Стани богат - тема 26

• 19 346
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Хареса ми въпроса с клавиатурата. Кой обръща внимание на клавишите, особено ако пише професионално  без да ги гледа. Аз правя това "сто години" /предимно български или по-рядко руски текст/ и трябваше да отида да ги погледна, за латиницата да не говорим, помня само че А е накрая в ляво, но всичко се учи с навика.

# 586
  • София
Хареса ми въпроса с клавиатурата. Кой обръща внимание на клавишите, особено ако пише професионално  без да ги гледа. Аз правя това "сто години" /предимно български или по-рядко руски текст/ и трябваше да отида да ги погледна, за латиницата да не говорим, помня само че А е накрая в ляво, но всичко се учи с навика.
И аз съм на същото мнение, добър беше въпросът. Участникът беше много приятен, както и жокерът му в студиото.

# 587
За кирилицата (БДС) знам, че са О и Т, натискат се с показалците – най-силните пръсти. Логиката е, че в българския език това са най-често използваните букви. Същото важи и за другите езици – на тези позиции слагат техните най-използвани букви. А имат „пъпчици“, за да се намират лесно без да гледаш и да си наредиш и останалите пръсти при десетопръстното писане.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 20:21 от Как' Сийка

# 588
  • София
Много хубава игра от Траян и заслужени 5000 лв.
Това беше най-добрия участник за този сезон.

# 589
Здравейте отново, почитатели на знанието и куиз-културата!
Макар да е нов сезон, в общи линии отново виждаме много от добре(до болка) познатите хватки на продуцентите.
Траян засега се представи най-добре от всички, жалко че не рискува на 11-ти въпрос(за Пол Маккартни).

* Няма да си кривя душата и ще кажа, че засега съвкупно въпросите не бяха от най-висока сложност и без особена корелация със сумата, просто повечето участници нямат/нямаха капацитета за повече.
Ако повечето бяха от класата на "Траян" - във всеки епизод щяхме да видим достигане до 11-ти въпрос(за 10 К).

* Иначе, за себе си видях голям потенциал за игра в Иво Ковачев(художникът, баща и жокер на един от играчите).
Дано пък да се е записал и да го видим след някой друг месец, би било чудесна изненада!

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 13:33 от Soleiblanc

# 590
Най-после успявам да пусна в реално време предаването за този сезон Laughing.

Тук е телескопа.

Тук съм за Поаро, макар че и Шерлок беше възможен.

# 591
Тук мисля, че е Еркюл Поаро.

# 592
Поаро, защото Агата Кристи е малко особена.

# 593
Тук си признавам, че нямам идея. САЩ и Китай като многочислени според мен подвеждат. За да питат, трябва да е нещо интересно. Бих заложил на Турция.

И това за НАСА не го знам, но бих заложил на готвене. Най-вероятно е свързано с кухнята за космонавтите.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 18:19 от Titanbg

# 594
Аз предполагам рециклиране.

# 595
Аз също залагам на рециклиране.

# 596
Готвенето е най-абсурдно и за него не съм чувала да има решения. Иначе всичко е нужно в космоса.

# 597
Или полиглоти, или левичари, другите са нелогични.
Толкин е учител по английски, дали е говорил много други езици? Измислил е няколко негови, така че може.

# 598
Мед, много ясно.
Най-малкото медни съединения се използват против бактериални и гъбични заболявания по растенията.

# 599
Мед и сребро са известните метали с антисептични свойства.

И да, онзи сбърка - медта е по-скъпа от алуминия. Крадците на кабели го знаят много добре Wink

Общи условия

Активация на акаунт