Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 674
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 495
  • най-шареното място
зависи колко е голямо детето Simple Smile
и аз неподслаждах, ама сега като е на градина все е яло често сладости разни и си търси
плодово мляко с плодове му е най-честия лукс вече. последвано от мляко без плодове

# 496
  • София
Малката ми дъщеря обича плодово мляко и често хапва.Знам,че не е много здравословно.Но поне и го правя домашно.Квася кисело мляко от домашно такова.а в шкафа винаги имам домашен сироп от череши и рози.Също съм направила по една рецепта на Лео ягоди със захар.Слагам по малко в млякото и става плодово.
За тези бисквити..много ми се ще да намеря в Плевен.Тук съм виждала само едни на Победа май,с овесени ядки и маргарин. ConfusedВодят се здравословни. Shocked

# 497
  • София
  Аз не разбрах само нещо за маята, самата тя ли  е бъкана с консерванти? Че откскоро се обзаведох с хлебопекарна и така като гледам май ще се наложи и аз отново да прочета сайта на Василена...

# 498
Да, Айла, за маята става въпрос. Аз също имам домашна хлебопекарна и все се каня да пробвам да уловя дивата мая по съветите на Василена, но не съм стигнала още до там.

# 499
  • София
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-06-13&article=236101

Еврокомисията спира вредните храни в школата

От училищата в ЕС да бъдат махнати машините, в които се продават чипсове, снаксове и всякакви нездравословни храни поиска Еврокомисията. Вместо това трябва да бъдат поставени автомати за плодове и зеленчуци, пише в неин специален доклад. "Препоръчва се изтеглянето на вредните храни като пикантни или захарни снаксове и подсладени напитки", се казва в текста. Той е допълнение към плановете на ЕС да насърчава и финансира консумацията на плодове и зеленчуци. Документът не е част от официалния план на Еврокомисията, но все пак трябва да бъде взет под внимание по време на преговорите между съответните министри, отбелязва Ройтерс. Този план трябва да бъде обявен на 8 юли, а за финансирането му са предвидени по 90 милиона евро годишно.

# 500
   Във Великобритания подеха такава кампания в училищата, по инициатива на
един телевизионен готвач (Дж.Оливър), но докъде са я докарали, не знам.   

А това (на немски е, но няма смисъл да ви превеждам):
http://www.fke-do.de/content.php?seite=seiten/inhalt.php&details=526
   Официални документи, институт!  Shocked
   Маргарин...
   В нито едно от основните важни неща не се съдържа, че плодовете не са десерт...
   А и тук по ТВ и списания за родители се рекламира колко полезен е маргаринът.
Ха, иди обясни на някого, че не е.
А в "Перфектната вечеря" десертът е винаги нещо с пресни плодове.

# 501
ана, те ако ограни;Ар поне малко помесите ,десетрите с пресни полове може да ги пропуснем.
колкото пъти отида на ол иклузив , вси;ки родители похапват местни деликатеси, риби, сирена ... докато лапетата са масово на помес с майонеза или нудели с или без кет;уп и разбира се нападат тортите и сладоледите накрая. До сега не съм забелязала друго да ядат децата. ДАже последния път се оплаках на агенцията, ;Е всеки ден помес, нудели, сосове и салами  се повтарят и тя ми каза ... ами да нали трябва заради децата те това ядат  Shocked Е нашата маса беше свръх мърлява, защото малкия мажеше с лапки наред всякакви манджи, като не се лъжеше по боклуците , но бяхме единствени и много се рамувахме.
Искам да кажа , Е; имат много по голми проблеми в храненето от десерт с пресни плодове и те са торта с мноооого крем и захар и мнооого сметана

# 502
  • най-шареното място
А аз нямам нищо против сметаната, но скоро не съм виждала сметанова торта.
Масово в растителна сметана, нали знаете какво значи?
То е като масло или маргарин - наситени естествени или ненаситени и яко химизирани мазнини... Винаги се сещам за полезния маргарин с фибри в такива случаи Simple Smile

# 503
  • Linz
Днес на една кутия с огомен знак БИО, в съдържанието прочетох, че една от съставките е дехидратиран маргарин.

# 504
   Сега пък дехидратиран маргарин. Thinking Да не би да се спекулира с тези названия, целящи да объркат обикновения човек?
   jabata dil, ол инклузив почивка ли имаш предвид, с бюфет? Мен ме гризе съвестта, когато позволя на детето да похапне сладкиш с извара, а то...

# 505
  • Linz
   Сега пък дехидратиран маргарин. Thinking Да не би да се спекулира с тези названия, целящи да объркат обикновения човек?
И аз това си мисля... Веднага се сетих за дехидратираното масло Simple Smile

# 506
  • София
   Днес прекарахме 7 часа в Зоопарка. Носех храна, но не беше предвидено да обиколим 3 пъти , да преживеем голям дъжд и да огладнеем накрая... От години знам, че там не мога да купя за мен и децата ми храна. Както винаги, избрах и купих най-малкото зло(докато датето ми оглеждаше останалите деца, облизващи , смучещи и хрупащи разни красоти). Но се ядосах и попитах- разрешено ли ви е да продавате храна? Оказа се , че знае собственикът какво е храна и знае, че продава боклуци, но каквито са и наблюденията на jabata_dil , каза, че това се търси.
   Смайващото е, че с доброжелателен тон ме помоли, следващия път да му занеса моите предложения за пакетирани храни.
   Искате ли да ми помогнете? Трябва да са и продаваеми!!!
   Единственото читаво днес беше минералната вода и 3 бр. сандвичи (с месо, което не става в частност за мен). Останалото беше изобилие от газ. напитки, близалки, дъвки, чипс, снакс, вафли, сладолед. ..
   Аз не мога да се сетя друго, освен локум и бисквити Ревю(без консерванти). И пакетирани ядки.
   Имате ли идеи?

# 507
  • Пловдив
Когато ходим някъде на разходка, навън, пък и за вкъщи, често купувам пълнозърнести сухари, пише че са без консерванти, наистина са много вкусни, и предпочитам това да ядат, вместо чипсове, снаксове, вафли, кроасани или солети.  Peace

# 508
  • София
   Да и ние днес бяхме на Зоологическата. Ама въпреки че бяхме закусили, аз също адски огладнях. Купих минерална вода и обикновенно бисквити - видяха ми се най-приемливи за малките, и признавам си един кроасан за мен. С удоволствие обаче забелязах едни родитили, си носеха нарязани плодове в кутиика за детенцето, искрено съжалих, че и аз не съм го направила сутринта.
   А за пакетирани, здравословни неща, които биха се търсели от масовия потребител аз съм пълен пас!! Тоест не вярвам да се случи. При условие че по цял ден наблюдавам тенденцията навън.
   Вчера една жена ми подари вафличка за малките защото гледали детето и, прибрах си я в чантата и благодарих... Какво друго да направя. Внучката и явно обаче пиеше "нат.сок", ядеше вафла и май нескуик допълнително и определено беше по-тежка от мен.

# 509
http://friends-of-earth.org/legislation.htm

за който се интересува ,аз вече подписах . Peace

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 23:46 от harriet TJB

Общи условия

Активация на акаунт