Стани богат - тема 26

• 19 345
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Този епизод не е много интересен.

# 601
Много готин въпрос за това какво обединява личностите. Чудех се между това, че са левичари или полиглоти. Но реално се замислих, че едва ли има сигурни сведения с коя ръка е писала Клеопатра. Освен това, за Тесла и Портман знам, че са полиглоти, за Клеопатра предположих че и водят също няколко езика и това остана.

# 602
Този епизод не е много интересен.

За мен целият сезон е много слаб.

# 603
Кратък анализ на вчерашния епизод.

Жената
6 - Телескоп, ясно

7 - Еркюл Поаро(но не бих и критикувал човек който залитне и към Шерлок Холмс в случая)

8 - Най-високият жив човек.... Въпрос-забивка, понеже няма абсолютно никаква логика, трябва да си го чел/чул.
Не че ме вълнуват особено рекордите на Гинес, но заради вроденото ми любопитство съм се абонирал за канала им в YouTube и те така... В случая помня, че ги бяха събрали заедно с най-ниския човек(от Непал).

* Между другото, останал съм с впечатлението, че т.нар. малформации/деформации(чудатости) и т.н. в повечето случаи са все от Азия(в сравнение с всички останали континенти).

9 - НАСА и рециклирането...
По-адекватен въпрос като сума-сложност в сравнение с предходния, понеже има и донякъде почва да се размишлява, колкото и субективно да е.
Аз лично щях да ползвам жокер, понеже и четирите опции ми се струваха възможни.

10 - За характеристиката обединяваща Тесла, Портман, Клеопатра, Толкин и Олбрайт.
Странен(изсмукан донякъде), но пък готин въпрос технически погледнато.
Тук, според мен косвеният жокер(индиректна подсказка) бяха т.нар. националности(етнос) и т.нар. професии на съответните личности, което насочва и с голяма вероятност към владеенето на езици/полиглоти.
"Нишката Клеопатра" бе ключова като цяло, и понеже няма как да е атеист, то единствената достоверна опция за нея беше т.нар. говорене/езиците.
Дали е била левичар и/или вегетарианец, няма и как да се докаже в случая.

Мъжът
6 - Пирадимите са най-стари сред 7-те чудеса на Античния свят, и децата го знаят.

7 - Кин-дза-дза и най-ценната стока...
Де юре сложен въпрос за такава сума, макар че за по-старото поколение вероятно не е нещо особено.
Бих питал Ники Кънчев в случая.

8 - Всеизвестно е, че медта(заедно със среброто) имат антимикробни свойства.
Как му хрумна изобщо да маркира алуминий!?

Доста посредствен участник, може би най-слабо подготвения от началото на т.нар. нов сезон.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 14:32 от Soleiblanc

# 604
  • София
Дамата се представи прилично, хайде така да го кажа... Яд ме е, че не се сети за полиглотите. Ники малко я подведе там, ама всъщност защо да е...
Господинът с откровено посредствена игра. Кибритена клечка разбира се, той е от това поколение което би трябвало да е гледал този наистина култов филм Кин-дза-дза. И мед му беше на езика, ама като не знаеш и се луташ...

Ники днес 2 от 2 ; общо за сезона е 10 от 10!

# 605
Много исках да видя как Кънчев ще "разсъждава" по питането за най-високия човек, ама... спасиха положението като каза с усмивка: "Това го знам"!
Щях искрено да се разсмея, ако беше почнал да вади от 9-кладенеца вода, независимо дали в крайна сметка се окаже прав или не, просто защото няма начин да го познаеш по логичен път.

* Във въпроса за знака СТОП(който май се оказа, че не е баш така, ама все тая) и Париж  - също няма абсолютно никаква логика.
Единствено по "антилогика"(тип абсурд и на база ниво на играта), което и не означава че пък ще е вярно, може да се отговори - понеже в мегаполис като Париж да няма поне два знака СТОП наистина е най-невероятно и защо изобщо биха помогнали и косвено пускайки опция Париж, която всеки ще отхвърли от раз, и то в компанията на далеч по-малките Виена, Стокхолм и Атина.
Ако бяха дадени Лондон, Ню Йорк, Париж и Токио - нещата вече изглеждат една идея по-различни.
Или макар и нерелевантно в случая, Виена, Атина, Стокхолм, Милано примерно...

Или с други думи, това е въпрос тип "Невероятно, но факт", които често се пускат на по-високите нива.
"Малко" в компанията на "Големи" = верният отговор
"Голямо" в компанията на "Малки" = верният отговор

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:56 от Soleiblanc

# 606
Soleiblanc, ако позволиш, май няма дума "малоформация", правилно е "малформация".

# 607
Soleiblanc, ако позволиш, май няма дума "малоформация", правилно е "малформация".

Разбира се, техническа грешка в случая.

# 608
Естествено, че е Одисей.

# 609
  • In The Middle Of Nowhere
На мъжа му се паднаха по-завъртяни въпроси, за разлика от на жената, която беше много семпла на горния етаж🙄

# 610
Как можа да се провали на въпроса за Херодот и траките?! То беше близо до акъла.

# 611
  • София
Офф, тази дама как може да не знае за бизнеса на Онасис, а за професор Линдеброк бях сигурен, че не е и чувала.
Поне влиза в историята с това вдъхновено прочитане на въпроса. Готова е за дублаж на някои мелодраматичен сериал. 🤣

Господинът пък за левкоцитите иска жокер?!
И за Одисех се чуди и мае и иска помощ от водещяи.

Абе този сезон откъде и как са подбирали участниците? 😢

Ники днес 2 от 2 ; общо за сезона е 12 от 12! 😮

# 612
Все пак сезонът започна на 18-ти - сигурно ще има по-интересни играчи.

Реших да питам чат гпт, вместо Гугъл - вярно, бързо отговори, има бъдеще като жокер:

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 18:24 от pppqqq

# 613
  • София
Браво на Данчо. Най-накрая нещо по-интересно и 10 000 лв. печалба.
Вчера не се представи на ниво и изобщо не съм предполагал, че ще стигне толкова далеч, но винаги е хубаво, когато те изненадват приятно.

Браво на дамата за Нирвана и Европа, особено за второто. Не малко участници ще искат жокер, а тя трезво помисли и добре се ориентира със самите имена, които могат да само в Европа. Обаче избра неподходящ жокер за третия въпрос, жалко. Можеше да пита Ники Кънчев или 50 на 50, ама при 50 на 50 тя едва ли щеше да маркира Видин. Според мен я сготвиха да не дадат нова висока сума след 10-те хилки. Много коварен въпрос. Аз лично не бих маркирал Видин.

# 614
За Шумен и шафрантиите е по-известно. И аз не се сетих за Видин, а съм ходила там, имам познати от онзи край и можеше да съм го чула някъде.

Общи условия

Активация на акаунт