Стани богат - тема 26

• 19 387
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Изобщо не са архаични тези роднински връзки, нито фактът, че имаме дума за всяка една от тях.
За мен това е истинско богатство на нашия  език, което трябва да съхраняваме.
Иначе е супер лесно "daughter/son/sister ect. in law". Хайде, няма нужда. Дори не е и cool.

Да, да, особено това неопределено "uncle". То е много важно за историческите текстове. Налага ми се да търся допълнителна информация, за да разбера някоя роднинска връзка по мъжка линия ли е, или по женска.

# 166
И в "Дами канят" Коканова и Статулова бяха "етърви" и имаше обяснение на роднинската им връзка и оттам да се сетят

# 167
Удроу Уилсън

# 168
Логиката на участника беше счупена - първо каза, че според него, Фройд е живял до към средата на 20-ти век, а после - че е написал книга 26 години след Втората световна?! Не се слуша какво говори.

# 169
Уфф, чаках някой да пише, че не ми се търсеше темата Simple Smile

Много хубав въпрос - нещо, което едва ли някой знае, но в същото време лесно се намира отговорът с анализ. Нямаше как да е Фройд, който освен, че е евреин (това всъщност не пречи, хората пишат биографии и на враговете си) все пак е живял по-рано и няма как да е писал биографии 1973 година. Другите бяха още по-големи анахронизми.

Ч

Няма нужда да се брои назад, просто се почва от вариантите и е лесно Wink

# 170
  • София
Добра вечер.
Удроу Уилсън, мдам
Добру 3000 лв.

Дам, 'Ч' ама си е малко коварен въпрос и предразполагащ към излагация, въпреки че няма как да се сбърка.
Че кой брои азбуката наобратно. Grinning Wink

# 171
Пловдив е бил столица на българска държава – Източна Румелия.

# 172
  • София
Рим

# 173
Е, Източна Румелия не е българска държава, а автономна провинция на Османската империя. Пореден път търсиш под вола теле.

Иначе това за реакцията е материал от основното образование.

Рим без колебание. Все не може човек да не е чувал за другите турнири.

# 174
  • София
В зъбките

# 175
Никога не съм ги чувала, но има много приказки с възпитателна цел за зъбките и смело залагам.

# 176
  • София
Рим е домакин на един от най-старите и престижни Мастърс 1000 турнири, на кортовете Фуоро Италико.

Обаче Ники, само едно нещо да добавя. Рим никога не е бил домакин на турнир от големия шлем. Жената го попита. Да, нямаше го във въпроса упоменато, но Ники така реагира все едно не го знаеше и не беше сигурен и побърза да натърти, че го няма в условието и да не го мисли... 😀😉

# 177
Дяволо,търсиш под вола теле,както би казала ЧС... Laughing

# 178
Въпросът за университета плаче за 50:50 или Гугъл, още по-добре.
Нито Гърция, нито Русия са вариант - те нямат никакво желание да ни отдават почести. Остават Румъния и Молдова, като втората е по-вероятна, но не бих рискувала.

# 179
  • София
Молдова. Над това подозирах ама без да съм 100% сигурен.
Исках 50 на 50 и го заковавах. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт