Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 126 670
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 510
bilyanam, само непродаваеми неща ми идват на ума..

Сетих за любимите оризови "вафли"  Laughingна малката, само че ми изскочи името от ума..Има различни видове-оризови, пълнозърнести, царевични..), в цветни опаковки. Ако никой не се сети, като купя, ще ги щракна.

И ядки, задължително. Grinning

А плодове не иска /може ли да продава този чичко?

# 511
   Сушени плодове, ядки и семки (сурови естествено), ако трябва да е пакетирано.

# 512
  • София
в Пикадили съм купувала ябълков чипс. Представляваше сушени ябълки. Не пържени, а просто сушени, без добавка на захар или подсладители. Беше много вкусен и изглеждаше много по-добра алтернатива на всякакви чипсове. Също има блокчета от екструдирани зърнени храни (нещо като степани пуканки от пшеница, царевица и други). Пълнозърнести сухари също е по-добре от солети
Плодове? Или за тях се иска специално разрешително?
Ядки...

# 513
в Пикадили съм купувала ябълков чипс. ..Също има блокчета от екструдирани зърнени храни (нещо като степани пуканки от пшеница, царевица и други).
Има и бананов такъв чипс. А точно това са вафличките от ориз, царевица и разни други зрънца.

# 514
  • София
  Въпроса е че често са по-скъпи от стандартните неща и колко от родителите наистина ще ги търсят? Въпреки че зоологическата е доста посещаема и предполагам ще има пазар и за това, но трябва изрично на будката да е упоменато, че се предлага и здравословна храна може би? newsm78

# 515
Ехоооо....някой интересува ли се наистина от здравословна храна за децата  си.... Rolling Eyes newsm78

Тогава вижте тук де...http://friends-of-earth.org/legislation.htm 

# 516
  • София
Смятам ги за приемлив и предпочитан вариант в ситуации като тази в зоопарка.
Днес много ми стана приятно, когато на двора м/у кооперациите бяхме излезли и дойде приятелско съседче - освен че ние носехме черешки, те носеха кайсийки. След час обаче дойдоха една баба с внуче и една друга съседка със "златни рибки" и въпреки протестите ми и учтивите ми откази все пак успяха да почерпят многократно малките... Дори и когато Мая каза "Но мама не ми дава да ям такива неща" те й отвърнаха "Еее от 2 рибки няма нищо да ти стане, а и те не са солени..." Кажете ми как реагирате в такива ситуации... и случвало ли ви се е? Защото на мен не ми е за първи път и вече не знам какво да правя!

# 517
  • София
  Незнам доскоро и аз ги оставях да ги почерпят като гледах да огранича почерпката. Отскоро обаче алергията на Ники се е обострила и от всякакви такива боклуци се обрива. Планирам следващия път буквално да вдигна скандал, ако са ме попитали, казала съм че не може и все пак са дали. Всъщност скоро направих доста остра забележка, в друга ситуация обаче. Едната мадама се тръшкаше и ревеше, непозната жена започна да я успокоява и тн, помолих я да я остави и вече на третия път викнах, при което тя ме послуша да не повярваш, та дори ми се извини. Така че мисля следващия път и за храната така да процедирам. Въпроса е принципен, не е само за храната, след като аз като родител съм казала нещо, очаквам то да се изпълнява.

# 518
Ехоооо....някой интересува ли се наистина от здравословна храна за децата  си.... Rolling Eyes newsm78

Тогава вижте тук де...http://friends-of-earth.org/legislation.htm 
Видяхме, видяхме. Grinning
Малко по- горе. hahaha

въпреки протестите ми и учтивите ми откази все пак успяха да почерпят многократно малките...

Кажете ми как реагирате в такива ситуации... и случвало ли ви се е? Защото на мен не ми е за първи път и вече не знам какво да правя!

Другият път просто не бъди чаааак толкова учтива, а малко по- убедителна Laughing

# 519
Вече няма здравословно хранене- дори пресните зеленчуци са пълни с нитрати, а месото е с антибиотици. Поне да избягваме най- вредните храни, сол захар и т.н., макар че няма как да обясня на детето защо не може да пие по 1 литър сок от консерва.

# 520
аz тук нямам мног оиzбор и ако нямам време да правя сок , давам от супермаркета био и 100% , ако може и директсафт. Но  в България никога не давам сок, там има мног оот компотите на баба, малко zахар не ми пречи , колкото боклуzи с кофи раzбъркани, раzредени, подсладени zдарво и овкусени порядъчно  и наляти в кутии.
Имах поzнат, който работеше нещо във фирма с натурални сокове и раzпраяше как пресипвали някакви бъркочи с кофи насам натам .

# 521
   Още по-здравословно е без сокове. Simple Smile Или поне само сутрин на гладно, разредени с много вода. Вода  и чай, това е.

# 522
   Още по-здравословно е без сокове. Simple Smile Или поне само сутрин на гладно, разредени с много вода. Вода  и чай, това е.

zнам го това, но все пак , щом носи на дребния удоволствие , то живота е един и нека го живее с радост, пък аz ще се старая нещата , които харесва да са от добро качество и полеzни   Wink и които не са толкова полеzни да ги ограничАвам, но беz травми  Wink

# 523
Поизостанала съм с темата,не знам дали е станало дума за тази книга,препоръчвам я.Макар че в голямата си част ще е по-интересна за немските мами,нека и останалите са предупредени.

# 524
  • София
Омега,би ли споделила основното,което се засяга като тема в тази книга...в какъв смисъл измамата за киселото мляко?

Общи условия

Активация на акаунт