Сухи и напукани устни

• 3 340
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, какво ви помага от херпеса? Има ли нещо което ви помага да мине възможно най-бързо?
Пробвайте с Валтрекс.
Иначе при мен мазилата нищо не правят. Просто да не ме боли чак толкова. Не ми помага с оздравителния период. Понякога, когато тъкмо усетя, че ще излиза и ако съм си вкъщи се минавам с дарсонвала. С него третирам и пъпки ( ако се сетя..)

# 46
  • София
Аз съм с 0.5 хиалурон, няма никаква полза при напукването. Всяка седмица прицесът се повтаря - напукват се, аз ги ексфолирам, мажа вечер, мажа сутрин и пак отново и отново...

# 47
Аз съм с 0.5 хиалурон, няма никаква полза при напукването. Всяка седмица прицесът се повтаря - напукват се, аз ги ексфолирам, мажа вечер, мажа сутрин и пак отново и отново...
Благодаря, че сподели. Тъкмо мислех да си записвам час, ама щом няма ефект откъм напукването, няма смисъл, аз джуки си имам. Даже редовно ме питат дали са естествени 😀

# 48
Момичета, какво ви помага от херпеса? Има ли нещо което ви помага да мине възможно най-бързо?
Пробвайте с Валтрекс.
Иначе при мен мазилата нищо не правят. Просто да не ме боли чак толкова. Не ми помага с оздравителния период. Понякога, когато тъкмо усетя, че ще излиза и ако съм си вкъщи се минавам с дарсонвала. С него третирам и пъпки ( ако се сетя..)

И има ли ефект с дарсонвала? Досега не се сетих, че мога мога да го исползвам и за херпеса Thinking

# 49
Пробвайте с Валтрекс.

И има ли ефект с дарсонвала? Досега не се сетих, че мога мога да го исползвам и за херпеса Thinking
Ми да, както повечето кожни проблеми като пъпки и тн, помага по-бързо да се излекува, да не остане белег ако е към ръба на устната, дезинфекцира го. Ама ако го допираш, задължително със спирт после дезинфекция ( то би трябвало преди всяка употреба да си я правиш, де)

# 50
От дете имам проблеми с напукани устни. Последните години използвах Weleda и бях доволна. Сега съм си взела Eucerin Aquaphor, който също се държи прилично. Друг хубав балсам е този на Хималая с какаово масло. Също и вазелин би ти помогнал, но при него неудобството е, че трябва да бъркаш с пръсти в бурканчето, което не е препоръчително при положение, че после ще го нанасяш върху устните.

# 51
Оставям и аз няколко препоръки, които при мен работят безотказно, когато имам сухи или напукани устни:

# 52
Да, аз обмислям да се заредя от Шейн с апликаторчета за крем и балсам.

За тези, които искат да пробват пептидната маска ( с вграден апликатор)
https://sofia.mytiande.bg/shop/peptidna-maska-za-ustni-s-arganov … -13-gr/?ref=62018
Ще я пробвам и аз на заплата и ще дам отзив. Позната ми показа снимки преди и след, доста добър ефект, като хиалуронови стоят ама без мазен филм изглеждаше. Ама както казах, моите устни са ужасяващи, та ще я пробвам и ще кажа дали има резултат откъм изглаждане на устните и мекота.

По принцио трябва да е нещо попиващо май. От типа на крем. Защото балсамите сякаш се поизтриват бързо-бързо. Следователно трябва често мазане, а това сякаш разглезва устните повече. Поне в моя случаи както и с ръцете така и с устните - колкото повече и често слагам, толкова по-голяма нужда имам и без тях ден не мога, като бабичка съм.

# 53
  • София
Аз не съм с чак толкова сухи, но си има кожички.
Нещата, които ми помагат, като загрубее положението.

1. От класическата козметика ползвам вечер балсама на Nuxe в бурканчето, има прополис в него и цяла вечер не ми се изсушават.

2. Понякога ги мажа с хиалуронов серум, а после запечатвам с обикновен вазелин.

3. Нещо, което ми е помагало за лакти, напукани до кръв и понякога слагам и на устните - зехтин. Не комедогенно кокосово масло, което кара някои кожи и коси да изпръхват, а хубав ядлив зехтин.

Успех!

За херпес си има лекарство - Ацикловир. Спира го, ако се мажете преди мехурчета. И го изсушава много бързо, ако го хванете след появата на мехурчетата.

# 54
  • София
За херпес имам две оръжия - ацикловир в момента, в който започне да сърби и да се мравучка мястото, както и лепенките за херпес, които го правят по-малко болезнен, особено ако ги изтърпите дълго време върху мастото. Перорално Л-лизин също помага.

# 55
Аз не съм с чак толкова сухи, но си има кожички.
Нещата, които ми помагат, като загрубее положението.

1. От класическата козметика ползвам вечер балсама на Nuxe в бурканчето, има прополис в него и цяла вечер не ми се изсушават.

Кой е балсама ?

# 56
  • София
Reve de miel

# 57
Момичета, внимавайте с херпесите, те излизат при спадане на имунитета. Това е варицела зостер вируса, който стои в латентно състояние и се активира, щом му се отдаде възможност, за да прави бели в организма. Може да се увреди дори зрението. Трябва да се вземат мерки веднага за подсилване на организма.
За устните при мен помага мед и зехтин, а като са напукани изтърквам мъртвата кожа с фина пила и стават гладки 😃

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 20:17 от Касия

# 58
  • София
Има разлика между херпес симплекс и херпес зостер. Но пак си е гадно де.
Аз си купих Вазелин в малка кутийка, но устните ми пак са на парцали.

# 59
  • София
Вазелинът все пак има резултат. В момента съм с настинка, мажа устата, над устата и около носа и е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт