдолу задължително стандартно балсамче

# 23
И аз бях така всяка зима. По съвет на дерматолог спрях всякакви скрабове с частици и преминах на ексфолиране с гликолова киселина, вечер. После овлажняващ серум за лице какъвто имам - в момента с хиалуронова киселина. След това мажа корейска нощна маска за устни, преди и крем с ланолин за кърмачки съм ползвала, много добре действаше. За 3-4 дни имаше видимо подобрение. После разредих тази процедура през ден-два.
Не е зле през деня да полваш слънцезащита и върху устните, има специални продукти, но отдолу задължително стандартно балсамче
Да, аз по пронцип не ползвам вече пилинг с частици за лицето, не знам защо не съм се сещала да започна с химически.

# 24
Качествен зехтин

# 25
Аз до миналата година използвах всякакви ароматизирани балсами - и евтини, и скъпи. Обаче не знам какво стана, тогава цяла седмица бях с толкова болезнени устни, толкова бяха сухи, че не се търпеше.
Купих си Uriage инот тогава не съм го сменяла. Забравих за напукването и въобше за кофти устните. На мен ми е чуден.

# 26
За напукани устни слегам съвсем малко Цикатридина крем, после балсама, който по принцип ползвам. Само внимавам да не е много често, защото за 2-3 дни подпухват малко устните, все пак е хиалуронова киселина.

# 27
А, и още нещо - никакво облизване на устните. Много вреди именно в тази посока.

# 28
  • Somewhere far away
Ще пробвам този показан по-горе - май само него не съм ползвала още. Аз не облизвам никога, просто са ужасно напукани. понякога и до кръв.

# 29
Аз съм доволна от балсама на mac и този на grown archemist

Общи условия

Активация на акаунт