Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 248
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 255
Днес следобедната закуска е вафла Морена с айрян!

# 256
  • най-шареното място
Да, за флуорираното мляко има какво да се каже във Варна и как общинарите съжаляват децата на лудите варненци, дето не искат децата им да със здрави зъби Simple Smile

Последно в градината кършиха пръсти как ще се правят застройки и заливки за наш'те /на неверните родители/ деца. Понеже са загрижени да не ни скършат волята, нали разбирате, и за това се бави изпълнението на заповедта за недаване на флуор на децата при изявено несъгласие на родителите....толкова е нелепо...
...и как ще разнасят с една тенджера айряна  из всички групи...

Нямам коментар вече.

Коментирах с всички, които имат отношение в градината. Утешавам се с това, че млякото е малко...

# 257
  • София
AFRODITA, а в нашата градина днес имаше "филия с течен шоколад и ч.сироп". Цитирам дословно.

# 258
AFRODITA, а в нашата градина днес имаше "филия с течен шоколад и ч.сироп". Цитирам дословно.
Явно днес е бил шоколадов ден hahaha какво ще рече това ч. сироп newsm78

# 259
  • София
Не знам... Утре ще попитам...

червен сироп? черешов сироп? Моля някой ако има представа да ме ограмоти... Беше написано така "ч.сироп". А Тоя течен шоколад сигурно е възможно най-долнопробния... направо ме втриса. Досега не бях виждала да им дават филия с шоколад. Понякога има "корнфлекс" с прясно мляко.

# 260
Здравейте,аз съм нов член на форума.Искам да споделя мнението си за храненето на децата.Дъщеря ми е на 5г. и половина.Роди се много мъничка и по-рано,в първите дни на деветия месец.Но никога не съм я насилвала в храненето.Като бебе,ако й дадях малко повече от това,което тя искаше винаги повръщаше.Слава богу,наддаваше си нормално и сега е дори малко по-едра от децата на нейната възраст.Минахме периодите,когато не искаше да яде плодове,сладко,готвено,месо,но всяко нещо с времето си.Известен период не яде някои неща,след това сама ги пожелава.От есента започнах да й давам рибено масло,личната ни лекарка й го предписа,по една таблетка дневно.Има много добър ефект спрямо апетита,по едно време си мислех да го спра.Доста си похапваше Grinning!!!Моето мнение е,че децата не трябва да се насилват в храненето,защото могат да получат отвращение към храната.Естествено наблюдавам и се опитвам да получава разнообразна храна и ако мога да огранича приемането на т.нар. "боклуци" - гризки,чипс,шоколад,но е невъзможно да не ги консумират изобщо.

# 261
  • най-шареното място
Наистина ако хапването не е свързано с положителна емоция, детето се прави зорлем злоядо, защото било "слабичко" или  пък временно нежелание на храна се фиксира трайно с вечни подканяния. За капак на детето вечно се дават гризки и картофки. А детската довършва картинката...

# 262
моята дъщеря е много капризна почти нищо не иска да яде.Месо не опитва исками се да я накарам да опита поне малко но незнам как пробвах какво ли не но тя отказва.

# 263
Тази седмица пробвах за пръв път с избрано от нея меню, дотук върви много добре Simple Smile
поиска си яйца по панагюрски за понеделник, риба за вторник, утре грах, четвъртък баница, петък супа "Кралица Елизабет", т.е. картофена крем-супа  Laughing
дотук си яде поисканото, пък да видим  Laughing
аз се оплаках в съседна тема, че правеше опити да отслабва  Crazy - слава богу, сега май са й минали, днес ми чете какво било здравословно хранене и откри, че не била справедлива към спагетите  Laughing
остава да прояде и зеленчуци и ще съм спокойна.

# 264
  • с/у ОколоМръсТното
остава да прояде и зеленчуци и ще съм спокойна.

ще, ще...
Имай търпение.
Само не знам, защо шоколада редовно се мъдри м/у "боклуците"?  Rolling Eyes

# 265
  • Linz
Шани, има шоколад и шоколад. В Готварския бях пуснала тема за шоколадите, та ми разясниха подробности, които не знаех.
Евтините шоколади откровенно са си боклуци. Аз преди да купя шоколад винаги чета съдържанието- не видя ли да пише "краве масло", не купувам.
Освен това полезни са само натуралните шоколади- само те имат антиоксидантни свойства.

# 266
  • с/у ОколоМръсТното
убий ме, аз не мога да ям натурален шоколад. Камо ли дете...
Естествено, че не купувам какво да е. Имаме си утвърдени марки и предпочитания.

# 267
  • най-шареното място
Може ли линк към темата за истинските шоколади?
Защо маслото е желана съставка се зачудих.
Купувам натурален с поне 50% какао - полезното на шоколада /включително  какаово масло, та за това се зачудих за кравето..../ Като постя си купувам шоколад и знам, че няма краве масло. В кои натурални има?

# 268
  • Linz
Темата ми беше за предимствата на натуралния шоколад- не знаех защо го препоръчват пред млечния.
Да, освен краве, може и какаово масло. Избягвам съставки като маргарин, хидрогенирани растителни мазнини, втвърдени растителни мазнини или само растителни мазнини (защото не е ясно какви).
Не съм запозната с натуралните шоколади, защото и аз като Шани не ги харесвам (за сметка на белия шоколад).

# 269
Защо маслото е желана съставка се зачудих.
Купувам натурален с поне 50% какао - полезното на шоколада /включително  какаово масло, та за това се зачудих за кравето..../ Като постя си купувам шоколад и знам, че няма краве масло. В кои натурални има?
В Своге-то със сигурност има. Също и в другите по-евтини. Повечето шоколади с цена около 4лева/100гр. имат само какаово масло (гледала съм, защото малката ми е с алергия към млечни продукти)

Общи условия

Активация на акаунт